Λάθη, λάθη, λάθη και… πατατράκ!

Τα πολλά λάθη, η έλλειψη φαντασίας, τα αμυντικά κενά και κάποιες λάθος επιλογές, ήταν τα βασικά συστατικά για την ήττα του Παναιτωλικού με 1-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε.

Τα «καναρίνια» για άλλο ένα ματς που έπρεπε να το πάρουν και να πατήσουν… πεντάδα ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν κόντρα σε ένα καλύτερο αντίπαλο.

Λάθη, Φερέιρα και… Μπέριος!

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε νωθρά το ματς κι έδωσε στον ΠΑΣ Γιάννινα την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι του δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη. Η κακή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Ροντρίγκες έκανε πιο… ευάλωτη την αμυντική γραμμή του Τίτορμου.

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο κι όλα έδειχναν ότι δύσκολα ο Παναιτωλικός θα γλίτωνε κάποιο γκολ. Αυτό ήρθε στο 33′ όταν ο Κυριακίδης από απευθείας φάουλ του Γιάκου έκανε μια συγκλονιστική επέμβαση, η άμυνα πιάστηκε κοιμώμενη κι από κοντά με κεφαλιά ο Μπέριος σκόραρε. Για… καλή του τύχη πάντως ο 2ος βοηθός Γκαβέρας, λανθασμένα σήκωσε την σημαία και το τέρμα των φιλοξενούμενων δεν μέτρησε.

Οι καλές στιγμές για τους Αγρινιώτες δεν ήταν πολλές παρά μόνο 1-2 σουτ του Ουάρντα και του Κλέσιο που δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Περιστερίδη. Τελικά στο 42′ αποδείχθηκε γιατί το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και απρόβλεπτο. Αρκεί να είσαι στην… καλή πλευρά.

Ένα μακρινό σουτ του Φερέιρα, βρήκε και στο πόδι του Μπέριου, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και… γκολ! 1-0 για τον Παναιτωλικό, κόντρα στην ροή του αγώνα και φυσικά τα «καναρίνια» πήγαν με άλλη ψυχολογία στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος!

Αμυντικά κενά, ολική ανατροπή!

Στην επανάληψη και με τον αέρα του γκολ ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μάλιστα είχε την καλή στιγμή με τον Μαρκόφσκι να κάνει το 2-0 και να… κλειδώσει την νίκη. Τελικά αυτό δεν έγινε, ο Γιάννης Πετράκης έριξε στην μάχη και τον Μαμπουλού και πάλι ο ΠΑΣ έγινε ιδιαίτερα πιεστικός. Ώσπου φτάσαμε στο 69′ και ο Τίτορμος ξαναπλήρωσε την… στασιμότητα που έχει σε κάθε στημένη φάση ή σέντρα μέσα στην περιοχή.

Από κόρνερ το διώξιμο δεν ήταν σωστό, η μπάλα έφτασε στον Κοζορώνη, έκανε την σέντρα και ο νεοεισελθέντας Μαμπουλού που ήταν αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας νίκησε με κεφαλιά τον Κυριακίδη που δεν μπορούσε αυτή την φορά να αντιδράσει…

Η… απάντηση του Γιάννη Ματζουράκη ήταν να περάσει στο γήπεδο Καμαβουάκα και Λεντέσμα για να δώσει πιο επιθετική πνοή, έβγαλε από το γήπεδο τους Φερέιρα και Ροντρίγκες και ο Μάκος… γύρισε στο πλευρό του Κούσα στο κέντρο της άμυνας.

Τελικά ούτε αυτό το… τρικ έπιασε, αφού στο 80΄ με ένα από τα πολλά… πουλήματα της μπάλας (πάντως στην φάση αυτή οι Αγρινιώτες ζητούν φάουλ στον Λεντέσμα), η άμυνα πιάστηκε και πάλι ανοργάνωτη κι ο Μαμπουλού που έκανε σπριντ από το κέντρο, πήρε την μπάλα έξοχα από τον Γαρουφαλλιά όταν έπρεπε πέρασε και τον Κυριακίδη και 1-2! Η έτσι κι αλλιώς παγωμένη ατμόσφαιρα, από μια εξέδρα που ούτε στο ελάχιστο δεν βοήθησε την ομάδα, πάγωσε ακόμη περισσότερο. Η (καθυστερημένη) είσοδος του Μουνιός, στην θέση του έτσι κι αλλιώς υστερήσαντα Ουάρντα δεν άλλαξε κάτι.

Οι Γιαννιώτες καλά οργανωμένοι αμυντικά δεν επέτρεψαν καμία φιλόδοξη σκέψη και έφυγαν από το Αγρίνιο με ένα πολύτιμο τρίποντο που τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο εκ νέου κυνήγι του ευρωεισιτηρίου. Από την άλλη ο Παναιτωλικός για 3ο σερί ματς (προηγήθηκαν Λιβαδειά και Περιστέρι) απογοήτευσε και πλέον καλείται την Κυριακή με την Λάρισα στο ίδιο γήπεδο να κάνει ένα…restart!
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κούσας, Ροντρίγκες (74΄Λεντέσμα), Κλέσιο, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Μάκος, Φερέιρα (74΄Καμαβουάκα), Ουάρντα (85′ Μουνιόζ), Τομανέ, Μαρκόφσκι

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλλιάς, Μιχαήλ, Γιάκος (58′ Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (30′ Κούτρης), Κοζορώνης

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ