«Να πιστέψει ο κόσμος στην ομάδα»

Την στήριξη όλων στην προσπάθεια που γίνεται στον Παναιτωλικό ζήτησε ο Μαρκόφσκι, που μίλησε στον σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

-Ο Παναιτωλικός κοίταξε στα «μάτια» τον Παναθηναϊκό και πήρε ένα καλό αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα καλό. Και θα ήταν τέλειο αν κερδίζαμε. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε, αλλά πιστεύω ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα.

-Ζήλεψες καθόλου τη Λάρισα που κέρδισε έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός;

Είδα το ματς και τη ζήλεψα λίγο, γιατί τα δώσανε όλα και πήρανε τη νίκη. Το αξίζανε. Πιστεύω ότι και εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά κάτι μας έλειψε για να απειλήσουμε περισσότερο και να νικήσουμε.

-Έλειψε κάτι από τον Παναιτωλικό ή μήπως τη συγκεκριμένη περίοδο ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό;

Ίσως ήταν και αυτό. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι λίγο καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Πιστεύω όμως ότι και οι παίκτες της Λάρισας το πίστεψαν λίγο παραπάνω από μας. Σίγουρα το αποτέλεσμά μας ήταν καλό, αλλά θα μπορούσαμε και καλύτερα. Να κάνουμε μια μεγάλη νίκη και για την πόλη και για τους φιλάθλους.

-Τι πιστεύεις ότι έγινε αυτή την αγωνιστική και «στραβοπάτησαν» και οι τέσσερις μεγάλες ομάδες;

Πιστεύω πως από δω και πέρα θα υπάρχουν αγωνιστικές που θα έχουμε τέτοια αποτελέσματα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς και όλες οι ομάδες, όπως και η δική μας, ψάχνουν το ρυθμό τους. Κι εμείς ακόμα δεν είμαστε 100% έτοιμοι. Όσο περνάνε οι αγωνιστικές θα ανεβαίνουν όλες οι ομάδες και θα είναι πιο δύσκολη η δουλειά για τους «μεγάλους». Κάτι που βοήθησε τις «μεγάλες» ομάδες στην αρχή ήταν ότι είχαν επίσημα παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό τις βοήθησε στις πρώτες αγωνιστικές. Στη συνέχεια θεωρώ πως θα κάνουν αρκετές γκέλες και θα έχουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

-Στο παιχνίδι του Σαββάτου ο Παναιτωλικός πήρε το βαθμό ή ο Παναθηναϊκός τους έχασε;

Αν δούμε τα δύο ημίχρονα, πιστεύω ότι στο πρώτο ο Παναθηναϊκός πήρε το βαθμό και στο δεύτερο πήρε ο Παναιτωλικός. Είχαμε από ένα ημίχρονο και θεωρώ δίκαιη την ισοπαλία. Πιστεύω δε μπορεί κάποια ομάδα να πει ότι άξιζε κάτι περισσότερο.

-Στα πρώτα τρία παιχνίδια ήρθαν τρία διαφορετικά αποτελέσματα με διαφορετική εικόνα στο καθένα. Ποιο είναι τελικά το πραγματικό «πρόσωπο» του Παναιτωλικού;

Είναι και ανάλογα τον αντίπαλο. Αλλά εμείς προσπαθούμε να περάσουμε τα δικά μας στοιχεία στους αγώνες. Θέλουμε εμείς να έχουμε πιο πολύ τη μπάλα και να κάνουμε το παιχνίδι. Σε κάποια παιχνίδια που συναντάς βέβαια έναν αντίπαλο που είναι σε καλύτερη μέρα, πρέπει να μείνεις λίγο πίσω και να προσπαθείς να απειλήσεις στην κόντρα. Το «πρόσωπο» του Παναιτωλικού θα το δούμε στην πορεία και θεωρώ ότι ακόμα δεν έχουμε δείξει αυτό που μπορούμε.

-Είναι εύκολο να κάνεις παιχνίδι κατοχής με ένα δύσκολο αντίπαλο, όπως αυτούς που έχει αντιμετωπίσει ο Παναιτωλικός μέχρι τώρα;

Στην αρχή το πρόγραμμά μας ήταν δύσκολο. Το πλάνο ήταν να προσέξουμε περισσότερο την άμυνα και με τους γρήγορους παίκτες που έχουμε στο κέντρο να απειλήσουμε. Δε μας βγήκαν τόσο πολλές φάσεις και στον Ατρόμητο ακόμα που σκοράραμε δύο φορές. Είναι όμως θετικό πως τα γκολ ήρθαν από λίγες τελικές. Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι, πιο επιθετικοί και θα παίρνουμε και τα αποτελέσματα.

-Αν σου έλεγαν πριν από αυτή την τριάδα αγώνων ότι σου έδιναν τέσσερις βαθμούς θα τους έπαιρνες ή θα έπαιζες ακόμα κι αν δεν κατάφερνες να πάρεις θετικό αποτέλεσμα;

Αν ήταν στο τέλος και χρειαζόμασταν αυτούς τους βαθμούς θα έλεγα να τους πάρουμε και ας μην παίξουμε. Τώρα όμως επειδή είναι αρχή και είχαμε τόσο καιρό να παίξουμε ένα επίσημο ματς, θέλαμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Δεν είναι κακοί οι τέσσερις βαθμοί και στο επόμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά, που είναι καλή ομάδα, θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αυτοί που θα πετύχουμε κάτι καλό στο πρωτάθλημα.

-Το γεγονός ότι δημιουργήσατε προσδοκίες και πλέον υπάρχουν απαιτήσεις μπορεί να σας δημιουργήσει άγχος;

Δε νομίζω γιατί και πέρσι με τον Παναθηναϊκό ήμασταν καλοί, πήραμε διπλό στην Τρίπολη και δημιουργήσαμε απαιτήσεις για κάτι καλό. Είχαμε καλή αρχή, όμως μετά είχαμε σκαμπανεβάσματα. Φέτος μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Το περσινό μας έγινε πιστεύω μάθημα για το τι πρέπει να κάνουμε.

-Τι κρατάει ο Παναιτωλικός από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό;

Κρατάει το πρώτο ημίχρονο που ήταν πολύ καλό. Πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο ειδικά στη μεσαία γραμμή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση, γιατί φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο να μένουμε από δυνάμεις. Παρότι κάναμε καλή και δυνατή προετοιμασία αυτό φάνηκε. Ο λόγος είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν έχουμε βρει ακόμα το ρυθμό μας.

-Τα τελευταία χρόνια Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος έχουν καθιερωθεί λίγο πιο κάτω
από τους «μεγάλους». Μπορεί κάτι ανάλογο να πετύχει ο Παναιτωλικός;

Για μένα ο Παναιτωλικός με την Ξάνθη και τις δύο ομάδες που αναφέρατε είναι εκεί. Μπορούν να πετύχουν αν και φέτος Αστέρας και Ξάνθη παρά τις φιλοδοξίες δεν ξεκίνησαν καλά. Πρέπει όμως σε κάθε αγώνα αυτό να το δείχνουμε.

-Επόμενος αντίπαλος ο Πλατανιάς που είπες ότι είναι μια καλή ομάδα. Με μια νίκη εκεί στοχεύει ψηλότερα ο Παναιτωλικός;

Θεωρώ ότι με μια νίκη στον Πλατανιά κοιτάμε προς τα πάνω. Είναι σημαντικός αγώνας, γιατί μετά έχουμε διακοπή και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε καλά και με καλή ψυχολογία για το ματς με την Κέρκυρα και ένα λίγο πιο εύκολο πρόγραμμα.

-Στα δύο τελευταία παιχνίδια έμεινες στο πάγκο και πέρασες αλλαγή. Πως ένιωσες και πως είδες την ομάδα απ’ έξω;

Είναι μια δύσκολη κατάσταση για μένα. Είχα πολύ καιρό να μείνω εκτός ενδεκάδας. Ήταν λίγο διαφορετικά και περίεργα. Στο δεύτερο μέρος που μπήκα προσπάθησα, μου λείπει όμως ο ρυθμός, καθώς είχα να παίξω ολόκληρο ενενηντάλεπτο από το ματς με τον Ηρακλή πέρσι. Περιμένω πως και πώς να ξαναμπώ και να κάνω τη δουλειά μου. Με τα γκολ να βοηθήσω την ομάδα μου και να φτιάξω την ψυχολογία μου.

-Θεωρείς ότι έμεινες εκτός λόγω τακτικής στα δύο αυτά παιχνίδια;

Είναι θέμα του προπονητή αυτό. Με τον ΠΑΟΚ δε μπορούσα να φανώ κι εγώ και ήμασταν σε κακή μέρα. Ο προπονητής πήρε απόφαση να αλλάξει κάποια πράγματα και βγήκαν. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω και θα περιμένω να βοηθήσω όποτε μου ζητηθεί.

-Πιστεύεις ότι μπορείτε να ταιριάξετε στην επίθεση με τον Τομανέ;

Νομίζω ναι. Έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στην προετοιμασία παίξαμε μαζί, όμως είναι δύσκολο στην Ελλάδα να παίξεις με δύο φορ. Οι περισσότερες ομάδες «γεμίζουν» το κέντρο. Αν αλλάξουμε κάτι μπορούμε να παίξουμε με τον Τομανέ. Να είμαστε πιο επιθετικοί και να βγάλουμε αυτά που πρέπει και μπροστά.

-Στα επόμενα παιχνίδια ειδικά στο Αγρίνιο και αρχής γενομένης από την Κέρκυρα θα εμφανιστούμε διαφορετικοί και πιο επιθετικοί;

Πιστεύω θα είμαστε διαφορετικοί αν και υπάρχουν τρεις εβδομάδες μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Θεωρώ ότι η Κέρκυρα θα κλειστεί και θα πρέπει εμείς να κάνουμε φάσεις, να πιέσουμε και να βρούμε το γρήγορο γκολ.

-Τα παιχνίδια με ομάδες που είχες αγωνιστεί στο παρελθόν είναι πιο δύσκολα για σένα;

Όχι δεν έχω τέτοιο θέμα. Πρέπει να πω ότι δέθηκα με τους ανθρώπους στη Δράμα. Πέρασα καλά και οι άνθρωποι ήταν κοντά στην ομάδα. Και στην Ξάνθη πέρασα καλά και στην Κέρκυρα. Αλλά δεν είναι πιο δύσκολα αυτά τα παιχνίδια.

-Γιατί το όνομά σου έχει συνδυαστεί με την Ξάνθη;

Σε αυτό έχεις δίκιο. Και άνθρωποι που με συναντάνε όχι τόσο συχνά νομίζουν ότι είμαι στην Ξάνθη. Έχουν περάσει χρόνια που έφυγα, αλλά πιστεύω ότι γίνεται γιατί ήταν η πρώτη μου ομάδα στη Super League. Ελπίζω ότι μετά θα συνδυάσουν το όνομά μου με τον Παναιτωλικό.

-Το καλοκαίρι τι έγινε με την ανανέωση του συμβολαίου σου;

Δεν ξέρω. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Από τη μία μέρα που είπαμε καλή συνέχεια, δεν ξέρω τι άλλαξε και την επόμενη τα βρήκαμε. Μου είπε κάποια στιγμή ο μάνατζερ ότι υπήρχε διαφορά και ήταν δύσκολο και την επόμενη μέρα είδα ότι ο Παναιτωλικός με θέλει και έμεινα. Η συμφωνία ήρθε αμέσως όταν μιλήσαμε με τους ανθρώπους της ομάδας. Στις 24 Μαΐου όλα είχαν τελειώσει και ήμουνα εκτός Παναιτωλικού και στις 25 συμφώνησα και έμεινα. Μέτρησε ότι οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έδειξαν ότι με θέλουν και το ότι μας άρεσε εδώ. Και σε ομάδες που με πλησίασαν είχα πει ότι πρώτα θα μιλήσω με τον Παναιτωλικό και ανάλογα τι θα γίνει θα υπάρξει κάποια άλλη κουβέντα.

-Ο Παναιτωλικός γιατί ήταν η πρώτη επιλογή σου;

Δε θυμάμαι ποτέ να έχω υπογράψω μονοετές συμβόλαιο. Μόνο εδώ υπέγραψα για ένα χρόνο. Και στην Κέρκυρα είχα υπογράψει παραπάνω, αλλά λόγω των καταστάσεων αποχώρησα. Εγώ ήθελα να μείνω γιατί ένιωθα πολύ καλά.

-Θα σκοράρεις στο παιχνίδι με τον Πλατανιά;

Μακάρι. Πέρσι το τελευταίο γκολ που πέτυχα ήταν απέναντι στον Πλατανιά. Ελπίζω να γίνει φέτος η αρχή εκεί.

-Θα προτιμούσες να βάλεις 20 γκολ ή 1 και να είναι αυτό που θα στείλει Ευρώπη τον Παναιτωλικό;

Αν γίνονταν και τα δύο θα ήταν τέλεια. Βέβαια από την άλλη είναι δύσκολο με ένα γκολ από το σέντερ φορ να βγεις Ευρώπη. Άρα να τα βρούμε στη μέση. 10 και Ευρώπη.

-Η έξοδος στην Ευρώπη είναι στόχος;

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ο στόχος αυτός. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα. Υπάρχει δρόμος και δε χρειάζονται μεγάλα λόγια. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα δούμε που θα έχουμε φτάσει.

-Το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και η ήττα από τον ΠΑΟΚ σας φόβισε;

Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε επίσημα παιχνίδια και είχε ρυθμό. Εμείς ήμασταν απογοητευμένοι από την εμφάνισή μας. Αλλά δε μας φόβισε. Και ο Ατρόμητος προέρχονταν από ήττα και η ψυχολογία του δεν ήταν η καλύτερη. Μας έκανε καλό αυτή η νίκη και πήγαμε με ψυχολογία με τον Παναθηναϊκό. Τώρα και εμείς και ο Πλατανιάς είμαστε σε καλή κατάσταση και είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

-Τι πρέπει να προσέξετε με τον Πλατανιά;

Ο Πλατανιάς και πέρσι έπαιξε καλά. Μου αρέσει αυτή η ομάδα. Έχει καλό προπονητή και καλούς παίκτες. Είναι καλή ομάδα. Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάρουμε ένα ακόμα μεγάλο διπλό. Πρέπει να το πιστέψουμε και να παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος.

-Αν ο Παναιτωλικός είχε πάρει ισοπαλία στον ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα ως προς τη διαχείριση;

Είναι τελείως θεωρητικό αυτό. Πάντως είχαμε περάσει μια δύσκολη εβδομάδα, αλλά πήγαμε στο Περιστέρι και αλλάξαμε την κατάσταση. Και στο Περιστέρι είχαμε και την τύχη και ήταν πολύ καλός και ο Κυριακίδης. Αλλά ήμασταν πιο έξυπνοι και πιο δυνατοί. Και κάθε καλό αποτέλεσμα μας βοηθάει.

-Ο Δημήτρης Κυριακίδης έχει θέση στην Εθνική;

Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι και οι άλλοι τερματοφύλακες. Αλλά σίγουρα ο Κυριακίδης είναι σε καλή κατάσταση, αξίζει μια ευκαιρία και πιστεύω θα την έχει. Ο κόσμος βλέπει τις εμφανίσεις του και πιστεύω θα κληθεί στην Εθνική. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και η ομάδα. Πάντα την προσοχή τραβάνε οι παίκτες ομάδων που βρίσκονται ψηλά και ακόμα κι αν δεν είναι βασικές επιλογές είναι πιο εύκολο να κληθούν στην Εθνική.

-Ο παλμός στην εξέδρα, που δεν ήταν έντονος με τον Παναθηναϊκό, μπορεί να βοηθήσει την ομάδα;

Σίγουρα κάτι έλειψε με τον Παναθηναϊκό. Δεν υπήρχε άδειο κάθισμα, αλλά ο παλμός έλειπε. Δεν έχω παίξει μπροστά στους οργανωμένους, αλλά πέρσι στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό υπήρξε ώθηση από τον κόσμο. Και στα παιχνίδια που μας βοήθησε πολύ ο κόσμος ήταν με τα Γιάννενα και την Ξάνθη. Με τον Παναθηναϊκό δεν το είχαμε τόσο. Πιστεύω θα «ζεσταθεί» και ο κόσμος. Και δίνει μεγάλη δύναμη ο κόσμος.

-Κάτω από τον Παναιτωλικό στη βαθμολογία βρίσκονται καλές ομάδες. Πιστεύεις ότι μέσα
στο πρωτάθλημα θα υπάρξουν ανακατατάξεις;

Κάθε εβδομάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Λάρισα έχασε με «κατεβασμένα χέρια» από την Κέρκυρα και κέρδισε τον Ολυμπιακό παίζοντας πολύ καλά.

-Πρωταθλητή ποιον βλέπεις;

Ποντάρω στον ΠΑΟΚ. Έχουν καλούς παίκτες, πάγκο και παίζουν καλά. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν γιατί παίζουν και Ευρώπη. Η ΑΕΚ έχει προβάδισμα σε αυτό, γιατί θα σκέφτεται πάντα τον αγώνα πρωταθλήματος και μόνο.

-Καλύτερο πρωτάθλημα θα έχουμε;

Σίγουρα. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Σε όλα τα επίπεδα. Θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όλα θα παίζουν μέχρι τέλους.

-Ένα μήνυμα που θες να στείλεις;

Θέλω να πω στον κόσμο να πιστέψει αυτή την ομάδα και αυτή την προσπάθεια. Να μας στηρίξει και να έρθει σε όλα τα παιχνίδι με πρώτο αυτό με την Κέρκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ