Κατάρα και βλακεία!

Ο (ξανά) κακός Παναιτωλικός, προηγήθηκε ανέλπιστα με την γκολάρα του Μάζουρεκ, έκανε τις ευκαιρίες για να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά για άλλη μια φορά… έσβησε μετά το 65′ έδωσε μέτρα στην Λαμία και το… πλήρωσε. Κι εκεί που ο Μανά φάνηκε να λυτρώνει την ομάδα στο 88΄, τελικά ένα 10λεπτο… τρέλας στοιχίζει στον Τίτορμο το πολύτιμο τρίποντο! Με τον Αντέντζο να ισοφαρίζει αντικανονικά πάντως αφού μπήκε στην περιοχή πριν καν εκτελέσει το πέναλτι ο Μαστούρ, το οποίο απέκρουσε ο Κυριακίδης.

Ο Μάκης Χάβος στην επιστροφή του στο Αγρίνιο έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του και οι «κυανοκίτρινοι» δείχνουν ένα σύνολο χωρίς αρχή, μέση και τέλος στο γήπεδο.

Ο Κυριακίδης… μάζεψε τα ασυμμάζευτα!

Με τον Μάρκος Πάουλο να γυρίζει στην ενδεκάδα και τον Μανά να μένει στην πάγκο ξεκίνησε ο Τραϊανός Δέλλας την ομάδα του, κόντρα στην Λαμία του Μάκη Χάβου που επέστρεψε ως αντίπαλος στο «κλουβί», αλλά όπως αναμένονταν καταχειροκροτήθηκε!

Σε ακόμη ένα ματς το ξεκίνημα του Παναιτωλικού ήταν νωθρό, γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκεια των φίλων του που ήταν στις εξέδρες. Επίσης, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του Αγρινίου ο Δημήτρης Κυριακίδης… φώναξε παρών. Συνήθως συμβαίνει στο φινάλε όπως με τον ΟΦΗ και την Ξάνθη. Αυτή την φορά έγινε με το… καλημέρα. Στο 3′ απογειώθηκε στο… παραθυράκι του στο φάουλ του Μπερτόλιο, στο 16′ είπε όχι στο τετ α τετ του Επστάιν και στο 21′ συνέβη το ίδιο πάλι σε μεγάλη φάση της Λαμίας με τον Μπερτόλιο. Εξαιτίας του έμπειρου κίπερ και μόνο ο Παναιτωλικός δεν ήταν πίσω στο σκορ στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Γκολ-μαγεία του Μάζουρεκ

Μάλιστα κόντρα στην ροή του αγώνα τα «καναρίνια» βρήκαν και γκολ ώστε να προηγηθούν. Τι γκολ δηλαδή; Γκολάρα του Μάζουρεκ. Ο Μάρκος Πάουλο εκτέλεσε ένα όχι καλό φάουλ, όμως η μπάλα έφτασε στον Αργεντίνο που την υποδέχτηκε υπέροχα, γύρισε το σώμα, σούταρε και η μπάλα… καρφώθηκε στο «Γ» του Σαράνοφ. 1-0 ο Τίτορμος, γεγονός που ανέβασε ψυχολογικά, αλλά κι αγωνιστικά την ομάδα.

Από κει και πέρα ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, δεν κινδύνεψε και μάλιστα στο 43′ θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη, αλλά το γκολ του Τσοκάνη ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ριπλέι έστω κι οριακά μάλλον δικαιώνει τον πρώτο βοηθό Πετρόπουλο που το υπέδειξε. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες του πρώτου μέρους με τον Παναιτωλικό να είναι… σε θέση οδηγού!

Χαμένη ευκαιρία για να το «τελειώσει»

Στο 55΄ο σκόρερ, έχασε την απίθανη ευκαιρία να κάνει δύο τα δικά του γκολ και να… κλειδώσει από νωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Μια γρήγορη αντεπίθεση για τον Παναιτωλικό, ο Ντίας βρήκε μόνο μέσα στην περιοχή τον Μάζουρεκ που από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση πλάσαρε ψηλά άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 60′, μια αξιοσημείωτη στιγμή όταν ο Χακίμ Μαστούρ (ένα ταλέντο που θα… κατακτούσε τον κόσμο πριν μερικά χρόνια) έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Λαμίας, καθώς ο Χάβος στην προσπάθεια να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του τον έριξε στον αγώνα.

Έδωσε μέτρα και το πλήρωσε

Όπως είχε συμβεί και κόντρα στον ΟΦΗ, ξανά οι παίκτες του Δέλλα… έδωσαν μέτρα στον αντίπαλο και μάλιστα από πολύ νωρίς. Από το 65′ της κλείστηκαν στο… 1/3 της περιοχής του Κυριακίδη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν στην κατοχή τους την μπάλα και να προσπαθούν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Θέμα χρόνου ήταν να ισοφαρίσει η Λαμία με την εικόνα που είχε ο Παναιτωλικός κι αυτό έγινε στο 74′.

Μια μπαλιά τρύπα του Μπερτόλιο στην πλάτη της… κοιμώμενης άμυνας, ο Επστάιν πήρε την μπάλα πέρασε και τον Κυριακίδη και σε κενή εστία έκανε το 1-1! Η επόμενη κίνηση του Δέλλα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να… σώσει την παρτίδα ήταν να ρίξει στη μάχη τον Καμαρά ώστε να γίνει ακόμη πιο επιθετική η ομάδα του, παρόντος και του Μοράρ.

Ροντέο και… μαχαιριά

Εκεί που το τρίποντο έμοιαζε χαμένο, ο Καμαρά με την δύναμη του διεκδίκησε μια χαμένη φάση, πλάσαρε ο Σαράνοφ απέκρουσε και στην συνέχεια ο Μανά βρήκε δίχτυα. 2-1 που έμοιαζε λυτρωτικό.

Ώσπου να ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο που δυστυχώς για πολλά χρόνια θα θυμούνται στο Αγρίνιο. Ηλίθιο πέναλτι του Μιχάι στο 94′. Ο Μαστούρ στο 98′ το εκτελεί, ο Κυριακίδης απεκρούει, ομως ο Αντέντζο που μπήκε αντικανονικά στην περιοχή σκοράρει και ισοφαρίζει για την Λαμία. Στην επόμενη φάση γίνεται ροντέο. Ο Μαρινάκης σκοράρει με κεφαλιά αλλά ο 2ος βοηθός το ακυρώνει ως οφσάιντ. Το ματς λήγει και ξανά όπως πέρσι στην Λαμία, ο Παναιτωλικός… χαρίζει δικό του παιχνίδι, λόγω δικών του λαθών και διαιτησίας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Άργκους (87′ Λουσέρο), Μιχάι, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Έρικσον, Πάουλο (80′ Καμαρά), Ντίας, Μάσουρεκ, Ουίλιαν (70′ Μανά), Μοράρ

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέντζο, Αναστασιάδης, Βάντερσον, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Μπερτόλιο (77΄Καραγκούνης), Επστάιν (85′ Πλιάτσικας), Καραμάνος (60′ Μαστούρ), Μπαράλες

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ