Θα βγει “λευκός καπνός”;

Η σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ της Super League (θα είναι εκεί και ο Φώτης Κωστούλας), μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» που θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη του πρωταθλήματος. Άλλωστε γι’ αυτό τη ζήτησαν. Και μόνο η αποδοχή της, δείχνει καλές προθέσεις από τις δύο πλευρές.

Οι ομάδες δεν αντέχουν άλλο. Ούτε ποδόσφαιρο παίζουν, ούτε χρήματα εισπράττουν από τη nova, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν. Έτσι αναμένεται να ασκήσουν πίεση προκειμένου ο Κοντονής να ανάψει το πράσινο φως.

Από την πλευρά του ο Ζακυνθινός πολιτικός έχει κερδίσει τους δικούς του πόντους. Για πρώτη φορά η UEFA στήριξε τόσο πολύ τις θέσεις της πολιτείας και «άδειασε» ένα μέλος της (την ΕΠΟ). Η επαναφορά των τακτικών δικαστών στις Επιτροπές που αυθαίρετα άλλαξε η διοίκησης της Ομοσπονδίας, αποτέλεσε το σημείο αιχμής στις μάχες που δόθηκαν. Με την UEFA να αναγκάζει την ΕΠΟ να κάνει αυτό που ζητούσε εξ’ αρχής ο Κοντονής.

Υπάρχουν βέβαια και θέματα που δεν λύθηκαν ακόμα. Η έκπτωση των υπόδικων και η διαιτησία. Το πρώτο έχει πάρει το δρόμο του και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο. Έως τις 9 Σεπτεμβρίου οι κατηγορούμενοι θ’ αποτελέσουν παρελθόν για το ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει για να αλλάξουν πράγματα και στη διαιτησία. Πάντως, οριστική λύση σε όλα τα παραπάνω μπορούν να δώσουν οι εκλογές της 1ης Οκτωβρίου.

Το απόγευμα θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της συνάντησης. Και δεν αποκλείεται να βγει «λευκός καπνός»…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ