Μουνιός και… ονείρων συνέχεια!

Ο Παναιτωλικός είχε και όρεξη, είχε και πάθος αλλά είχε και ουσία! Έτσι με 2 γκολ του Φαμπιάν Μουνιός που μπήκε αλλαγή στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου, επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού και μπορεί ακόμη να ονειρεύεται. Οι Αγρινιώτες αυτή την φορά έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν έχασαν και το ματς όπως συνέβη στην Νέα Σμύρνη.

Στο 2ο μέρος είχαν ουσία στο παιχνίδι τους, είχαν πάλι έναν εκπληκτικό Τάσο Παπάζογλου που έκανε την… ασίστ της χρονιάς στο πρώτο γκολ και έφτασαν δίκαια στο πολύτιμο αποτέλεσμα. Όσο αφορά τον Μουνιός και το ουσιαστικό του ντεμπούτο (με τον Πανιώνιο έπαιξε 10 λεπτά όταν όλα είχαν κριθεί), ήρθε για να… βρει τα γκολ του Βιγιαφάνιες και με το καλημέρα έδειξε ότι είναι σε εξαιρετικό δρόμο!

Καλύτερος αλλά στο… μηδέν

Ο Παναιτωλικός είχε την κυριαρχία σε όλο το πρώτο μέρος. Σε όλους τους… αριθμούς, ευκαιρίες, τελικές, κατοχή μπάλας ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακό. Όμως στο πιο σημαντικό, στο αποτέλεσμα δηλαδή έμεινε στο μηδέν. Παρά την υπεροχή που είχε, δύσκολα πατούσε στην περιοχή του Βερέμκο και όποτε το έκανε είτε ο κίπερ του Λεβαδειακού θα φώναζε παρών όπως στο πλασέ του Κάπελ, είτε δεν θα έβρισκαν στόχο ο Ουάρντα και ο Πάουλο.

Με αυτά και με αυτά ο Τίτορμος, αν και δεν κινδύνεψε, μιας και οι Βοιωτοί είχαν μόλις μια ευκαιρία με το σουτ του Ατζαγκούν (έδιωξε ο Κυριακίδης), πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να έχει το προβάδισμα που θα έκανε πιο εύκολη την συνέχεια του ματς.

Υπεροχής συνέχεια

Η εικόνα δεν άλλαξε και στην επανάληψη. Ο Παναιτωλικός, με τον Φαμπιάν Μουνιός στην θέση του Αλεξίεβιτς, είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε κυρίως από τις πτέρυγες να βρεθεί σε επίκαιρη θέση ο Μαρκόφσκι. Όμως οι φιλοξενούμενοι, με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς μπορούσαν σε κάθε περίπτωση να… αναχαιτίσουν την όποια επιθετική φιλοδοξία των «καναρινιών».

Γκολάρα…

Η σημαντική στιγμή ήρθε για τον Παναιτωλικό στο 62′. Η μπάλα έφτασε στον Παπάζογλου που με μια εκπληκτική προσποίηση, αλλά και μια ακόμη πιο εκπληκτική… σταυρωτή πάσα, έβγαλε στην καρδιά της άμυνας μόνο του τον Μουνιός. Αυτός το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πλασάρει σωστά. Και το έκανε.

Έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Βερέμκο που δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Έτσι ο Αργεντίνος άνοιξε λογαριασμό και ο Παπάζογλου πιστοποίησε και πάλι γιατί είναι ίσως ο πιο σταθερός και πολύτιμος παίκτης του Παναιτωλικού τους τελευταίους μήνες. Η συνέχεια ήταν στο ίδιο… μοτίβο.

Με το πόδι στο γκάζι οι γηπεδούχοι, δεν έδωσαν χώρο στον αντίπαλο όπως είχαν κάνει κόντρα στην Καλλονή. Αντίθετα ο Ματζουράκης έβαλε κι άλλα… φρέσκα πόδια, με τον Φερέιρα να κάνει ντεμπούτο, προκειμένου η μπάλα να μείνει «ψηλά» προς την περιοχή του Βερέμκο και να έρθει και το 2ο γκολ που θα «κλειδώσει» το ματς.

Αυτό τελικά δεν ήρθε και έτσι στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ματζουράκης έδωσαν… βάρος στα μετόπισθεν έτσι ώστε να κρατηθεί το πολύτιμο τρίποντο. Αυτή την λογική είχε και η είσοδος του Κουτρουμάνου στο 90′ στην θέση του εξαιρετικού Ουάρντα. Το τελευταίο σφύριγμα του Λαμπρόπουλου βρήκε τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει και 2ο γκολ. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Κάπελ αφού πήρε την μπάλα από κόρνερ στην περιοχή του Κυριακίδη, έτρεξε όλο το γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Παπάζογλου. Αυτός πλάσαρε, ο Βερέμκο απέκρουσε, αλλά στο… ριμπάουντ και πάλι ο Μουνιός σκόραρε και έγραψε το τελικό 2-0!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Μύγας, Πάουλο, Κάπελ, Αλεξίεβιτς (46′ Μουνιός), Ουάρντα (90′ Κουτρουμάνος), Μαρκόφσκι (72΄Φερέιρα).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Βερέμκο, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μαχαίρας, Μαχαμάτ (82΄Ντομοβίτσκι), Μερεμπασβίλι (74΄Μίνγκας), Μάντζιος, Ατζαγκούν, Μπεν, Μεντί, Μουλόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ