Οι παλιοσειρές του Παναιτωλικού και τα ρεκόρ

Ο Χόρχε Ντίας αποχώρησε από το Αγρίνιο έχοντας το ρεκόρ του ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού με τις περισσότερες εμφανίσεις (158) στη μεγάλη κατηγορία. Με την ευκαιρία της σημερινής πρεμιέρας του Παναιτωλικού αναζητήσαμε τους εν ενεργεία παίκτες που ακολουθούν τον Ουρουγουανό σε συμμετοχές.

Ο Φρεντ Ντουάρτε είναι ο πρώτος που σύντομα θα έχει τριψήφιο αριθμό, καθώς πλησιάζει τις 100! Συγκεκριμένα έχει 97 συμμετοχές σε αγώνες Super League από την άνοιξη του 2019 που έπαιξε για πρώτη φορά.

Ακολουθεί με 87 ο Άγγελος Τσιγγάρας που έκανε ντεμπούτο λίγους μήνες νωρίτερα από τον Πορτογάλο. Τρίτος ο πιο παλιός της παρέας (ντεμπούτο τον Γενάρη του 2017) ο Αλέξανδρος Μαλής με 77, ενώ ο Γιώργος Λιάβας έχει 73 παρουσίες από το καλοκαίρι του 2018 (σαν σήμερα 25 Αυγούστου) που πρωτόπαιξε με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Το κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων πρώτων σε συμμετοχές παικτών του Παναιτωλικού είναι ότι ξεκίνησαν από τα Τμήματα Υποδομής του και δεν έχουν αγωνιστεί σε άλλη ομάδα!

Πέμπτος είναι ο Νίκος Καρέλης με 71 αγώνες. Παράλληλα είναι και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τα καναρίνια στη μεγάλη κατηγορία με 20 γκολ, επίδοση που μπορεί να εκτοξεύσει τη φετινή σεζόν αν συνεχίσει με τον περσινό ρυθμό.

Ο Καρέλης κατέχει και μία ακόμα πρωτιά. Είναι ο πρώτος από τους εν ενεργεία παίκτες του Παναιτωλικού σε συνολικές συμμετοχές στη Super League με 189! Έχει 83 με τον Παναθηναϊκό, 71 με τον Παναιτωλικό, 30 με τον Εργοτέλη και 5 με τον ΠΑΟΚ.

Πίσω του είναι ο Μιχάλης Μπακάκης με 146 (111 με την ΑΕΚ, 35 με τον Παναιτωλικό), ο Γιάννης Μπουζούκης με 111 (79 με τον Παναθηναϊκό, 18 με τον ΟΦΗ, 14 με τον Παναιτωλικό). Διψήφιο αριθμό έχουν ο Χατζηθεοδωρίδης 73 (18 με τον Παναιτωλικό) και ο Καπίνο 72 που σήμερα αναμένεται να υπερασπιστεί για πρώτη φορά την εστία του Παναιτωλικού.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ