Η Θύρα 3 στους φιλοξενούμενους

Ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε ότι ανοίγει το γήπεδό του (με συγκεκριμένες προϋποθέσεις) σε οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων που επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δίνοντας κι εκείνες από την πλευρά τους εισιτήρια σε οπαδούς του Παναιτωλικού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση υπήρξαν αγώνες της ομάδας που υπήρχε κοινή παρουσία φιλάθλων χωρίς πρόβλημα και πρέπει να καλλιεργηθεί το έδαφος για μετακινήσεις οπαδών στα γήπεδα.

Η ανάληψη ευθύνης της μετακίνησης από την φιλοξενούμενη ομάδα και η ανταπόδοση της φιλοξενίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραχώρηση της Θύρας 3 του γηπέδου Παναιτωλικού. Αναφέρει:

Ο Παναιτωλικός είχε ανέκαθεν ξεκάθαρη θέση για την φιλοξενία των ομάδων που αγωνίζονται στο γήπεδό μας και την εξέφρασε έμπρακτα. Και προς τις αποστολές των αντιπάλων ομάδων και των φιλάθλων τους.

Η Θύρα 3 διατέθηκε γι’ αυτό το λόγο, αλλά στην πορεία αναγκαστήκαμε να αναθεωρήσαμε τη θέση μας, επειδή στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις ομάδων που δεν τήρησαν τα στοιχειώδη.

Διαπιστώνουμε ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι πολλών ομάδων έχουν ανοίξει διάλογο και καταθέτουν απόψεις προς αυτή την κατεύθυνση, διεκδικώντας το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, ενώ η μεταξύ τους επικοινωνία έχει βοηθήσει στην ταυτόχρονη παρουσία τους στις κερκίδες με άψογη συμπεριφορά και αλληλοσεβασμό. Όπως για παράδειγμα η παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων στους εκτός έδρας αγώνες του Παναιτωλικού με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης ή στο Αγρίνιο στον αγώνα με τον Άρη.

Για τους λόγους αυτούς, επιθυμία μας παραμένει η διάθεση της Θύρας 3 σε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας (αντιστοιχεί στο 5% της χωρητικότητας του γηπέδου μας), με ανταπόδοση σε αντίστοιχο ποσοστό της φιλοξενίας των φιλάθλων του Παναιτωλικού στα γήπεδά τους. Με προϋπόθεση η φιλοξενούμενη ομάδα να αναλάβει την ευθύνη της μετακίνησης και τη διάθεση των εισιτηρίων στους φιλάθλους της, χωρίς να ξεπερνιέται ο αριθμός των θέσεων.

Με αυτές τις προϋποθέσεις θέτουμε στη διάθεση των ομάδων που θα αγωνιστούν στο γήπεδό μας από εδώ και εμπρός τη Θύρα 3.

Πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη την μετακίνηση των φιλάθλων και στους εκτός έδρας αγώνες των ομάδων τους, αρκεί να γίνεται με σαφείς όρους.

Ελπίζουμε η κίνησή μας να βοηθήσει στην ανάδειξη αυτής της αναγκαιότητας και να γίνουν βήματα βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου που υφίσταται σήμερα, επιτρέποντας περισσότερες και (με υπεύθυνη στάση όλων μας) πιο ασφαλείς μετακινήσεις φιλάθλων, οι οποίοι θα ξαναδώσουν πνοή στα γήπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ