Μία και να… καίει!

Η πρώτη νίκη ever του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ ήρθε με τον πιο γλυκό τρόπο. Στην τελευταία φάση του ματς ο Μάρκος Πάουλο απέδωσε δικαιοσύνη και το 1-0 πέρασε στην ιστορία.

Καλύτερος, αλλά χωρίς γκολ

Tα πολλά προβήματα από τιμωρίες και τραυματισμού, ανάγκασαν τον Γιάννη Ματζουράκη να παρατάξει ένα σχήμα που δεν το είδαμε φέτος ποτέ και δύσκολα θα το ξαναδούμε. Μετά από καιρό ο Μάκος αγωνίστηκε από την αρχή στην φυσική του θέση ως αμυντικός μέσος, με τον νεαρό Χαντάκια να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας, ενώ ως αριστερό μπακ αγωνίστηκε ο Σίμο Ρουμπουλάκου αντί του τραυματία Κέβιν.

Η παρουσία του Μάκου στον χώρο του κέντρου, είχε ως αποτέλεσμα να… εκλείψουν τα φαινόμενα των δύο τελευταίων αγώνων με ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, όταν με το… καλημέρα του αγώνα οι αντίπαλοι έκαναν σωρεία φάσεων μπροστά από την εστία του Κυριακίδη. Μάλιστα αυτή την φορά συνέβη το αντίθετο, αφού ο Παναιτωλικός ήταν ο πρώτος που με αξιώσεις έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά στο εξαιρετικό σουτ του Μύγα στο 15’… απάντησε επίσης με εξαιρετική επέμβαση ο Μπαρόχα.

Γενικά τα «καναρίνια» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος. Γύρισαν σωστά την μπάλα είτε από δεξιά, είτε από αριστερά, δεν κινδύνεψαν στα μετόπισθεν, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν την καλή φάση όσες φορές έβαλαν την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, αφού και πάλι ο Μαρκόφσκι ήταν καλά κλεισμένος.

Έτσι αναγκάστηκε να βγει αρκετά από την περιοχή και σε μια από αυτές έβγαλε και εξαιρετική πάσα με το κεφάλι στον Μουνιός που δεν έκανε όμως όπως θα ήθελε το σουτ για να δυσκολέψει τον Μπαρόχα. Ο κίπερ της ΑΕΚ πάντως πιστώνεται την μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ουάρντα, στο 43′ , με τον Αιγύπτιο να κάνει σπουδαία ενέργεια.

Πάντως ένα λεπτό πριν και ο Κυριακίδης έδειξε την ποιότητα του όταν… έβγαλε το εξ επαφής πλασέ του Τζιμπούρ. Κάπως έτσι έληξε χωρίς γκολ ένα από τα καλύτερα φετινά πρώτα ημίχρονα του Παναιτωλικού…

Αμυντικά και με τις στιγμές του

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατή στο γήπεδο με προφανή στόχο το γκολ που θα της άνοιγε τον δρόμο για την νίκη. Μάλιστα σε αυτή την λογική, στο 60′ ο Πογιέτ έκανε την πρώτη του αλλαγή ρίχνοντας στην… μάχη τον Ντιέγκο Μπουονανότε και δύο λεπτά αργότερα τον Κορδέρο.

Πάλι όμως οι «κυανοκίτρινοι» με σωστούς αμυντικούς προσανατολισμούς είχαν τον τρόπο να κρατούν την μπάλα αρκετά μακριά από την εστία του Κυριακίδη. Ακόμη κι έτσι οι γηπεδούχοι έψαξαν τις δικές τους ευκαιρίες και είχαν μέσα σε ένα λεπτό (70′ και 71′) δύο καλές με τον Μαρκόφσκι, για να… απαντήσει λίγο αργότερα η Ένωση με τους Λαμπρόπουλο και Μπουονανότε στην ίδια φάση, όμως Κυριακίδης και Ρουμπουλάκου ήταν σε ετοιμότητα.

Ο τεχνικός της Ένωσης, τα… παίζει όλα για όλα στο 78′ μιας και ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον υψηλόσωμο Πέκχαρτ περιμένοντας να εκμεταλλευτεί τις… γιόμες στην περιοχή του Παναιτωλικού.

Μάρκος ο λυτρωτής

Κι εκεί που στο 90′ ο Μπουονανότε έχασε για την ΑΕΚ μοναδική ευκαιρία να πάρει την νίκη με απελπιστικό σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Παναιτωλικός ανεβάζει στροφές στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων. Πιέζει, πιέζει και… κερδίζει. Στην τελευταία φάση του αγώνα από εξαιρετική ενέργεια του Κλέσιο, η μπάλα φτάνει στον Μάρκος Πάουλο που με σουτ σκοράρει και δίνει μια τεράστια νίκη γοήτρου στην ομάδα του!

Το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στην Σούπερ Λίγκα, λόγω προγραμματισμένων φιλικών των εθνικών ομάδων. Η επιστροφή για τον Παναιτωλικό στην δράση γίνεται την Κυριακή 3 Απριλίου, στο Περιστέρι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο Αθηνών, σε ένα ματς που μόνο από πλευράς γοήτρου υπάρχει ενδιαφέρον.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου, Πάουλο, Μάκος, Μουνιόζ, Ουάρντα (90′ Βασιλείου), Φερέιρα (72΄Βασιλούδης), Μαρκόφσκι (83′ Κλέσιο).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Αρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (62΄Κορδέρο), Μάνταλος, Βάργκας (60΄ Μπουονανότε), Αραβίδης (78′ Πέκχαρτ), Τζιμπούρ.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ