«Θα επιστρέψω στον Παναιτωλικό»!

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες εξέφρασε την επιθυμία στο μέλλον να ξαναφορέσει τα χρώματα του Παναιτωλικού, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους φίλους της ομάδας, χαρακτήρισε σωστό και καθαρό τον Φώτη Κωστούλα κι αναφέρθηκε στις μεγάλες του στιγμες στο Αγρίνιο!
Ο Αργεντίνος λίγο πριν φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο gazzetta.gr αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο «κεφάλαιο Παναιτωλικός»!
Παραθέτουμε τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της συνέντευξης του:

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ: «Αυτό που θυμάμαι από μικρό παιδί είναι να βγαίνω στους δρόμους και να παίζω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου. Όσες περισσότερες ώρες της ημέρας μπορούσα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μερικές φορές η μητέρα μου δεν με άφηνε και ήμουν μέσα στα νεύρα, τσακωνόμασταν για να περάσει το δικό μου. Μετά τις αλάνες έπαιζα σε 5Χ5 μέχρι που στα 11 ξεκίνησα στις ακαδημίες της CAI. Από κει και έπειτα όλα πήραν τον δρόμο τους. Ξεκίνησα ως δεκάρι, παίζοντας πίσω από τον επιθετικό και στην Ελλάδα έμαθα και την θέση του αριστερού εξτρέμ!
Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο, έχω δύο αδέρφια μικρότερα που και αυτά παίζουν σε ομάδες του τοπικού. Το ποδόσφαιρο για την οικογένεια μου ήταν το… μικρόβιο μας! Όλοι μαζί καθόμασταν μπροστά από την τηλεόραση και βλέπαμε αγώνες. Η τηλεόραση έπαιζε μόνο ποδόσφαιρο.
Όλοι είναι χαρούμενοι για την πορεία μου στο ποδόσφαιρο αλλά νομίζω πως ο πατέρας μου το χαίρεται περισσότερο και από εμένα».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ: «Στο Αγρίνιο ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Οι άνθρωποι εδώ ήταν τόσο φιλικοί. Όπου και αν πήγαινα με έκαναν να νιώθω υπέροχα. Ήταν η οικογένεια μου. Ένιωσα τόσο όμορφα από την πρώτη στιγμή. Τους αγάπησα από το πρώτο λεπτό και όλο αυτό προσπάθησα με κάθε τρόπο να το βγάλω μέσα στο γήπεδο και ελπίζω να ανταπέδωσα όσα πήρα στην καθημερινότητά μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου και θέλω στο μέλλον να επιστρέψω και να αγωνιστώ ξανά με την φανέλα του Παναιτωλικού»!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ: «Με τον Παναιτωλικό έζησα ωραίες στιγμές, με βοήθησε να βελτιωθώ και να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Νομίζω πως σε αυτή την διετία, η καλύτερη στιγμή που έζησα ήταν στο περυσινό πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης. Τους νικήσαμε 2-1 στην έδρα μας την 24η αγωνιστική, θυμάμαι σκόραρα και τότε είπαν όλοι πως μπορούμε να μπούμε στην πεντάδα».

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΦΕΤΟΣ: «Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα στο Αγρίνιο και νομίζω μας αδικεί η βαθμολογική θέση του συλλόγου. Πληρώνουμε την αρχή μας στο πρωτάθλημα. Η έλευση νέου προπονητή και το πόσο διαφορετικός ήταν σε όλα σε σχέση με τον Μάκη Χάβο, στον τρόπο δουλειάς, στην φιλοσοφία, στην τακτική, στην προπόνηση, μας έκανε να χρειαστούμε χρόνο να αφομοιώσουμε τα νέα δεδομένα. Ο Πόντες αποχώρησε και ο ερχομός του Ματζουράκη μας βοήθησε αρκετά. Είναι ένας προπονητής πιο «κοντά» στις ποδοσφαιρικές ιδέες του Χάβου και αυτό λειτούργησε. Η ομάδα θα γίνεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, είμαι σίγουρος για αυτό».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ: «Όταν έμαθα πως με θέλει ο Παναθηναϊκός μίλησα με τον πρόεδρο. Του εξήγησα για εμένα πόσο σημαντικό θα ήταν να πάρω μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας, να μπορέσω να διεκδικήσω τίτλους και να κάνω το επόμενο βήμα. Δεν μου έφερε αντίρρηση. Με κατάλαβε από το πρώτο λεπτό. Ο κ. Κωστούλας είναι κύριος, ”καθαρός” και εξαιρετικός άνθρωπος».

ΓΙΑ ΤΟ… ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: «Δεν θα ήθελα ποτέ να χαλάσω την σχέση που έχω με τον Παναιτωλικό. Με έφεραν στην Ελλάδα και με βοήθησαν να εξελιχθώ ποδοσφαιρικά. Αγαπώ την χώρα, όπως ξέρετε ο προπάππους μου έφυγε από τον Πειραιά για την Αργεντινή και έχω κάνει ότι είναι απαραίτητο για να πάρω ελληνικό διαβατήριο. Το να παίξω στην Εθνική Ελλάδος είναι ένας από τους στόχους μου».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: «Όταν με ενημέρωσαν από τον Παναθηναϊκό πως πρέπει να μεταβώ στα γραφεία του συλλόγου ενθουσιάστηκα. Ένιωσα πως όλα είχαν γίνει όπως ήθελα, η καρδιά μου χτύπησε δυνατά. Σε όλη την διαδρομή δεν κρύβω πως ήμουν αγχωμένος. Ήμουν ανήσυχος, ήθελα όλα να κυλήσουν τέλεια, χωρίς καμία επιπλοκή της τελευταίας στιγμής. Με υποδέχθηκαν με υπέροχο τρόπο, υπέγραψα και επέστρεψα στο Αγρίνιο για το τελευταίο μου παιχνίδι.
Αυτή η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό πιστεύω πως είναι η επιβράβευση για αυτά τα δύο χρόνια στον Παναιτωλικό. Νομίζω βέβαια πως έπαιξε ρόλο και η εμφάνισή μου στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Λεωφόρο όπου σκόραρα και θα έλεγα έκανα μια καλή εμφάνιση. Θα έλεγα πως αυτό το ματς μου άνοιξε την πόρτα του Παναθηναϊκού, με έκανε να μπω για τα καλά στο μυαλό των ανθρώπων του συλλόγου που είναι υπεύθυνοι για τις μεταγραφές».

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ

Παναιτωλικός: Οι καλύτεροι άνθρωποι
Παναθηναϊκός: Μια νέα ιστορία
Χάβος: Ο πρώτος προπονητής μου στην Ελλάδα. Μου έμαθε πολλά.
Αγαπημένη ομάδα: Ιντεπετιέντε
Οι συμπαίκτες: Ρουσκουγιέδα και Κέβιν
Μέσι: Θεός
Καμπιάσο: Σεβασμός
Βελτίωση: Στην ντρίμπλα
Το αμάξι των ονείρων: Lamborghini
Ο αριθμός: 18 (σ.σ ο αριθμός φανέλας του πέρσι)
Φαγητό: Μπαρμπέκιου και παστίτσιο
Τραγούδι: Soy mi Soberano(Gustavo Cordera)
Το συγκρότημα: Las pastillas del abuelo
H ταινία: El Vuelo
Έλληνας τραγουδιστής: Νίκος Βέρτης

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ