Ηττα και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα (0-1)

Μία άκρως σημαντική νίκη πήρε σήμερα (5/11) ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και ξεκόλλησε από τις χαμηλές θέσεις. Την ίδια στιγμή «βύθισε» τα «καναρίνια» στην αβεβαιότητα και πλέον η ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαλή, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν τριάδα στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι στον άξονα και τους Φ. Ντουάρτε, Πέδρο επιθετικό δίδυμο.

Ο Μίλαν Ράσταβατς των φιλοξενουμένων θα έχει τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμη τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Μουνάφο, Σουρλή στον άξονα, τους Κρέσπι, Καλτσά στα άκρα και τον Μπαρτόλο πίσω από τον φορ Μιριτέλο.

«Αφεντικό» ο Αστέρας μέχρι το 20′

Σέντρα στο ματς και το πρώτο 20λεπτο ανήκε στους φιλοξενούμενους, απόρροια και του γρήγορου γκολ που βρήκαν, στην πρώτη φάση του. Ηταν το 8′ όταν ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση που κέρδισε έξυπνα ο Μιριτέλο από τον Μπ. Ντουάρτε , η μπάλα βρήκε στον Αργεντινό φορ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Οι Αρκάδες που πήραν ψυχολογία κυκλοφορούσαν την μπάλα, οι γηπεδούχοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι, έκαναν πολλά αβίαστα λάθη και μάλιστα ο Αστέρας θα μπορούσε να διπλασιάσει, σε αυτό το χρονικό διάστημα, το προβάδισμά του με τους Κρέσπι (ο Καπίνο απέκρουσε το κοντινό του πλασέ και Μπαρτόλο).

Ανέβηκε ο Παναιτωλικός, δοκάρι με τον Ζοάο Πέδρο

Κάπου εκεί οι «κυανοκίτρινοι» πήραν τα ηνία, καθώς άλλαξε και η προσέγγισή τους στο ματς, αφού «γύρισαν» σε διάταξη που έμοιαζε με 3-4-3. Η ουσία πάντως είναι πως από εκείνο το σημείο και έπειτα πατούσαν όλο και καλύτερα στο γήπεδο, ανέκτησαν την κατοχή, ενώ ο Αστέρας που «έχασε» τον Μπαρτόλο με ένα σφίξιμο στον δικέφαλο, άρχισε να ψάχνει περισσότερο την «κόντρα». Σε μία ανάλογη φάση απείλησε με τον Καλτσά, αλλά κυρίως μετά το ημίωρο ο Παναιτωλικός διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού και ο Χουάνπι μπήκε στην «εξίσωση» της αναμέτρησης. Στο 22′ απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά με τον Ζοάο Πέδρο, βρήκε ορισμένα σουτ με καλές προϋποθέσεις (με τους Μπαλντασάρα, Φ. Ντουάρτε) και στο 39′ «άγγιξε» το 1-1 αλλά η κεφαλιά του Πορτογάλου φορ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδοπουλου.

Με 10 ο Αστέρας στο 66′

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε πάνω κάτω σε ανάλογο τέμπο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία αλλά ως εκεί, καθώς δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες. Στο 64′ με την είσοδο των Σενγκέλια, Ντίας πήγαν πλέον σε ένα «καθαρό» 3-4-3 και αμέσως μετά απέκτησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς στο 66′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καρμόνα.

Εξαιρετική διαχείριση από τους φιλοξενούμενους

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η εικόνα του αγώνα ήταν συγκεκριμένη και κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το αριθμητικό τους μειονέκτημα και το υπέρ τους σκορ. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι είχαν την ανούσια κατοχή, απείλησαν ελάχιστα (σε 1-2 περιπτώσεις με τους Ζοάο Πέδρο, Βοίλη), κέρδισαν μεν πολλά στατικά που όμως δεν τους απέφεραν κάτι, τους έλειπε η φαντασία, η κίνηση και έτσι το 0-1 δεν άλλαξε.

MVP: Οι Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο. Οι δύο στόπερ του Αστέρα «καθάρισαν» τα πάντα μέσα στα καρέ τους και ζήτημα αν «έχασαν» 2-3 «μονομαχίες». Ειδικά στα τελευταία 25 λεπτά όπου και οι γηπεδούχοι σήκωσαν πολλές φορές την μπάλα και «κέρδισαν» στατικά, έδειχναν «ανίκητοι».

Στο ύψος του: Ο Μιριτέλο. «Κέρδισε» το φάουλ από το οποίο ήρθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το οποίο του πιστώθηκε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντίας, Μπήκε στο 64′ και αμέσως μετά η ομάδα του απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ομως ο Παραγουανός δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και δεν βοήθησε δημιουργικά.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Μπ. Ντουάρτε στις αρχές του ματς, όπου και έδωσε το φάουλ στον Αστέρα μέσω του οποίου άνοιξε το σκορ.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Γκορτσίλας τσέκαρε στο VAR τη φάση του φάουλ που κέρδισε ο Αστέρας και άνοιξε το σκορ για ενδεχόμενο πέναλτι ή κόκκινη του Μπ. Ντουάρτε. Η αποβολή του Καρμόνα ήρθε με δεύτερη κίτρινη. Στο 74′ υπήρξε στην περιοχή των φιλοξενουμένων μία πτώση του Μπ. Ντουάρτε σε «μονομαχία» του όπου και πήρε την κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι για τράβηγμα στη φανέλα του, όμως ο διαιτητής και το VAR είπαν «παίζεται». Οπως και σε μαρκάρισμα του Ζοάο Πέδρο από τους Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο. Οι Αρκάδες ζήτησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα αποβολή του Ξενιτίδη. 

Το «ταμείο» του Gazzetta: Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Η κατοχή ήταν 66%-34% για τον Πανατωλικό και οι τελικές 16-4 υπέρ του, όμως ο Αστέρας βρήκε δίχτυα και κέρδισε. Μάλιστα τα «καναρίνια» ήταν πιο απειλητικά στο 11 vs 11 και όχι στο 11 vs 10. Με αριθμητικό μειονέκτημα οι Αρκάδες πήραν άριστα σε επίπεδο τακτικής και διαχείρισης.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε (84’ Βοΐλης), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (84’ Μαυρίας), Μπαλντασάρα (84’ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (64’ Ντίας), Χουάνπι, Φρ. Ντουάρτε (64’ Σενγκέλια), Ζοάο Πέδρο.
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Σουρλής (70’ Βαλιέντε), Κρέσπι (90’+4′ Ντιάρα), Καλτσάς (70’ Γκος), Μπαρτόλο (31′ Ζουγλής), Μιριτέλο (70’ Άλβαρες).

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ