Εξάδα σε αναμονή

Ο Μπακάκης δεν είναι ο μόνος «νέος», μεταφορικά ή μη, παίκτης του Παναιτωλικού που αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς μετά τη διακοπή ή να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα.

Άκρως θετικό είναι το πρόσημο του Παναιτωλικού μέχρι την πρώτη διακοπή που φτάσαμε πρόσφατα, αφού τα «καναρίνια» συγκέντρωσαν επτά βαθμούς αν και είχαν να διαβούν πρόγραμμα «βουνό». Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι στιγμής έπαιξαν σε Τούμπα, Περιστέρι, Ηράκλειο και φιλοξένησαν Άρη, Α.Ε.Κ., οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπήρχε υψηλότατο επίπεδο δυσκολίας.

Ερώτηση: Έφτασαν στο Αγρίνιο το «ταβάνι» τους; Απάντηση: Επί χάρτου όχι. Να εξηγήσουμε λοιπόν γιατί το λέμε αυτό.

Στο Emileon παρατηρείται ένα εύρημα που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο και είναι άξιο αναφοράς, αφού υπάρχουν έξι παίκτες που λογίζονται ως πρώτης γραμμής – θέλετε να τους πούμε με «ουσιαστικό ρόλο» για να είμαστε πιο ακριβείς; – οι οποίοι όμως για διαφορετικούς λόγους έχουν μέχρι στιγμής παίξει από λίγο έως καθόλου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μόλις βρεθούν στο 100%, ενσωματωθούν πλήρως, αποκτήσουν ρυθμό και μεγαλύτερο «αγωνιστικό ρόλο», θα διευρυνθούν αυτόματα οι «κυανοκίτρινες» λύσεις.

Για αυτό άλλωστε, ως εκτίμηση «καθαρά» η σχετική διαπίστωση, ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε το club να δώσει δύο φιλικά κατά τη διάρκεια της διακοπής, εκείνο που ήδη έγινε με τον Θεσπρωτό και ακόμη ένα που θα φιξαριστεί άμεσα επειδή ακυρώθηκε το αρχικά προγραμματισμένο με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα. Για να «φορτσάρουν» δηλαδή.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι έξι;

Μιχάλης Μπακάκης
Η εύκολη, προφανής απάντηση. Ο 31χρονος δεξιός μπακ είναι η τελευταία καλοκαιρινή προσθήκη των «κυανοκίτρινων» και στο πρόσφατο 2-2 με τον Θεσπρωτό, πριν από μερικές ημέρες, ντεμπουτάρισε ανεπίσημα με τη φανέλα τους. Ή πιο σωστά έπαιξε ξανά με εκείνη, αφού το Αγρίνιο είναι το σπίτι του (χωρίς εισαγωγικά). Με τελευταίο επίσημο ματς τον περασμένο Νοέμβριο στο Παναθηναϊκός Β’-ΑΕΚ Β’ στη Λεωφόρο ανεβάζει ρυθμούς και είναι πιθανό να τον δούμε εν δράση στους «Ζωσιμάδες».

Γιώργος Λιάβας
Το παλικάρι διεκδικεί όσκαρ ατυχίας αφού υπέστη δύο φορές ρήξη χιαστού (από μία σε κάθε πόδι) και έμεινε εκτός δράσης από τον Ιανουάριο του 2021 ως τον Μάιο του 2022, όταν και έπαιξε ως αλλαγή στο φινάλε των play outs της περασμένης σεζόν. Εύλογα χρειάζεται χρόνο και ναι μεν «τρέχει» την 5η του σεζόν στα «καναρίνια», ας μην ξεχνάμε πως είναι μόνο 21 ετών. Φέτος αγωνίστηκε μέχρι στιγμής για 35’ (μαζί με τις καθυστερήσεις) ως αλλαγή κόντρα σε Άρη, Ατρόμητο και η επανένταξή του χρειάζεται προσοχή. Πρέπει να πάει βήμα-βήμα και οι 15 ημέρες που «τρέχουμε» από τον πρόσφατο αγώνα με την Α.Ε.Κ. μέχρι εκεί των Ιωαννίνων που ακολουθεί, θα τον φέρουν ακόμη πιο κοντά στο επιθυμητό επίπεδο. Μόλις μπει στο 100% θα μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες σε άξονα, μπακ και στόπερ.

Δημήτρης Κολοβός
Στο μυαλό μας μπορεί να έχουμε πως είναι από καιρό στην ομάδα και ότι αγωνίζεται συνέχεια, ίσως επειδή σημείωσε στο Ηράκλειο το νικητήριο γκολ του Παναιτωλικού, ωστόσο ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει παίξει μόνο στα τρία από τα πέντε παιχνίδια της σεζόν και αυτά ως αλλαγή, ενώ αθροιστικά ο χρόνος συμμετοχής του ανέρχεται μόλις στα 100 λεπτά. Αν κάνουμε την αναγωγή θα δούμε ότι επί της ουσίας είναι σα να τον έχουμε δει φέτος μόνο σε ένα «γεμάτο» παιχνίδι μαζί με τις καθυστερήσεις. Δηλαδή στο 20% των υποχρεώσεων του club (1/5). Πλέον κατά τη διάρκεια της διακοπής θα φτάσει στο 100% και ενδέχεται να είναι άμεσα starter σε άξονα ή άκρα.

Ζοάο Πέδρο
Ο 26χρονος επιθετικός έγινε παίκτης του club με μερικούς μήνες καθυστέρηση, αφού και τον περασμένο Γενάρη ήταν να υπογράψει στον Παναιτωλικό ωστόσο συνέχισε τελικά στην Τουρκία. Στα πρώτα ματς… έπεσε πάνω στον άκρως φορμαρισμένο Νίκο Καρέλη και έτσι η διακοπή τον βρήκε μεν με τέσσερις εμφανίσεις αλλά σε όλες ήρθε από τον πάγκο και στη «σούμα» έχει αγωνιστεί μόνο 56’. «Βαριά» κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, σε συνολικά 10. Στο μέλλον θα πάρει όλο και περισσότερες ευκαιρίες στο «9», θα μπει για τα καλά στην αγωνιστική «εξίσωση» της ομάδας και η ουσία είναι πως παραμένει ένας «νέος παίκτης» που ακόμη δεν έχουμε δει.

Ιβάν Βαρόνε
Ο Ιταλός χαφ ήταν εκ των μεγάλων άτυχων της περασμένης αγωνιστικής περιόδου καθώς υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς της Θεσσαλονίκης με τον Άρη και έκτοτε έπαιξε λίγο στα play outs. Εύλογα ο 30χρονος χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει στο 100% και να «πατήσει» γερά στα πόδια του. Ίσως είναι και ψυχολογικό, αλλά η ουσία είναι πως ένας ποδοσφαιριστής που για όσο διάστημα ήταν καλά αποτελούσε «βαρόμετρο» για τον Παναιτωλικό τη σεζόν 2021/22, στην τρέχουσα έχει παίξει μόλις 12′ στην πρεμιέρα της Τούμπας.

Αλέξανδρος Μαλής
Ήταν 19 Μαρτίου όταν ο 25χρονος αμυντικός και εκ των αρχηγών της ομάδας τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο, στην πρεμιέρα των περσινών play outs κόντρα στη Λαμία. Έκτοτε παραμένει εκτός, ενώ το «κακό» τον βρήκε σε ένα χρονικό σημείο που έπαιζε πολύ καλά σε μία νέα, για εκείνον, θέση (του ακραίου οπισθοφύλακα). Πλέον είναι υγιής, έχει από καιρό μπει σε φουλ ρυθμούς, στο πρόσφατο φιλικό με τον Θεσπρωτό αγωνίστηκε κανονικότατα και μετρά αντίστροφα για την επίσημη επιστροφή του στα Γήπεδα.

Με γνώμονα αξία, ταλέντο και τα όσα μας έχουν δείξει δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν στο μέλλον δούμε σε κάποιο ματς και τους έξι παραπάνω παίκτες στο αρχικό σχήμα των «κυανοκίτρινων», παρότι μέχρι στιγμής έχουν αγωνιστεί λίγο σε σχέση με τα 475’ που είναι το απόλυτο σε χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, μετά και τη συμπλήρωση της 5ης αγωνιστικής.

Αυτόματα μπορούν να λογίζονται ως «μεταγραφές Οκτωβρίου» ανεξαρτήτως πότε υπέγραψαν στο club.

Ας έχουμε άλλωστε κατά νου πως μέχρι τον Ιανουάριο υπάρχουν μπροστά μας μίνιμουμ εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος (ίσως 10 αν μετά την επανέναρξη της Super League ύστερα από το Μουντιάλ και ως τις 31/12 διεξαχθούν δύο αγωνιστικές), plus εκείνα του Κυπέλλου. Άρα στο Αγρίνιο χρειάζονται όλους τους παίκτες τους «ετοιμοπόλεμους».

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ