Οι δανεικοί των τελευταίων ετών

Μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν για να επισημοποιηθεί ο δανεισμός του Ντιέγκο Μπεχαράνο στη Στρόνγκεστ και του Ντάνι Μπεχαράνο στη Μπολιβάρ. Τα δύο ξαδέρφια αναμένεται ίσως και τη Τετάρτη να βρίσονται στη παρίδα τους, ενώ για τον δεύτερο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και οψιόν αγοράς. Έτσι υπάρχει μία ευκαιρία να κάνουμε μία αναδρομή στους παίκτες που «δάνεισαν» τα «καναρίνια» τα τελευταία χρόνια.
Τα δύο ξαδέρφια θα είναι οι πρώτοι δανεικοί της τρέχουσας σεζόν, καθώς το καλοκαίρι δεν έφυγε κανείς με αυτό το καθεστώς. Πέρσι για ένα εξάμηνο βρέθηκε ο Ρουμπουλάκου στον Παναιγιάλειο (14/0) και οι Ζαρκάδας (8/0), Χαντάκιας (10/0) στον Φωκικό. Δανεικός στη Δόξα Νέας Μανωλάδας ήταν και ο νεαρός Τσάπαλος που δεν συνεχίζει πλέον στον Παναιτωλικό.

Τη σεζόν 2013/14 έφυγαν ως «δανεικοί» οι Μπελόν (σε Αιγινιαακό), Καλογέρης (σε Νέα Σαλαμίνα), Μητρόπουλος (σε Πανιώνιο), Άσκες (σε Ουνιβερσιντάντ), Σμίλτος (σε Κισσαμικό) και Μεταξούλης (σε Μεσολόγγι). Κανείς τους δεν συνεχίζει στην ομάδα, ενώ μόνο οι Άσκες, Μητρόπουλος παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Μάλιστα ο πρώτος πωλήθηκε στη Βόλφσμπουργκ πριν από μερικούς μήνες, όμως με τους «λύκους» της Γερμανίας δεν έχει παίξει ούτε λεπτό σε πρωτάθλημα ή κάποια άλλη διοργάνωση.

Έναν χρόνο πριν με αυτό το καθεστώς αποχώρησαν ο Μητρόπουλος για την ΑΕΚ και οι νεαροί Ζέρης, Σμίλτος, Ζάχος, Κούσης για κατά τεκμήριο «μικρότερες» ομάδες. Κανείς τους δεν είναι τώρα στους «κυανοκίτρινους», όπως και ο Μπαμόγκο που τον Γενάρη του 2013 (μεσούσης της σεζόν 2011/12) αποχώρησε ως δανεικός για την Ντονκάστερ και δεν επέστρεψε ποτέ. Το καλοκαίρι του 2010 είχαμε τον «δανεισμό» του πορτιέρο Πονηρού στον Αίαντα Σαλαμίνας, ενώ τη περίοδο 2009/10 του Αποστολίδη στον Μακεδονικό. Το 2008/09 με αυτό το καθεστώς παραχωρήθηκε ο Νίκιτς στη Πρέβεζα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε κάποιος άλλος δανεικός.

Το συμπέρασμα είναι πως όποιος έχει αποχωρήσει δανεικός τα τελευταία χρόνια από τον Παναιτωλικό, όχι μόνο δεν επιστρέφει ουσιαστικά στην ομάδα, αλλά κατά «κανόνα» δεν συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο. Εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις παικτών όπως οι Άσκες (στον Παναιτωλικό και ήθελαν να τον κρατήσουν και ήθελαν να του επεκτείνουν το συμβόλαιο όταν εκείνος ήταν δανεικός αλλά εκείνος αρνήθηκε ενώ μετά τα «καναρίνια» και τη Μπενφίκα αποτυγχάνει και στο τρίτο ευρωπαϊκό του πέρασμα κάτι που ίσως να σημαίνει «πολλά»), του Μητρόπουλου (μετά τη «κόντρα» του με τον Καραγεωργίου ήταν δύσκολο να μείνει, αν και για την ομάδα ποτέ δεν είπε κάτι άσχημο ίσα ίσα έλεγε τα καλύτερα) και του Χαντάκια (ο νεαρός αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον).

Ο Μπακάκης είχε πάει ως ελεύθερος στα Χανιά και έτσι επέστρεψε, άρα δεν μπορεί να υπολογιστεί στη λίστα με τους δανεικούς παίκτες. Έτσι η παράδοση είναι εναντίον των Μπεχαράνο. Αμφότεροι όμως έχουν τις δυνατότητες και τις ικανότητες να τις… διαψεύσουν.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ