Ενίσχυση, δημιουργία, άμυνα… ΤΩΡΑ!

Η υπερπροσπάθεια με την ΑΕΚ και ο πολύτιμος βαθμός πήγε στράφι μιας και ο Παναιτωλικός έβγαλε το κακό του πρόσωπο κι έχασε από τον Πανιώνιο με 0-2 χάρη σε ένα γκολ που αμφισβητήθηκε κι έχει αρκετή δόση τύχης, αλλά κι ένα δεύτερο που ήρθε περίπου με τον ίδιο τρόπο. Και για τα 2 τέρματα, οι Αγρινιώτες διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι υπάρχει «κακό παίξιμο».

Με την αμυντική λειτουργία και πάλι να… πελαγοδρομεί. Το θέμα είναι ότι ξανά τα «καναρίνια» δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν, αφού ο μόνος παίκτης που έχει τέτοιες αρετές, ο Φάρλεϊ Ρόσα ήταν σε ρηχά νερά.

Μια ομάδα χωρίς φαντασία, χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς κυκλοφορία της μπάλας ήταν δεδομένο ότι απλά έπαιζε για το μηδέν πίσω. Όταν αυτό με περιπετειώδη τρόπο έσπασε ήταν δεδομένη και η ήττα. Ο πάγκος δεν είχε παίκτες που μπορέσαν να βοηθήσουν, ενώ και όσοι έπαιζαν στο επόμενο μισάωρο δεν έβγαλαν καμία αντίδραση.

Μόλις ήρθε και το δεύτερο γκολ οφσάιντ όλα τέλειωσαν. Όπως συνέβη και στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, έτσι και με τον Πανιώνιο ο Παναιτωλικός είχε… παθητικό ρόλο. Ήταν φανερή η αδυναμία να κρατηθεί η μπάλα, να περάσει από πολλά πόδια κάτι που έδινε την ευκαιρία στον αντίπαλο να «κλέβει» εύκολα και να φέρνει το παιχνίδι στο… μισό του Κυριακίδη.

Η απουσία ενός δημιουργικού παίκτη ήταν εμφανής στο παιχνίδι του Τίτορμου και με δεδομένη την απώλεια του Ουάρντα στο Κόπα Άφρικα, όσο γρηγορότερα ενσωματωθεί ο Λόπεζ τόσο καλύτερα για την ομάδα.

Μόλις δύο φορές οι Αγρινιώτες φάνηκε να απειλούν όμως τα σουτ από καλή θέση του Πάουλο και του Μουνιός ήταν περισσότερο προπόνηση για τον κίπερ Γιαννιώτη. Από την άλλη κυρίως με κάποια αδράνεια στην μεσαία γραμμή ο Πανιώνιος φάνηκε πιο απειλητικός, αλλά ουσία δεν είχε ούτε αυτός και στην καλύτερη του φάση στο 45′ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Τσοκάνης έκανε σωτήρια προβολή πριν ο Ιρανός βρεθεί φάτσα με το τέρμα.

Κυριακίδης και… γκολ!

Το ίδιο μοτίβο και στην επανάληψη. Ο Πανιώνιος και πάλι αφεντικό του αγώνα, ο Παναιτωλικός χωρίς φαντασία και δημιουργία στο παιχνίδι του απλά αμύνεται και προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα μακριά από την εστία του Κυριακίδη. Φυσικά πάντα ο διεθνής πορτιέρο έχει το δικό του μερίδιο, όπως στην εκπληκτική επέμβαση με τα πόδια στο κοντινό σουτ του Ανσαριφάρντ στο 56′.

Όμως τρία λεπτά μετά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο κοντινό πλασέ του Μασούντ. Για πολλοστή φορά φέτος η άμυνα των «καναρινιών» υπολειτουργεί σε στημένη φάση, ο Τσοκάνης στην προσπάθεια του να διώξει στέλνει σε λάθος κατεύθυνση την μπάλα και ο Ιρανός του Πανιωνίου σκοράρει. Αρχικά ο βοηθός Τάτσης ακυρώνει το γκολ, όμως ο Θάνος το… παίρνει πάνω του και δείχνει σέντρα μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών. Με την λογική ότι υπάρχει «κακό παίξιμο» πιθανότατα λανθασμένα ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

Χωρίς αντίδραση

Στην συνέχεια ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, οι κινήσεις από τον πάγκο δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι αφού οι επιλογές ήταν καθαρά διεκπεραιωτικές και το… γλυκό έδεσε όταν στο 74′ ο Μασούρας σκόραρε για το 0-2 και στην ουσία «τέλειωσε» και το ματς. Τα επόμενα λεπτά οι Αγρινιώτες πρόσεξαν περισσότερο τα μετόπισθεν προκειμένου να αποφύγουν ακόμη πιο… βαριά ήττα.

Η εικόνα του Παναιτωλικού… φωνάζει για ενίσχυση κι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό μιας όλος ο Ιανουάριος είναι συνεχή και δύσκολα ματς και δεδομένα το ρόστερ που αυτή την στιγμή διαθέτει ο Ματζουράκης δεν μπορεί να ανταποκριθεί αν βάλει κανείς στην εξίσωση και τις σημαντικές απουσίες (τραυματισμοί και Κόπα Άφρικα).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Μύγας, Τσοκάνης (87΄Παπουτσογιαννόπουλος), Μάκος, Ρόσα (69′ Ρότσα), Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός (78′ Κουτρουμάνος), Μαρκόφσκι
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Ρισβάνης, Σιώπης, Φούντας (88′ Καθάριος), Μπεν (71′ Μασούρας), Βλάχος, Ανσαριφάρντ (83΄Σαββίδης), Μασούντ

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ