Η καλύτερη άμυνα…

Κοιτάξτε τη βαθμολογία της Super League μετά από πέντε αγώνες. Ο Παναιτωλικός με 8 πόντους στην 4η θέση, ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ και τον Πλατανιά. Λίγο πίσω από Ολυμπιακό (12), Παναθηναϊκό (10), Πανιώνιο (9). Ωραίο να το βλέπεις, αλλά δεν λέει και πολλά πράγματα. Νωρίς είναι. Σε πέντε αγωνιστικές δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα.

Εκείνο που έχει μεγαλύτερη αξία απ’ όσα αποτυπώνει ο βαθμολογικός πίνακας είναι τα τέρματα που έχουν πετύχει και έχουν δεχτεί οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Κι εκεί υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό για τον Παναιτωλικό. Μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που έχουν δεχτεί τα λιγότερα γκολ. Μόλις 2 σε πέντε αγώνες! Μάλιστα ο Παναιτωλικός τα δέχτηκε στον πρώτο αγώνα που έδωσε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και μετά «χτίζει» ένα πολύ δυνατό σερί.

Όλα αυτά παίζοντας με δυνατούς αντιπάλους. Με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με Ατρόμητο στο Περιστέρι, με Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο, με Πλατανιά στα Χανιά και το Σάββατο με την (πιο αδύναμη) Κέρκυρα. Ομάδες που συνολικά έχουν σκοράρει 25 φορές στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναιτωλικός δεν παίζει μόνο άμυνα. Οι αριθμοί των κατατάσσουν στην 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Έχοντας σημειώσει 7 γκολ είναι πίσω από Ολυμπιακό (13), Παναθηναϊκό (11), Πανιώνιο (8). Μόνο η ΑΕΚ μπορεί να τον ξεπεράσει, αν πετύχει δύο τέρματα απόψε στη Λάρισα.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ