Κωστούλας: Έτσι προκύπτουν εξαρτήσεις

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 σχετικά με τη μελέτη των οίκων Deloitte και PwC για την αναβάθμιση της Super League, η οποία δεν τον ικανοποίησε σε καμία περίπτωση, και τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Αυτή τη μελέτη τη συζητάμε και τη θέλουμε χρόνια, αποφασίσαμε να την παραγγείλουμε πριν μερικούς μήνες. Τελικά προέκυψε μια μελέτη η οποία μας λέει τι συνέβη στο ποδόσφαιρο λες και δεν το ξέρουμε, αντί για το τι να κάνουμε.Εμείς θέλαμε μια μελέτη-καθοδήγηση σχετικά με το τι έχει φταίξει και τι πρέπει να διορθώσουμε, κάτι που όταν θα έβγαινε θα μας δέσμευε για να κάνουμε κάποια πράγματα. Ζητούσαμε έναν μπούσουλα ουσιαστικά για να τον ακολουθήσουμε, αλλά τελικά δεν είδαμε κάτι τέτοιο στην παρουσίαση δυστυχώς. Εμείς είχαμε τονίσει τα προβλήματα και είχαμε καταθέσει προτάσεις.

Το πρόβλημα των 16 ομάδων που αναφέρεται εσχάτως δεν είναι και τόσο σοβαρό κατά τη γνώμη μου, δεν θεωρώ ότι ο αριθμός 16 είναι το πρόβλημα και με 14 ή 12 ομάδες στη Super League θα ήταν τόσο καλύτερα τα πράγματα. Δηλαδή αυτό θα λύσει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου; Είναι πολύ μεγαλύτερα, με σημαντικότερο ανάμεσά τους το πρόβλημα αξιοπιστίας.

Αυτό καθρεφτίζεται στα άδεια γήπεδα, το βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο ότι η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Το μόνο που μένει σταθερό ή ανεβαίνει είναι τα έκτροπα και τα μπάχαλα που δημιουργούνται συχνά και σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, ειδικά στις μεγάλες ομάδες. Η μελέτη λέει να γίνουν 14 οι ομάδες και να παίζουμε 2-3 γύρους κάθε χρόνο, δηλαδή αυτό θα μας σώσει;

Όλες οι ομάδες πλην των τεσσάρων μεγάλων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ακούμε σε κασέτες ορισμένα περίεργα σενάρια τώρα τελευταία και από ότι φαίνεται μερικοί άνθρωποι έχουν στραφεί στο παρελθόν για να κερδίσουν πέντε φράγκα παραπάνω. Ελπίζω να είναι τουλάχιστον για να δείξουν καλύτερη οικονομική εικόνα οι εταιρίες τους, θέλω να είμαι καλοπροαίρετος.

Όταν οι 12 ομάδες της Super League, πλην των τεσσάρων μεγάλων, είχαμε καταθέσει πρόταση για την αναδιανομή των τηλεοπτικών εισόδων, είχε εγκριθεί παμψηφεί. Στη συνέχεια τρεις σύλλογοι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, άλλαξαν γνώμη, καταψήφισαν και τελικά δεν πέρασε. Υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε όλους τους συλλόγους και έτσι προκύπτουν εξαρτήσεις.

O κόσμος έχει φύγει από τα γήπεδα, χρειαζόμαστε 2-3 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ για να είναι αξιοπρεπείς οι ομάδες μας και δεν είναι εύκολο να βρεθούν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για φαύλο κύκλο, βεβαίως και η έλλειψη αξιοπιστίας έχει συντελέσει στο να αδειάσουν τα γήπεδα και να απομείνει ουσιαστικά μοναδικός χορηγός το κανάλι της Nova, κάτι που φυσικά δεν είναι αρκετό».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ