Ξέσπασε και ξεκόλλησε (3-0)

Με μεγάλο νικητή τον Παναιτωλικό έληξε το σημερινό (2/12) ντέρμπι της ουράς, καθώς επικράτησε 3-0 της Κηφισιάς, ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και κυρίως η εμφάνισή του άφησε πάρα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν τριάδα στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι στον άξονα και τους Φ. Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο στα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Αναγνωστόπουλο στο τέρμα, τους Μασούρα, Λαντρ, Βαφέα, Γκόμπελιτς τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Πέιο, Ιπαλίμπο στον άξονα, τους Μπιφουμά, Κρισιούμα στα άκρα και τον Πρίτσα πίσω από το «9άρι» Τεττέι.

Πιο δραστήριος ο Παναιτωλικός, ο Αναγνωστόπουλος ήταν σε καλή ημέρα

Σέντρα λοιπόν σε έναν αγώνα με τεράστια βαθμολογική σημασία και τα «καναρίνια» ξεκίνησαν πιο δραστήρια. Κρατούσαν μπάλα, έπαιρναν τις περισσότερες πρώτες μπάλες και έβγαλαν φάσεις, όμως ο πορτιέρε Αναγνωστόπουλος παρουσιάζονταν, εκ νέου, σε καλή ημέρα. Ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά στα σουτ, από καλή θέση, των Πέρεθ (9’), Χατζηθεοδωρίδη (17’) και το παιχνίδι κυλούσε σε ανάλογο τέμπο. Η κατοχή ήταν για τους γηπεδούχους που έπαιζαν πολύ από τα αριστερά και την ίδια στιγμή διατηρούσαν κοντά τις γραμμές τους και δεν επέτρεπαν στην Κηφισιά να αναπτυχθεί. Ο Πρίτσας στο 23’ απείλησε πρώτη φορά για λογαριασμό της και αμέσως μετά ο Παναιτωλικός βρέθηκε φάτσα με το γκολ με την τεράστια διπλή ευκαιρία του 25’ όπου αρχικά ο Αναγνωστόπουλος και ύστερα οι αμυντικοί του «σταμάτησαν» τους Πέδρο, Χατζηθεοδωρίδη αντίστοιχα.

Ωραία ενέργεια του Χουάνπι και 1-0 ο Πέδρο από τα 11 βήματα

Κάπου εκεί και για περίπου 10 λεπτά το παιχνίδι «ισορρόπησε», άρχισαν να γίνονται εκατέρωθεν λάθη (από ένα των γηπεδούχων ο Τεττέι δεν κατάφερε να βγάλει από καλή θέση τελική ύστερα από ενέργεια του Μπιφουμά στο 41’) μέχρι που φτάσαμε στο 43’. Ο Πέρεθ κέρδισε όλες τις κόντρες γύρω από τα καρέ της Κηφισιάς και η μπάλα στρώθηκε στον Χουάνπι που με ωραία ατομική ενέργεια πάτησε στην περιοχή και έπεσε μετά από μαρκάρισμα του Λαντρ. Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, το VAR «συμφώνησε» μαζί του και ο Πέδρο ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 45’΄+1’ για το 1-0 του Παναιτωλικού.

Εκατέρωθεν λάθη, νευρικότητα και με δύο φορ η Κηφισιά

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού χαρακτηρίστηκαν από πολλά λάθη και νευρικότητα που παρουσιάστηκε και από τις δύο ομάδες. Ο Τορεχόν στο 52’ απώλεσε μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ύστερα από ωραία συνεργασία των Πέδρο, Λιάβα, η Κηφισιά μετά την είσοδο του Οζέγκοβιτς έπαιξε με δύο «καθαρά» φορ και ο αγώνας «έτρεχε» σε ένα τρόπο τινά «τρελό» τέμπο, αλλά με έλλειψη «καθαρού μυαλού». Χαρακτηριστικό αυτού ήταν η χαμένη ευκαιρία των φιλοξενουμένων με τον Τετέι, όπου ναι μεν υποδείχθηκε μετά την ολοκλήρωσή της σε θέση οφ σάιντ αλλά ούτε εκείνος σκόραρε ώστε να εξεταστεί μετά από το VAR, ούτε η άμυνα των γηπεδούχων έδιωξε μετά το πρώτο άστοχο πλασέ του.
Το 2-0 ο Φ. Ντουάρτε με κεφαλιά και πλέον… άλλο ματς
Στο 61’ όμως ο Παναιτωλικός βρήκε και δεύτερο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Τορεχόν ο Φ. Ντουάρτε αν και δεν είναι πρώτο μπόι πήρε την κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Για τα επόμενα λεπτά τα «καναρίνια» με ψυχολογία στο φουλ κυκλοφορούσαν την μπάλα, απείλησαν με τους Λιάβα (67’), Χουάνπι (68’) και έδειξαν να ελέγχουν απόλυτα τον αγώνα.

Ο Καπίνο το έβγαλε, ο Μπ. Ντουάρτε το έβαλε και 3-0

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να μπουν ξανά μέσα στο ματς αλλά ο Καπίνο αντέδρασε εξαιρετικά στο πάρα πολύ επικίνδυνο σουτ του Οζέγκοβιτς στο 71’ και ο αγώνας «τελείωσε» ουσιαστικά στο 76’, όταν σε εξέλιξη στατικού ο Μπρούνο Ντουάρτε με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έδωσε διαστάσεις στη νίκη του Παναιτωλικόυ και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα (στις καθυστερήσεις ο Καπίνο δεν επέτρεψε στον Αντερέγκεν στο μεταξύ τους τετ α τετ να μειώσει για την Κηφισιά).

MVP: Ο Χατζηθεοδωρίδης. Μπορεί να μην σκόραρε αν και στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε δις σε θέση βολής, όμως ήταν ο «κυρίαρχος» του άξονα, έτρεξε πάρα πολλά χιλιόμετρα, βοήθησε ανασταλτικά και δημιουργικά.

Στο ύψος του: Παίκτης των γηπεδούχων δεν υστέρησε, όμως ένα κλικ, πλην του Χατζηθεοδωρίδη, ξεχώρισαν οι Οικονόμου, Φ. Ντουάρτε. Ο πρώτος ήταν «κυρίαρχος» στα καρέ των «κυανοκίτρινων», ο δεύτερος σκόραρε και πρέσαρε πολύ την άμυνα των φιλοξενουμένων. Ευρύτερα πάντως ο Παναιτωλικός είχε πάρα πολλούς «πρωταγωνιστές» (π.χ. Τορεχόν, Χουάνπι για την εξαιρετική του κίνηση στη φάση του πέναλτι, Μπ. Ντουάρτε που βρήκε και δίχτυα, Λιάβας κ.ο.κ.)

Αδύναμος κρίκος: Ο Κρισιούμα. Ο μεσοεπιθετικός της Κηφισιάς πέρασε απαρατήρητος και δεν «απασχόλησε» την άμυνα του Παναιτωλικού.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 2-0 ο Φ. Ντουάρτε που δεν είναι ψηλό παιδί πηδάει ανενόχλητος για την κεφαλιά και η άμυνα των φιλοξενουμένων του έδωσε μία εύκολη τελική.
Το «στραγάλι»: Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι του 43’, αλλά ρέφερι και VAR «συμφώνησαν».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός στη «σούμα» του αγώνα ήταν καλύτερος. Επιθετικά έβγαλε φάσεις ακόμη και με το ματς χωρίς σκορ, στο πρώτο ημίχρονο δηλαδή, ενώ για πρώτη φορά απειλήθηκε στο 71’.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ