Νίκη 1-2 αντί για 1-4 και φουλ για ημιτελικό

Οι Αγρινιώτες είχαν τον Στεργιάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Μαλή, Στάγιτς στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερά, τους Τσιγγάρα, Μπουζούκη, Φ. Ντουάρτε στον άξονα και τους Ντίας, Πέδρο στη γραμμή κρούσης.

Ο Πέδρο το 0-1, «άγγιξε» και το 0-2

Σέντρα στο ματς και ο Παναιτωλικός μπήκε με το «καλημέρα» πιο δυνατά. Πρέσαρε ψηλά, εμπόδιζε την ανάπτυξη του ΟΦΗ και έδειξε διατεθειμένος να τρέξει με και χωρίς την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι και τους και άνοιξαν το σκορ στο 19′, χάρις σε μία ωραία ανάπτυξή τους και τελείωμα του Ζοάο Πέδρο. Ο Μπουζούκης έπαιξε στον κενό χώρο για τον Φ. Ντουάρτε που βγήκε στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» στον Πορτογάλο φορ που πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Αυτή η εξέλιξη «ενεργοποίησε» τους Κρητικούς που θέλησαν να βγάλουν αντίδραση. Πήραν την κατοχή, αλλά έφταναν μέχρι τα 35 μέτρα έξω από τα καρέ του Στεργιάκη. Τα «καναρίνια» έπαιζαν έξυπνα και απειλήθηκαν μόνο σε δύο περιπτώσεις, που όμως δεν ήταν «καθαρές» φάσεις, αρχικά στο 30′ και σε μία λόμπα του Βούρου σε στατικό και ύστερα στο 37′ και σε παράλληλη του Ντίκο που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Μπάκιτς, Μοσκέρα. Ενδιάμεσα μάλιστα (33′) ο Παναιτωλικός «άγγιξε» το 0-2, όταν σε πάνω κάτω πανομοιότυπη φάση με το 0-1 (ξεκίνησε από τον Ντίας), ο Μαυρίας ήταν εκείνος που έπαιξε για τον Φ. Ντουάρτε και εκείνος με τακουνάκι έστρωσε στον Πέδρο που εξαπέλυσε μία «βολίδα» μέσα από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Σωτηρίου («βοηθούμενος» με το δοκάρι του) έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ισοφάρισε ο ΟΦΗ

Τα «θέματα» που είχε ο ΟΦΗ διέγνωσε και ο προπονητής του και δεν ήταν τυχαίο πως στην ανάπαυλα προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Μάλιστα του «βγήκε» δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μισού, στο 47′, όταν ο Μοσκέρα έπαιξε με «μικρή» πάσα για τον Θοράρινσον που την κατάλληλη στιγμή «γύρισε» στο ύψος της μικρής περιοχής όπου ο Μπάκιτς ακολούθησε σαν τρέιλερ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Πλέον το παιχνίδι άρχισε από το «μηδέν» και παράλληλα απέκτησε… φρενήρη ρυθμό.

Πιο απειλητικά τα «καναρίνια»

Η ισοφάριση του ΟΦΗ αντί να δώσει «ώθηση» στους γηπεδούχους αποδείχθηκε πως στα αμέσως επόμενα λεπτά λειτούργησε αντιστρόφως ανάλογα. Σα να έχασαν τις θέσεις τους, παρατηρούνταν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών τους και μέχρι το 60′ και κάτι ο Παναιτωλικός ήταν απόλυτος «κυρίαρχος» και έβγαζε φάσεις. Ο Σωτηρίου στο 52′ είπε «όχι» στον Ντίας και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παραγουανού, ενώ στο 61′ ο Ελληνας πορτιέρε έκανε λάθος, έστρωσε στον Πέδρο που όμως έκανε κακό τελείωμα. Αμέσως μετά από καλό σουτ του Φ. Ντουάρτε πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό του δοκάρι και τα «καναρίνια» είχαν τον έλεγχο.

Κάπου εκεί οι του ΟΦΗ άρχισαν να «απορροφούν» την πίεση των αντιπάλων τους, κυρίως γιατί άρχισαν να κρατούν μπάλα (ως επί το πλείστον με τον Τοράλ) και έτσι απέφευγαν τα λάθη που έβγαζαν τον Παναιτωλικό στην «κόντρα». Ετσι άρχισαν να επισκέπτονται τα καρέ του Στεργιάκη, βρήκαν 2-3 επικίνδυνα σουτ (κυρίως με τον Μπάκιτς στο 64′) και μπήκαν ξανά στην επιθετική «εξίσωση» της αναμέτρησης.

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στην τελική ευθεία του αγώνα. Ο Παναιτωλικός εξακολουθούσε να παρουσιάζεται πιο απειλητικός, όμως δεν έβγαζε πλέον φάσεις, καθώς του έλειπε η τελική πάσα (σ.σ. τα στόπερ του ΟΦΗ «καθάρισαν» πολλές παράλληλες και 1 vs 1). Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν κυρίως από τα αριστερά να δημιουργήσουν χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία και το 1-1 παρέμενε δεν άλλαξε. Στο 87′ μάλιστα είχαμε μία φάση που λογίζεται ως μη γενόμενη αλλά αξίζει αναφοράς, όταν σε στατικό των γηπεδούχων η μπάλα στρώθηκε στον Μπάκιτς που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» όμως ο Στεργιάκης απέκρουσε εντυπωσιακά και παράλληλα ο ρέφερι καταλόγισε φάουλ στον Μπρεσάν που έκανε την κεφαλιά πάσα στον Μαυροβούνιο χαφ.

Νέα ασίστ Φ. Ντουάρτε, εξαιρετική κίνηση από τον Καρέλη και 1-2 με buzzer beater

Υπό αυτές τις συνθήκες φτάσαμε στην τελευταία φάση του ματς. Ο Πέρες «τσίμπησε» την μπάλα για τον Φ. Ντουάρτε που βγήκε στην κόντρα, κουβάλησε την μπάλα μέχρι και έξω από τα καρέ του ΟΦΗ και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Καρέλη. Ο Hulk απέφυγε εκπληκτικά τον Μπρεσάν με ωραίο «κόψιμο» και με πλασεδάκι την έστειλε στην κλειστή γωνία του εξερχόμενου Σωτηρίου για το τελικό 1-2.

MVP: Ο Φ. Ντουάρτε. Ο Πορτογάλος «άγγιξε» το τέλειο. «Εφτιαξε» και τα δύο «κυανοκίτρινα» γκολ, τη μεγάλη ευκαιρία του Ζοάο Πέδρο στο 33′ και στο 61′ είχε ένα καλό σουτ που πέρασε εκατοστά μακριά από την εστία των γηπεδούχων.

Στο ύψος του: Οι δύο φορ του Παναιτωλικού. Ο Καρέλης για το πολύ ωραίο γκολ που σημείωσε, αλλά και ο Ζοάο Πέδρο που ήταν πολύ δραστήριος, βρήκε επίσης δίχτυα και απείλησε και για άλλα προσωπικά τέρματα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντίκο. Ο φορ του ΟΦΗ που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο «χάθηκε» ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς των φιλοξενούμενων και δεν απείλησε.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 1-2 οι γηπεδούχοι αν και απέμεναν δευτερόλεπτα για το φινάλε δεν έκαναν φάουλ ώστε να ανακόψουν την αντεπίθεση των αντιπάλων τους.

Το «στραγάλι»: Ματς χωρίς πολλά σφυρίγματα και διακοπές. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν περισσότερα λεπτά καθυστερήσεων.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός στη «σούμα» της αναμέτρησης ήταν καλύτερος, καθώς απώλεσε περισσότερες ευκαιρίες και έτσι πήρε την πρώτη επίσημη εκτός έδρας νίκη του στη σεζόν, σε κανονική διάρκεια ή παράταση.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου, Βούρος (58’ Βούρος), Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Μεγιάδο (46’ Γκλέιζερ), Γκαγιέγκος, Αποστολάκης (46’ Τοράλ), Μπάκιτς, Μοσκέρα (72’ Μπακού), Ντίκο (46’ Φελίπε)
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Στάιτς, Μαυρίας, Ντουάρτε, Τσιγγάρας (69’ Μπακάκης), Μπουζούκης (42’ Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης (69’ Τορεχόν), Ντίας (69’ Σενγκέλια), Ζοάο Πέδρο (77’ Καρέλης).

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ