Μόνο έρωτα δεν κάναμε!

Μία ακόμα συνάντηση των «12» πραγματοποιήθηκε χθες προκειμένου οι μικρομεσαίες ομάδες να καθορίσουν τη στάση τους στη Super League. Απουσίαζε η Βέροια (βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος) και ο Λεβαδειακός (για άγνωστο λόγο). Την πρώτη τους παρουσία έκαναν οι εκπρόσωποι των νεοφώτιστων ΑΕΛ – Κέρκυρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Φώτης Κωστούλας, που έκανε γνωστή την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Super League που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα ήταν εκείνο της διαιτησίας και στις δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρ. Πανόπουλος αναφέρθηκε στην κωλυσιεργία της ΕΠΟ στις προτάσεις που έχουν οι «12»:

Πήγαμε τέσσερις φορές στην ΕΠΟ. Μόνο έρωτα δεν κάναμε. Τόσο καλό ήταν το κλίμα αλλά τελικά στην τελευταία συνάντηση μας είπαν κάντε τις προτάσεις σας κι ό,τι θέλετε, επικοινωνήστε τις σε εμάς με φάκελο και από εκεί εμείς θα τις στείλουμε στις UEFA για απάντηση. Όπως ξέρετε η ΕΠΟ μας έστειλε πίσω αυτές τις προτάσεις και θεώρησε πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα να τις στείλει σε Θεοδωρίδη και Ινφαντίνο. Εμείς τις δημοσιοποιήσαμε και επικοινωνήσαμε με τον κύριο Θεοδωρίδη. Μου δήλωσε ότι ήταν άκομψο αυτό που έκανε η ΕΠΟ και μετά συζητήσαμε για λύση. Μου είπε ξεκάθαρα πως η UEFA παίρνει τις προτάσεις γραπτώς δεν μπορεί να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Μου είπε όμως ότι είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση αναβάθμισης της διαιτησίας και αλλαγής περιβάλλοντος.

Στις τελευταίες συζητήσεις που είχαμε πρότεινα στον κ. Θεοδωρίδη – απ’ όπου έχω πάρει άδεια για να τα πω αυτά – έγινε η πρόταση να γίνει μία 2η εξαίρεση στην Ευρώπη και αυτό το μοντέλο της Ισπανίας να το κάνουμε και στην Ελλάδα που το χρειαζόμαστε.

Το μοντέλο μιλάει για 3 αρχιδιαιτητές, ένας από ΕΠΟ και ένας από Λίγκα και ένας 3ος που θα είναι επιδιαιτητής των δύο. Μου είπε επί λέξει πως η UEFA αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα δει για λύση. Περιμένετε μου είπαν μία απάντησή μας μέσα στις επόμενες ημέρες για την πρόταση που κάνουμε. Πιστεύουμε πως δεν θα πάρει καιρό. Να αρχίσουμε μία προσπάθεια για κάτι νέο. Για κάτι που έχει εφαρμοστεί στην Ισπανία. Είναι η μοναδική πιστεύω η χώρα μας με τα προβλήματά της που δικαιούται μία 2η εξαίρεση.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ