Θα μείνει στην ιστορίας ως πρώτος

Ο Γιώργος Λιάβας, που έγινε επαγγελματίας φέτος, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της χιλιετίας που διανύουμε, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού. Ήρθε στη ζωή στις 12 Φεβρουαρίου 2001 και είναι ο μόνος παίκτης στο ρόστερ των «καναρινιών», που γεννήθηκε μετά το 2000.

Ο ταλαντούχος μέσος που χρησιμοποιήθηκε στα περισσότερα φιλικά, περιμένει από τον Δέλλα την ευκαιρία της πρώτης επίσημης εμφάνισής του με τον Τίτορμο στο στήθος. Όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα γίνει ο μικρότερος παίκτης του Παναιτωλικού που θα αγωνιστεί στη Super League!

Στο δυναμικό της ομάδας υπάρχουν φέτος τρεις 19χρονοι, ο Νταλακούρας που έκανε πέρσι μια συμμετοχή, ο Δημ. Γιαννιώτης και ο Τσιγγάρας. Οι 20αρηδες έχουν την πλειοψηφία (6): Μιχάι, Βακράκος, Παρράς, Μπελεβώνης, Θεοδωρόπουλος, Κόκκορης. Στα 21 είναι Ηλ. Γιαννιώτης, Μαλής, Κουσιάδης, 22 ο Βασιλούδης, 23 Χαντάκιας, Αγρόδημος και ακολουθούν τέσσερις 24χρονοι, οι Μαρινάκης, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μανά. Μοράρ, Ρότσα, Γιαννακόπουλος είναι 25 χρονών. Ο Τσοκάνης (27) είναι ο μοναδικός… εκπρόσωπος της γενιάς των αρχών ης δεκαετίας του ’90 και κοντά στα πρώτα «άντα» βρίσκονται ο Έρικσον και ο Ντίας (29). Τα 30 συμπλήρωσαν ο Άργκους και ο Πάουλο, ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία της ομάδας είναι  Κυριακίδης (31).

Τα δεδομένα αυτά καθιστούν την φετινή ομάδα την πιο νεανική των καναρινιών στη Super League, με μέσο όρο 24,5 ετών. Ο τρίτος μικρότερος στην κατηγορία μετά τον Παναθηναϊκό (που έχει απαγόρευση μεταγραφών) και τον Αστέρα στο πρωτάθλημα που αρχίζει.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ