Νίκησε 2-0 τη… φιλοξενούμενη Ακρόπολη

Την ευκαιρία να ξεμουδιάσει και ταυτόχρονα να πάρουν αγωνιστικό χρόνο οι παίκτες του, είχε ο Παναιτωλικός στο φιλικό που έδωσε με την Ακρόπολη. Ήταν καλύτερος από τη φιλοξενούμενη ομάδα και επικράτησε με 2-0, με γκολ του Μουνιός στο 38’ και του Κάπελ στο 67’.

Ο Γιάννης Ματζουράκης επέλεξε αρχικό σχήμα που ενδεχομένως να μην είναι μακριά απ’ αυτό που έχει στο μυαλό του να παρατάξει στο Περιστέρι την Κυριακή. Δίνοντας χρόνο συμμετοχής στον Κριστιάνο που (ελέω του εξαιρετικού Κυριακίδη) δεν έχει κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Με τον Μύγα και τον Ρουμπουλάκου στα άκρα της άμυνας. Με Κούσα – Χαντάκια κεντρικούς αμυντικούς, Πάουλο – Μάκο αμυντικά χαφ, με τον Φερέιρα «δεκάρι». Δεξιά έπαιξε ο Μουνιός και αριστερά ο Βασιλούδης, με τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα του επέβαλε μετά το πρώτο τέταρτο το ρυθμό της και είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, με τους Σουηδούς να προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση του Παναιτωλικού, χωρίς να δημιουργήσουν κανέναν κίνδυνο για τον Κριστιάνο.

Στο 9’ ο Ρουμπουλάκου δοκίμασε μακρινό σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Στο 22’ ο Μύγας έκανε σέντρα και ο Χαντάκιας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Στο 31’ από κάθετη μπαλιά του Πάουλο, ο Μουνιός μπήκε από δεξιά και πλάγια πιεζόμενος και σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Ακρόπολης.

Με τη συμπλήρωση 38 λεπτών μία εξαιρετική συνεργασία του Μαρκόβσκι με τον Πάουλο και ασίστ του τελευταίου, έφερε τον Μουνιός σε θέση βολής και δεν αστόχησε με σουτ στην κίνηση, κάνοντας το 1-0.

Στην ανάπαυλα άλλαξε η μισή ενδεκάδα. Συνέχισαν ο Κριστιάνο, ο Χαντάκιας, ο Ρουμπουλάκου, ο Φερέιρα και ο Μουνιός, με τον τελευταίο να αλλάζει ρόλο. Από τα πλάγια πήγε στην κορυφή της επίθεσης. Από εκείνους που ήρθαν από τον πάγκο, ο Τάσος Παπάζογλου εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα των 500 φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό που είχε (εξάρθρωση ώμου) στο ίδιο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 53’ άγγιξαν το 2-0 με εξαιρετική συνεργασία Κάπελ, Μουνιός, Φερέιρα, με τον έμπειρο μέσο να σουτάρει και να αποκρούει  ο τερματοφύλακας Άνγκερ και στην επαναφορά να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία. Ο πορτιέρο των Σουηδών έβγαλε καλοχτυπημένο φάουλ του Φερέιρα δύο λεπτά αργότερα, όπως και τετ-α-τετ του Μουνιός στο 61’. Στο65’ από φάουλ του Ρουσκουσέδα ο Κόρσιενς έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι και στο 67’ έγινε το 2-0.Ο Φερέιρα είδε μόνο του δεξιά τον Κάπελ, ο Ολλανδός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στον αγώνα μπήκαν και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί, μαζί με τον διεθνή (με την ομάδα Νέων της Αλβανίας) Ενέα Μιχάι και τον δεξιό μπακ της Κ17 Δημήτρη Μπακογιάννη, που είχαν πολύ καλή παρουσία. Παρά τις αλλαγές ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και συνέχισε να απειλεί με σουτ του Ζαρκάδα στο 74’, με σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου στο 81’ και φάουλ του Ρουσκουσέδα στο 89’. Έκανε δύο και τα δοκάρια του με δυνατό σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου στο 90’.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κριστιάνο (63’ Στεφανάκος), Μύγας (46’ Κουτρομάνος), Ρουμπουλάκου (70’ Ζαρκάδας), Κούσας (46’ Κόρσιενς), Χαντάκιας (63’ Μιχάι), Μάκος (46’ Παπάζογλου), Πάουλο (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Φερέιρα (70’ Μπακογιάννης), Μουνιός (63’ Κωνσταντινόπουλος, 81’ Κοντογιάννης), Βασιλούδης (46’ Κάπελ), Μαρκόβσκι (46’ Ρουσκουσέδα).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Λούντγκρεν (46’ Άνγκερ), Μπεργκ, Φ. Πέτερσον, Γκέζος, Οντέλιους, Σέβτζιλι (68’ Άντερσον), Α. Πέτερσον, Ρατζαμοάν (63’ Σιμόβσκι), Ιμεράι, Σέντερστρεμ, Τζερμπίνο.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ