Ναι, το άρθρο 29 προβλέπει υποβιβασμό! Αλλά…

Δύο μήνες τώρα κάποιοι ανέλαβαν «εργολαβικά» την… ενημέρωση για την υπόθεση του Παναιτωλικού. Με ευφάνταστα βολικά σενάρια, τα οποία είχαν στόχο να πείσουν ότι στο Αγρίνιο γίνεται πάρτι στοιχηματισμού και διαφθοράς! «Παίχτηκε κίτρινη, παίχτηκε πέναλτι, έπαιξε ο γενικός αρχηγός, έπαιξε ο φροντιστής, έπαιξαν δύο τρεις παίχτες». Και τι δεν ακούσαμε, τι δεν διαβάσαμε…

Το δια ταύτα ήταν εξ’ αρχής δεδομένο: Ο Παναιτωλικός εμπλέκεται σε χειραγώγηση αγώνα για στοιχηματισμό και ο Κώδικας Δεοντολογίας προβλέπει υποβιβασμό. Πέφτει!

Ισχύει. Αρκεί αν πληρούνται όλα τα παραπάνω. Αλλά από τις πρώτες ημέρες κατέπεσαν όλα τα σενάρια και έμεινε η εμπλοκή ενός και μοναδικού ανθρώπου. Του (πρώην) γενικού αρχηγού. Και δεν πληρείται η βασική προϋπόθεση για την τιμωρία της ομάδας. Η συμμετοχή της σε χειραγώγηση! Κάτι που εν τέλει, αποδείχτηκε ότι δεν υφίσταται και στην ακροαματική διαδικασία.

Οι «εργολάβοι της ενημέρωσης» συνέχισαν να ταΐζουν σανό. Ακόμα και τώρα υποστηρίζουν ότι «το άρθρο 29 προβλέπει μόνο υποβιβασμό». Ναι, αλλά για να επιβληθεί αυτή η ποινή, πρέπει να αποδειχτεί χειραγώγηση. Αυτή την προϋπόθεση την παραλείπουν!

Είναι σαν να λες, ότι ο νόμος προβλέπει ισόβια στον δολοφόνο και να ζητάς να τιμωρηθεί κάποιος. Δίχως να σε νοιάζει αν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτός δολοφόνησε!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ