«Κρύα» εμφάνιση, «κρύα» ήττα (2-1)

Με το δεξί ξεκίνησε ο Αστέρας Τρίπολης τα play-outs, καθώς κέρδισε 2-1 τον Παναιτωλικό και έτσι διεύρυνε στα 17 παιχνίδια το αήττητο σερί του κόντρα στους Αγρινιώτες. 

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Καστάνιο, Ατιένθα, Καρμόνα, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σανταφέ, Μουνάφο στον άξονα, τους Ριέρα, Σίτο στα άκρα και τον Μπερτόλιο πίσω από τον Μπαράλες. 

Τα «καναρίνια» είχαν τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Μαλή, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μλάντεν, Κολοβό, Χουάνπι στον άξονα με τον τελευταίο σε οργανωτικό ρόλο, τους Σενγκέλια, Ντουάρτε στα άκρα και  τον Πέδρο φορ. 

Ο Αστέρας τον έλεγχο, βρήκε γκολ με εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, παρότι η κατοχή ήταν «μοιρασμένη» (51%-49%). Οι Αρκάδες διάθεταν περισσότερη «ενέργεια» και επισκέπτονταν ουσιαστικά τα καρέ των αντιπάλων τους (μέχρι την ανάπαυλα έβγαλαν έξι τελικές έναντι δύο των φιλοξενουμένων), σε αντίθεση με τα «καναρίνια» που πλην ενός σουτ του Ντουάρτε και 1-2 ενεργειών του Χουάνπι δεν επέδειξαν κάτι καλό στο μεσοεπιθετικό σκέλος. 

Ο Αστέρας αντίθετα είχε τον Μπερτόλιο ορεξάτο (ο Αργεντινός βρήκε τρία σουτ με καλές προϋποθέσεις), ο Αλβαρες έπαιρνε πρωτοβουλίες και ανέβαινε (στο 4′ «φλέρταρε» με τα δίχτυα) και τελικά άνοιξε το σκορ στο 34′, χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε μέσω VAR σε ανατροπή του Ανέστη επί του Καστάνιο σε στατική φάση και ο έμπειρος φορ δεν αστόχησε. 

Ο Ανέστης «κράτησε» το 1-0 και στα «καπάκια»… κρύφθηκε η μπάλα για το 1-1 |

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο και αρκετά νωρίς άλλαξαν τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι με το «καλημέρα» (49′) άγγιξαν το 2-0 όταν ο Μπαράλες πήρε… οριζοντιωμένος μία κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπερτόλιο, αλλά ο Ανέστης έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ. Αμέσως μετά (50′) τα «καναρίνια»…έκρυψαν την μπάλα και έφτασαν στην ισοφάριση χάρις σε ένα όμορφο γκολ σε εκτέλεση και δημιουργία. Ο Χουχούμης έκλεψε τότε ψηλά, ο Ντουάρτε έπαιξε κάθετα και αμέσως ο Ζοάο Πέδρο βρήκε με τη «μία» τον Κολοβό που έκανε κίνηση και βρέθηκε φάτσα με τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο, τον οποίο και πλάσαρε εύστοχα. 

Οι Αρκάδες την κατοχή, αλλά ως εκεί  

Oσο περνούσε η ώρα άρχισαν και οι εκατέρωθεν δοκιμές, αφού ο Αστέρας χρησιμοποίησε ορισμένους νεαρούς και μετά από κάποιο σημείο ο Τιλίκα ήταν δεύτερος φορ, ενώ ο  Παναιτωλικός «γύρισε» σε 4-3-3 μετά την  είσοδο των Νοσίρου, Ντίας και ύστερα από περίπου ένα 10λεπτο όπου ο τελευταίος ήταν κοντά στο φορ και ο Νιγηριανός δίπλα στον Μλάντεν. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν την μπάλα γύρω από τα αντίπαλα καρέ, όμως τους έλειπε η τελική πάσα και δεν έβγαλαν «καθαρές» φάσεις (πλην ίσως μίας ενέργειας του Ζουγλή στο 89′),  ενώ οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους «έψαχναν» την κόντρα που όμως δεν βρήκαν. Ετσι το 1-1 παρέμενε. 

Το πρώτο εν Ελλάδι γκολ του Αλβαρες ήρθε στο 90′ και με το δεξί (!) για το 2-1 

Μέχρι που φτάσαμε στο 90′, όταν μετά από διώξιμο του Νοσίρου η μπάλα στρώθηκε στον Αλβαρες και εκείνος με σουτ με το δεξί (!) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα σημείωσε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ. Ο 29χρονος Αργεντινός αριστερός μπακ σκόραρε στην 82η εμφάνισή του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τους Αρκάδες.  

MVP:  Ο Αλβαρες. Το ματς κρίθηκε με γκολ του Αργεντινού αριστερού μπακ στο 90′, που ήρθε με το δεξί και ήταν το πρώτο του στη χώρα μας. Η σημερινή ήταν η ημέρα του. 

Στο ύψος του: Ο Μπερτόλιο ήταν αρκετά δραστήριος για τον Αστέρα, είχε τρία καλά σουτ και «έφτιαξε» τη φάση του Μπαράλες στο 49′. Ο Κολοβός για τον Παναιτωλικό «τελείωσε» εξαιρετικά τη φάση του 50′ που ήταν πανέμορφη, ενώ βοήθησε αρκετά τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νοσίρου. Δεν κατάφερε να δώσει «ενέργεια» στον άξονα του Παναιτωλικού, ενώ και ανασταλτικά αντιμετώπισε προβλήματα.

Η «γκάφα»: Στο 90′ η άμυνα του Παναιτωλικού  «έχασε» τον Αλβαρες και του έδωσε «ελεύθερο» σουτ μετά από διώξιμο του Νοσίρου, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αργεντινός μπακ για το 2-1.

Το «στραγάλι»: Στη φάση του πέναλτι υπέρ του Αστέρα ο ρέφερι Τσιμεντερίδης υπέδειξε φάουλ υπέρ του Ανέστη, όμως από το VAR του ζήτησαν να τσεκάρει τη φάση και μόλις το έπραξε υπέδειξε παράβαση του Ελληνα γκολκίπερ επί του Καστάνιο, σε έξοδο που επιχείρησε και όταν ο στόπερ των Αρκάδων πήρε την κεφαλιά.   

Το «ταμείο» του Gazzetta: Από τη στιγμή που το ματς κρίθηκε στο 90′ τότε ο Παναιτωλικός μπορεί να… διατηρεί παράπονα από τον παράγοντα τύχη. Ομως ο Αστέρας ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό πως είχε 61% κατοχή μπάλας και 13 τελικές, έναντι μόλις πέντε των αντιπάλων του. 

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ