«Να κάνουμε και άλλα άλματα προς τα πάνω»

Τα «θέλω» όλων στον Παναιτωλικό ενόψει της νέας σεζόν… αποκάλυψε ο Γιάννης Αναστασίου στη NOVA, όπου και έκανε έναν μίνι-απολογισμό των φετινών πεπραγμένων της ομάδας. «Κάθε ταξίδι σε ποδοσφαιρική ομάδα έχει ταλαιπωρία. Ειδικά εκεί που βρισκόταν ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια απαιτούσε κούραση. Ψυχική και σωματική. Ενώ ξεκίνησε καλά μετά με τα προβλήματα των τραυματισμών, δεν είχαμε βάθος στο ρόστερ, μείναμε από παίκτες. Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά η πορεία της ομάδας ήταν ανοδική. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Πήραμε αρκετά θετικά αποτελέσματα, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ευχαριστιόμασταν αυτό που κάναμε, πιστεύω κι ο κόσμος και εσείς οι δημοσιογράφοι. Μπήκαν βάσεις για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μίλησε για και το στόχο ενόψει της νέας σεζόν. «Όταν μπήκα σε συζητήσεις ήταν πιο σημαντικό τι θέλει το club. Δε μου αρέσει να είμαι σε ομάδα που να παλεύει να μείνει στην κατηγορία. Θέλω στόχο το κάτι παραπάνω. Τέθηκαν στόχοι στο τραπέζι. Υπήρχε επικοινωνία για κάποια πράγματα. Από τα δέκα που θα ζητήσω, αν γίνουν τα πέντε, τουλάχιστον να γίνουν. Η ομάδα έχει τις βάσεις. Προπονητικό κέντρο, εγκαταστάσεις, κόσμο. Η πόλη ζει και αναπνέει για την ομάδα. Έχει οικονομική σταθερότητα. Μικρά κομμάτια πρέπει να προστεθούν. Να πιστέψουμε ότι μπορεί να γίνει το βήμα παραπάνω. Όταν είσαι κάπου και θες να κάνεις το κάτι παραπάνω θέλει βήματα, όχι άλματα. Μπορεί να τσακιστείς και να μην ξανασηκωθείς. Φέτος έκανε κάποια. Του χρόνου να κάνουμε κι άλλα προς τα πάνω. Φέτος χάσαμε την πρόκριση στα ημιτελικά για δύο λεπτά, κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου».

Ο 49χρονος κόουτς στάθηκε και στο κομμάτι της σταθερότητας που πρέπει να υπάρχει. «Το σημαντικό είναι να υπάρχει ταύτιση και κατανόηση. Το να φτιάξεις μία ομάδα με 23 διαφορετικούς χαρακτήρες και εθνικότητες και να τους διαχειριστείς δεν είναι εύκολο. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, είναι το ευχάριστο στον αθλητισμό. Το να βρεις σωστή χημεία είναι θέμα. Ο προπονητής έχει κάνει επιλογές σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή. Άλλοι παίκτες φορμαρίζονται πιο αργά, άλλοι παίκτες αποδίδουν καλύτερα αλλού. Το πιο σημαντικό είναι πάντα να βλέπεις πρόοδο. Να έχεις ένα γκρουπ παικτών που πιστεύει, ακούει και συμμερίζεται αυτά που λέει ο προπονητής. Να αντιλαμβάνεται ότι ο προπονητής με κάνει καλύτερο. Μετά μένουν μικρά κομμάτια για να ολοκληρωθεί το παζλ. Είναι καθαρά θέμα οράματος».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ