Επαιξε μισή ώρα και κέρδισε 3-2!

Τι ωραίο παιχνίδι έγινε στο Αγρίνιο! Ματσάρα! Τελικά ο Παναιτωλικός επικράτησε 3-2 της Athens Kallithea στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Στεργιάκη στο τέρμα, τους Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Μπουζούκη, Μπαλντασάρα, Ξενιτίδη στον άξονα και τους Ντίας, Ζοάο Πέδρο στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Βοσνιάδη στο τέρμα, τους Ουές, Μεχίας Βλάχο, Μανθάτη τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Σίλβα, Ματίγια στον άξονα, τους Βασιλόγιαννη, Ντεμέτριους στα άκρα και τον Μουστακόπουλο πίσω από τον φορ Κυνηγόπουλο.

Οι «ρεζέρβες» των γηπεδούχων δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και 0-1

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Athens Kallithea, η οποία μάλιστα πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ 1-0 υπέρ της, χάρις στο όμορφο γκολ με πλασέ που σημείωσε ο Μουστακόπουλος στο 21′. Ο οποίος υποδέχθηκε τότε την μπάλα από τον Ματίγια σε στατικό και με ωραίο τελείωμα από τα όρια της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τον ρυθμό, πήραν τον άξονα, πολλές «ρεζέρβες» των γηπεδούχων δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που πήραν και μέχρι την ανάπαυλα ο Παναιτωλικός είχε μόνο μία «υποψία» φάσης με τον Ντίας, όπου οι αντίπαλοι αμυντικοί του έβαλαν την κόντρα. Αντίθετα οι Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος απώλεσαν από μία καλή φάση και το προβάδισμα της ομάδας του ήταν εύλογο.

Ωραίο 0-2 από τον Ματίγια και η Athens Kallithea το «αφεντικό»

Στο δεύτερο μισό ο Παναιτωλικός θέλησε να αλλάξει την εικόνα του, πέρασε στο ματς τους Φ. Ντουάρτε, Καρέλη (έπαιξε για πρώτη φορά μετά την 1η Οκτωβρίου λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε), όμως οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Ματίγια. Ο οποίος είδε στο 50′ την μπάλα να του στρώνεται και με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 0-2. Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα 4-5 λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο καθώς οι «κυανοκίτρινοι» απώλεσαν την ηρεμία τους και είχαν δύο «στιγμές» ώστε να κάνουν ακόμη και το 0-3.

Ο κορυφαίος Μαυρίας έδωσε το «σύνθημα» για την ανατροπή και 1-2

Στο 63′ όμως ο Μαυρίας με το πρώτο του φετινό γκολ μείωσε για τους γηπεδούχους (ωραίο συρτό σουτ, η μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα), εξέλιξη που άλλαξε άρδην τόσο τα δεδομένα της αναμέτρησης όσο και την εικόνα της. Πλέον οι «κυανοκίτρινοι» είχαν όχι μόνο τον έλεγχο αλλά και πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, ενώ με μακράν κορυφαίο τον 29χρονο μπακ-χαφ «έβγαζαν» φάσεις. Ο γκολκίπερ Βοσνιάδης όμως είπε «όχι» στους Τορεχόν (68′), Μπ. Ντουάρτε (73′), ενώ το σουτ του Ζοάο Πέδρο στο 75′ «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έψαχναν την κόντρα και ο αγώνας απέκτησε «τρελό» ρυθμό.

Ο Τορεχόν την ισοφάριση και ο Καρέλης «υπέγραψε» την ανατροπή

Εκεί «μίλησε» η ποιότητα του Παναιτωλικού που ας μην ξεχνάμε αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία και τελικά τα «καναρίνια» έφτασαν στην ισοφάριση στο 88′, όταν μετά από στημένη μπάλα και σέντρα του Μαυρία, η μπάλα στρώθηκε στον Τορεχόν που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι ο αγώνας… ξεκίνησε από την αρχή, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ψυχολογία στα ύψη και δεν «φρέναραν».

Εμειναν ψηλά, εκμεταλλεύτηκαν και την απογοήτευση των αντιπάλων τους και πήραν τη νίκη χάρις στο γκολ του Καρέλη στο 90’+1′. Ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά το πρώτο σουτ του Φ. Ντουάρτε που αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι και με νέο «έγραψε» το μετέπειτα τελικό 3-2, ενώ εκείνος…. ξέσπασε αφού ήταν και το πρώτο φετινό του στη σεζόν.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ