Κάκιστος, ήττα και μάλιστα «βαριά» (4-0)

Ακόμη μία νίκη προσέθεσε ο Αρης στο «σακούλι», καθώς επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο σε ένα ματς όπου απώλεσε ευκαιρίες ακόμη και για μεγαλύτερο σκορ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαλή, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν τριάδα στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Χατζηθεοδωρίδη, Φ. Ντουάρτε στον άξονα και τους Σενγκέλια, Καρέλη στα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Ντουκουρέ, Τζούρασεκ στον άξονα, τους Φετφατζίδη, Παναγίδη στα άκρα και τον Μενέντεζ πίσω από το «9άρι» Ζαμόρα.

«Πειραματική» ενδεκάδα ο Αρης, αλλά ήταν καλύτερος και άνοιξε το σκορ

Σέντρα στο ματς, όπου οι «κίτρινοι» παρατάχθηκαν με μία άκρως «πειραματική» ενδεκάδα ελέω προβλημάτων που είχαν αλλά και της ρεβάνς του Κυπέλλου που ακολουθεί με την ΑΕΚ. Ευρύτερα η όλη διαχείριση που έκαναν στο παιχνίδι ήταν με… φόντο το παιχνίδι κόντρα στην Ενωση, αφού και οι αλλαγές τους φαίνεται πως «εξυπηρέτησαν» αυτό το σκεπτικό. Παρόλα αυτά το πρώτο ημίωρο τους «ανήκε», καθώς έβγαζαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους αν και τους έλειπαν οι συνεργασίας, απόρροια και εύλογη του παραπάνω. Ετσι ναι μεν η κατοχή ήταν μοιρασμένη, όμως εκείνοι ήταν που έβγαζαν φάσεις και παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί, κυρίως λόγω της καλής εμφάνισης του Φετφατζίδη. Παράλληλα τα «καναρίνια» έκαναν το «εύκολο λάθος» και σε ένα ανάλογο, στο 19′, οι φιλοξενούμενοι «άπλωσαν» την ανάπτυξή τους και άνοιξαν το σκορ με το συρτό σουτ του Τζούρασεκ, που πρώτα έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα (24′) «φλέρταραν» με το 0-2 στη διπλή ευκαιρία των Μενέντεζ, Ρόουζ (οι Καπίνο, Μπ. Ντουάρτε τους «σταμάτησαν» αντίστοιχα) και με αυτά τα δεδομένα συμπληρώσαμε μισή ώρα δράσης.

Μετά το 30′-35′ απείλησε ουσιαστικά ο Παναιτωλικός

Κάπου εκεί ήταν που οι γηπεδούχοι έβαλαν «ενέργεια» στο δικό τους παιχνίδι και άρχισαν να απειλούν. Στο 30′ οι τελικές ήταν 5-5 (0-3 οι on target δείγμα της υφής τους), ωστόσο στην ανάπαυλα έφτασαν στο 8-5, καθώς ο Παναιτωλικός που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε βάλει δύσκολα στον Χουτεσιώτη μόνο σε μία κόντρα σέντρας-σουτ του Σενγκέλια στον Φατότε, ξεκίνησε να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μισού «άγγιξε» την ισοφάριση όταν ο Γεωργιανός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Χουτεσιώτη, πλάσαρε πάνω από τον Ελληνα πορτιέρε, αλλά ο Ρόουζ έβαλε την κόντρα και τον σταμάτησε.

«Δυνατή» εκκίνηση από τα «καναρίνια»

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι, ενώ ο Αρης προχώρησε σε αλλαγές έχοντας το μυαλό του στο παιχνίδι με την Ενωση. Για περίπου 15 λεπτά πίεσαν τους φιλοξενούμενους, έπαιρναν όλες τις «μονομαχίες» και έμεναν ψηλά. Ομως πλην ενός σουτ του Φ. Ντουάρτε δεν δημιούργησαν φάσεις και έτσι ο Αρης «απορρόφησε» την πίεσή τους.

Απόλυτοι «κυρίαρχοι» οι Θεσσαλονικείς μετά το 60′, το 0-1 έγινε 0-4

Με την πάροδο του χρόνου όμως οι «κίτρινοι» όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά και πήραν τον έλεγχο. Κυρίως από όταν «ζεστάθηκε» ο Σουλεϊμάνοφ, η παρουσία του οποίου τους επέτρεψε να διατηρούν τον έλεγχο. Υπήρχαν στιγμές που οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν την μπάλα για 4-5 λεπτά σερί και παράλληλα άρχισαν να «παράγουν» ευκαιρίες. Στο 65′ ο Καπίνο του είπε «όχι» στο μεταξύ τους τετ α τετ, στο 73′ ο Μαλής απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή σε πλασέ του Φατόρε και στο 73′, στην εκτέλεση του κόρνερ από την παραπάνω φάση, ο Καπίνο έκανε πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη επέμβαση σε κεφαλιά του Ρόουζ, με τη «βοήθεια» και του δοκαριού του. Τελικά η υπεροχή του Αρη «εξαργυρώθηκε» με ένα γκολ, όταν ο Σουλεϊμάνοφ εκμεταλλεύτηκε την παράλληλη του Φατόρε και επί της ουσίας «τελείωσε» το ματς.

Πλέον πήγαμε σε σετ παιχνίδι και στο 89′ ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα. Που δεν άλλαξε παρά τη μεγάλη ευκαιρία του Σενγκέλια στο 89′, όταν από θέση βολής μέσα από τα καρέ του Χουτεσιώτη τράνταξε με σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά ο Σαβέριο με πολύ ωραίο φαλτσαριστό τελείωμα εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 0-3. Που όμως δεν ήταν το τελικό. Στο 90’+6′, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Σουλεϊμάνοφ έπαιξε στον κενό χώρο για τον Ζαμόρα που με σουτ «έγραψε» το final 0-4.

MVP: Ο Σουλεϊμάνοφ. Ο 25χρονος πέρασε στο ματς στην ανάπαυλα και ήταν ο βασικός λόγος που ο Αρης «κυριάρχησε» μετά το 60′. Ξέχωρα από το οργανωτικό σκέλος όπου και ήταν εξαιρετικός και έδωσε μία ασίστ (για το 0-4 του Ζαμόρα), έκανε το 0-2 σε μία φάση που ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι, ενώ ο Καπίνο απέκρουσε το πλασέ του στο μεταξύ τους τετ α τετ στο 65′.

Στο ύψος του: Ο Φετφατζίδης ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στο πρώτο μισό, ο Ρόουζ έκανε πολύ καλό ματς, ενώ και ο Νταρίντα ξεχώρισε στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ο Αρης δεν είχε παίκτη που να πήρε έστω τη βάση σε βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Οταν μία ομάδα δέχεται τέσσερα γκολ σε ένα ματς, εκ των οποίων τα τρία σε ένα ημίχρονο και τα δύο από το 89′ και μετά, τότε όλοι υστέρησαν σε μεγάλο βαθμό. Αλλος πολύ, άλλος λίγο. Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε 4-0 και είχε, αντικειμενικά, για καλύτερο παίκτη τον τερματοφύλακά του. Ετσι είναι οι ομάδες. Ολοι μαζί χάνουν, όλοι μαζί κερδίζουν, τα «καναρίνια» καλούνται να ξεχάσουν άμεσα το σημερινό ματς.

Το «στραγάλι»: Το VAR έλεγξε πιθανό πέναλτι υπέρ του Αρη σε δύο περιπτώσεις σε φάση διαρκείας στο 59′. Εκείνο και ο ρέφερι είπαν «παίζεται». Ευρύτερα όποτε υπήρξε σχετικός έλεγχος, παρατηρήθηκε… τάυτιση απόψεων.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 0-1 ο Πέρεθ έκανε ένα αβίαστο λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής. ο Αρης βγήκε στον κενό χώρο και ο Τζούρασεκ άνοιξε το σκορ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Δεν τίθεται το οποιοδήποτε θέμα. Ο Αρης ήταν πάρα πολύ καλύτερος, έβγαλε φάσεις, σημείωσε τέσσερα γκολ και παρότι προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, πήρε μία εύκολη νίκη στο Αγρίνιο.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ