Να είχα χίλια μάτια να σε βλέπω (2-1)

Ενας εξαιρετικός Παναιτωλικός κέρδισε σήμερα την ΑΕΚ με 2-1, σκορ που τον αδικεί, καθώς όχι μόνο έκαναν μακράν την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, αλλά ήταν πολύ ανώτερος της Ενωσης.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Χαντάκια, Αργκους, Ρότσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Ντίας στον άξονα, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τους Μανά, Ουίλιαν στα άκρα και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Από την αρχή η εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική, πίεζε ψηλά και στο 25′ η βοηθός Δέτση ακύρωσε χωρίς λόγο και αιτία του αυτογκόλ που σημείωσε ο Μπακάκης μετά από γύρισμα κεφαλιά του Ουίλιαν. Ομως λίγο αργότερα (26′) ο Ουίλιαν έκανε εξαιρετική κίνηση, έβγαλε στον Ρότσα που έκανε την παράλληλη και ο Τσόσιτς πιεζόμενος από τον Καμαρά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα. Τα «καναρίνια» πήραν το προβάδισμα που δικαιούνταν και παράλληλα, όχι μόνο δεν πιέζονταν, αλλά ήταν εκείνα που φαίνονταν πιο απειλητικά. Οι παίκτες των γηπεδούχων έβγαιναν με αξιώσεις στον κενό χώρο και με τον Καμαρά θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους, ενώ μέχρι την ανάπαυλα απειλήθηκαν ουσιαστικά μόνο από τον Πόνσε στο 45′, όταν και αντέδρασε σωστά ο Κυριακίδης.

Στο δεύτερο μισό ο φορ από τη Σιέρα Λεόνε με κεφαλιά (51′) ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάζουρεκ «έγραψε» το 2-0 και ο Παναιτωλικός έδειχνε να κυριαρχεί. Με κορυφαίους τους Ντίας, Ουίλιαν πρέσαρε σωστά, έφτανε με αξιώσεις στα καρέ του Μπάρκα και διατηρούσε με άνεση το μηδέν παθητικό. Οπως συνέβη με τον Μανά.

Παρότι στο 77′ ο Σιμόες με κοντινή κεφαλιά μείωσε, οι «κυανοκίτρινοι» δεν τα… έχασαν και μέχρι το φινάλε κράτησαν με σχετική άνεση τη νίκη. Παρότι στις καθυστερήσεις η βοηθός Δέτση και πάλι άφησε τον Πόνσε να απειλήσει από πλεονεκτική θέση.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Χαντάκιας, Ρότσα, Καμαρά (67′ Μοράρ), Μανά (78′ Γιαννιώτης), Γουίλιαν, Ντίαζ, Λουσέρο, Μαρινάκης, Αργκους, Μάζουρεκ (87′ Λιάβας).
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (76′ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Αλεφ (60′ Κλωναρίδης), Σιμόες, Μπακασέτας (46′ Μπογέ), Μάνταλος, Λιβάια, Πόνσε.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ