Μάλλον έχει δίκιο ο «Ματζούρ»

Σε ακόμη ένα ματς ο Παναιτωλικός τελείωσε με 10 παίκτες. Ο Γιάννης Ματζουράκης μετά την αναμέτρηση ανέφερε πως «η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει με 10 παίκτες» και αν δούμε τα νούμερα, σε μεγάλο βαθμό αυτό ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Ο Μουνίος έγινε χθες ο 7ος παίκτης των «κυανοκίτρινων» που βλέπει τη κόκκινη κάρτα σε ισάριθμα ματς. Αριθμός εξωπραγματικός. Στις επτά από τις 23 αγωνιστικές της σεζόν, τα «καναρίνια» έχουν τελειώσει με 10. Συνολικά η ομάδα έχει παίξει με παίκτη λιγότερο για 209 λεπτά χωρίς τις καθυστερήσεις, που αν υπολογίσουμε πως σε κάθε αναμέτρηση ο μέσος όρος του έξτρα χρόνου είναι τρία λεπτά, τότε φτάνουμε στα 230 λεπτά. Που αντιστοιχούν σε 2,5 παιχνίδια. Δηλαδή είναι σαν τα «καναρίνια» να έχουν ξεκινήσει και τελειώσει με 10 παίκτες δύο ολόκληρα ματς και ένα ημίχρονο από ακόμη ένα. Σε σύνολο μόλις 23!

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα έχει πετύχει ένα γκολ – το χθεσινό με τον Μαρκόφσκι – και έχει δεχθεί τέσσερα, ενώ στην επί μέρους βαθμολογία με παίκτη λιγότερο, σε αυτές τις επτά αναμετρήσεις ο Παναιτωλικός έχει πάρει έξι βαθμούς.
Στην Λιβαδειά έπαιζε από το 69′ με 10 λόγω αποβολής του Ντιέγκο Μπεχαράνο και το επί μέρους σκορ ήταν 0-0 (ήδη είχε γίνει το μετέπειτα τελικό 2-2). Στην Ξάνθη αποβλήθηκε ο Βιγιαφάνιες στο 78′ και στις καθυστερήσεις σκόραραν οι γηπεδούχοι με πέναλτι (επί μέρους σκορ 1-0, τελικό 3-1). Στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ βγήκε ο Μάρκος Πάουλο στο 87′ όταν ήδη είχε διαμορφωθεί το μετέπειτα τελικό 2-0, με τον Ολυμπιακό ο Κυριακίδης αποβλήθηκε στο 44′ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έγινε το 1-0 που δεν άλλαξε ως το τέλος, ενώ στη Κομοτηνή παρότι αποβλήθηκε ο Κουτρομάνος στο 40′ δεν άλλαξε το 0-0. Στη Νέα Σμύρνη βγήκε ο Ρουσκουσέδα στο 52′ και μετά η ομάδα δέχθηκε δύο γκολ, ενώ στα Χανιά μετά το 51′ που αποβλήθηκε ο Μουνιός το επί μέρους σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού.

Βέβαια από τις επτά αυτές αποβολές κάποιες ήταν «εφευρέσεις» , όπως του Ντιέγκο Μπεχαράνο, του Κυριακίδη και του Ρουσκουσέδα – άλλες «τραβηγμένες» από τα μαλλιά – όπως του Βιγιαφάνιες – και μόνο εκείνες των Κουτρομάνου, Μάρκος Πάουλο μπορούν να χαρακτηριστούν ως «σωστές». Αλλά η ουσία είναι πως ήδη τα «καναρίνια» μετρούν 2,5 ματς με παίκτη λιγότερο ή αλλιώς σχεδόν 230 αγωνιστικά λεπτά. Άρα μάλλον ο «Ρουμάνος» έχει δίκιο όταν λέει πως η ομάδα «έχει συνηθίσει να παίζει με 10».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ