Μαρκ-ουυύφφφ-σκι!

Τέλος καλό όλα καλά! Ο Παναιτωλικός παραλίγο να πληρώσει την… ραθυμία του μετά το 1-0, αλλά τελικά με το γκολ λύτρωση του Μάρκο Μαρκόφσκι πήρε την νίκη με 2-1 κόντρα στην ΑΕΛ, που ισοφάρισε σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έκανε! Ο Δημήτρης Κυριακίδης είχε πάλι τεράστιο ρόλο στην επιστροφή του Τίτορμου στις νίκες με την επέμβαση που έκανε στο φινάλε!

Ένα… πεταμένο μισάωρο, ένα δοκάρι κι ένα γκολ!

Όπως συνέβη και στο ματς της περασμένης Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πάλι το ξεκίνημα του Παναιτωλικού ήταν νωθρό… Μια «παγωμένη» ομάδα, αρκετά προβλέψιμη, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της. Βούτυρο στο ψωμί για την άμυνα της Λάρισας που δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είχε τον τρόπο να μην επιτρέπει κινδύνους στην εστία του Ξενοδόχοφ, ενώ τα σουτ εκτός περιοχής επίσης δεν είχαν καμία τύχη.

Παίκτες που θεωρητικά πρέπει να… κουβαλήσουν την ομάδα όπως ο Ουάρντα, ο Φερέιρα και ο Λεντέσμα ήταν… χαμένοι μέσα στο γήπεδο και δεν έκαναν το «κάτι παραπάνω» αφού συνήθως οι προσπάθειες τους ήταν… μισές και δίχως αποτέλεσμα.

Η μόνη διαφορά με την αναμέτρηση κόντρα στους Ηπειρώτες, ήταν πως η ΑΕΛ δεν είχε την ποιότητα να… ενοχλήσει τον Δημήτρη Κυριακίδη, αφού κυρίως προσπαθούσε σωστά στημένη αμυντικά να κρατήσει το μηδέν. Όσο η ώρα κυλούσε τόσο το άγχος κυρίευε τους παίκτες του Τίτορμου, έχοντας και στην άκρη του μυαλού τους ότι ήδη προέρχονταν από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, συν μια στο κύπελλο.

Μετά το 35′ εντείνει την πίεση του προς την εστία της Λάρισας και προσπαθεί να βρει χώρους. Εκεί είναι που… γυρίζει ο διακόπτης! Σε αυτό το διάστημα είναι που υπάρχει και η καλύτερη φάση με το δοκάρι του Ουάρντα στο 39′, μετά από ατομική ενέργεια του Αιγύπτιου και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος με μια παρόμοια ενέργεια και… κάτι από Γιοβάνοβιτς βρίσκει δίχτυα και στέλνει τον Παναιτωλικό με αβαντάζ στα αποδυτήρια για το ημιχρόνο.

Κάπως έτσι με το σκορ στο 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την προβληματική εικόνα να συνοδεύει τα «καναρίνια» για κάτι παραπάνω από μισή ώρα και στην συνέχεια να βγάζει το καλό πρόσωπο!

Πλήρωσε το… στυλάκι του

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την υπεροχή αλλά και πάλι οι παίκτες του όταν έφταναν στο ύψος της περιοχής της ΑΕΛ ενεργούσαν με… υπεροψία με αποτέλεσμα να μην καθαρίζουν με ένα δεύτερο γκολ το ματς.

Κι όταν γίνεται αυτό συνήθως το πληρώνεις. Στην πρώτη σοβαρή αντεπίθεση της ΑΕΛ, στο 53′, η άμυνα του Τίτορμου πιάστηκε ανοργάνωτη, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και στην καρδιά της μικρής περιοχής μόνος ο Ναζλίδης πλάσαρε εύστοχα και ισοφάρισε.

Αμέσως ο Ματζουράκης έριξε στο γήπεδο τον Κουτρουμάνο για να περάσει μπροστά ο Κλέσιο, ενώ από το γήπεδο έφυγε ο Λεντέσμα που ξανά κινήθηκε σε… ρηχά νερά!

Το γκολ που δέχτηκε ο Παναιτωλικός είχε ξανά τις ίδιες παρενέργειες με αυτές του 1-1 κόντρα στον ΠΑΣ. Οι πάντες… πάγωσαν ξανά. Σαν να το είχαν δεχτεί στο 95′ και δεν είχαν χρόνο αντίδραση. Ένα σύνολο κοιμισμένο, χωρίς να ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Φοβισμένο σαν να περιμένει ότι το… κακό θα μεγαλώσει και χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τον πάγκο.

Χρυσή αλλαγή με Μαρκόφσκι

Η επόμενη αλλαγή ήταν στο 69′ όταν ο Ουάρντα που μετά το γκολ δεν ήταν αρνητικός, έφυγε από το γήπεδο δίνοντας θέση στον Μαρκόφσκι. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ αλλά η κεφαλιά του Τομανέ σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι του Ξενοδόχοφ!

Στο 84′ ο Ματζουράκης έριξε στο γήπεδο τον Ρόσα και στο ίδιο λεπτό μια προηγούμενη αλλαγή του, ο Μάρκο Μαρκόφσκι είναι αυτός που από την άψογη σέντρα του Κλέσιο με καρφωτή κεφαλιά δίνει ξανά προβάδισμα νίκης στον Παναιτωλικό! Κι επειδή ματς χωρίς Κυριακίδη δεν υπάρχει, στο 88′ ο καλύτερος πορτιέρο του πρωταθλήματος έκανε την τεράστια επέμβαση κρατώντας το πολύτιμο τρίποντο αφού και στο 2΄των καθυστερήσεων ο Κλέσιο έχασε το άχαστο!

Η αγχωτική νίκη ήρθε και πλέον οι Αγρινιώτες πάνε πιο ήρεμοι στην διακοπή του πρωταθλήματος όπου πρέπει να δουλέψουν αρκετά πάνω στα λάθη που παρουσίασαν στα προηγούμενα ματς ώστε με την επανέναρξη στην Τρίπολη να διεκδικήσουν κάτι καλό!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ