Ομοβροντία καταγγελιών κατά της ΕΠΣΑ

Για μεθοδεύσεις που θυμίζουν χούντα καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας άνθρωποι και ομάδες του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Πέραν του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, θέση πήρε ο υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Τάγκαλος:

Ντροπή και αίσχος στους εμπνευστές

«Πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και καθεστωτική αντίληψη που προσβάλει τις δημοκρατικές ευαισθησίες κάθε ελεύθερου Έλληνα, εφαρμόζει η διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, στην προσπάθειά της να παραμείνει αγκιστρωμένη στην εξουσία.

Με απόφαση του ΔΣ της 5/3/2022 για διενέργεια εκλογών που κανείς δεν έμαθε, αφού ποτέ δεν εμφανίστηκε στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της ΕΠΣ και παραμένει επιμελώς κρυμμένη για ευνόητους λόγους. Απόφαση που γνωρίζει μόνο μια κλειστή κάστα ανθρώπων που προφανώς έχουν μάθει να λειτουργούν σε συνθήκες σκοταδισμού για να αποτρέψουν την επερχόμενη αποπομπή τους από τις θέσεις που βρέθηκαν με ανάλογες διαδικασίες στις προηγούμενες εκλογές. Απόφαση που, ενάμιση μήνα μετά τη λήψη της, κανείς δεν είδε και φυσικά ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ σε κανένα Μέσο Ενημέρωσης!

Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αποτελούν ντροπή και αίσχος για τους εμπνευστές τους. Αποτελούν μέγιστη προσβολή στις δημοκρατικές διαδικασίες βάσει των οποίων εκλέγονται οι πραγματικοί ηγέτες. Αποτελούν ύψιστη ύβρη στο εκλογικό σώμα, στους παράγοντες των ποδοσφαιρικών Σωματείων της Αιτωλοακαρνανίας που μοχθούν να κρατήσουν ζωντανό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο πληγώνουν καθημερινά με τη δράση και τις αποφάσεις τους εκείνοι που υποτίθεται πως το υπηρετούν, οδηγώντας το στην εξαθλίωση.

Οι μάσκες που φορούν όσοι αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας έπεσαν και αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά πρόσωπα. Πώς σκέφτονται, πώς λειτουργούν, πόσο σέβονται το ρόλο τους. Οι εκλογές που επιχειρούν να κάνουν εν κρυπτώ παραπέμπουν σε «χούντα» αλλά θα αποτελέσουν την οριστική «ταφόπλακα» των σχεδίων τους.

Τα Σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας θα δώσουν την απάντησή τους σε λίγες ημέρες».

Η ανακοίνωση των ομάδων του Θέρμου

«Κύριοι είναι μεγάλο έγκλημα το 2022 να μην έχουν δικαίωμα ψήφου σωματεία που έχουν χαλάσει αρκετά λεφτά από την ίδρυση τους μόνο και μόνο γιατί δεν κατέβηκαν τρεις αγωνιστικές την περίοδο 2021-2022!

Τελικά αυτές οι ομάδες χρειάζονται μόνο για να συμπληρώσει η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας τον αριθμό για να φτιάξει το πρωτάθλημα η χρειάζονται μόνο για τον ψήφο μόνο και εφόσον είναι με την παράταξη που μας βολεύει;

Κύριοι παράγοντες ξυπνήστε τώρα που είναι νωρίς γιατί εσείς πληρώνετε, εσείς χάνετε χρόνο, εσείς λείπετε από τα σπίτια σας ώρες ατελείωτες, εσείς αποσπάτε χρήματα από τις οικογένειές σας και γενικώς εσείς θα πρέπει να ξέρετε πότε θα ψηφίζετε και πότε θα κάνετε γενική συνέλευση και να μην το μαθαίνουμε 9 μέρες πριν τις εκλογές και σε περίοδο εορτών και αργιών.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Απλά ξυπνήστε νωρίς, έχουμε δημοκρατία»!

ΑΕ Αγίου Δημητρίου: Μου είπαν…

«Προς όλους τους αποδέκτες που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

Μου είπαν πρέπει να αλλάξεις καταστατικό και το έκανα.

Μου είπαν πρέπει να γραφτείς στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και το έκανα!

Μου είπαν πως πρέπει να πληρώνεις 35 ευρώ το δελτίο και 15 τον γιατρό και το έκανα!

Μου είπαν να δηλώσεις συμμετοχή στην Α’ κατηγορία και το έκανα!

Μου είπαν να πληρώνεις 190 ευρώ την διαιτησία και το έκανα!

Μου είπαν πως πρέπει να πληρώσω τιμωρίες ποδοσφαιριστών για αποβολές και το έκανα!

Μου είπαν μην τα βάζεις με τους διαιτητές, το έκανα!

Αλλά δεν μου είπαν γιατί να τα κάνω όλα αυτά;

Γιατί να φτάσω στο σημείο του χωρισμού από την οικογένειά μου;

Γιατί να στερώ πράγματα από τα παιδιά μου;

Γιατί να πληρώνω για όλα αυτά, από την στιγμή που δεν έχω δικαίωμα στο πιο δημοκρατικό πράγμα που υπάρχει στη δημοκρατία και αυτός είναι η ψήφος!».

Δόξα Καινούργιου: “Θηλιά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”

«Η ΔΟΞΑ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όπως και άλλες ομάδες της ΕΠΣ, διότι δεν είχε εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ.

Το προηγούμενο Δ.Σ. από το 2020, που ισχύει ο νόμος Αυγενακη (ν.4726/2020) έπρεπε να είχε εγγράψει το σωματείο στο ηλεκτρονικό σύστημα και εκτός αυτού αποκλείστηκε και από τη χρηματοδότηση.

Το νέο Δ.Σ. της ΔΟΞΑΣ ενώ έφτιαξε σχεδόν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα ανάρτησε στην πλατφόρμα της ΓΓΑ, στον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του, δεν πρόλαβε την προθεσμία.

Δεν έλαβε τη βεβαίωση θεώρησης των βιβλίων από την περιφέρεια, αν και τα προσκόμισε (για ορισμένα εξ αυτών που δεν παραλάβαμε κινήσαμε τις διαδικασίες έκδοσης νέων βιβλίων στοιχείων!), όπου με το νέο πρακτικό εκλογών (που πρέπει να γίνουν άμεσα), με συμμετοχή δικαστικού, προκειμένου να εναρμονιστουμε με τον νέο νόμο θα καταθέσουμε εκ νέου την αίτηση εγγραφής της ομάδας και τυπικά.

Σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΣ, όπου ο νόμος Αυγενακη μας αποκλείει, όπως και άλλα σωματεία του νομού, από τις διαδικασίες, ενώ συμμετέχουμε κανονικά στα διάφορα πρωταθλήματα, φανερώνει και τις πολιτικές προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου, όσον αφορά το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Έχουν βάλει θηλιά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Το μετατρέπουν σε σπορ για λίγους, στα μέτρα του “επαγγελματικού”, με μια απίστευτη γραφειοκρατεία και υπέρογκες υποχρεώσεις παντός τύπου, που τελικά η σωτηρία πολλών εξ υμών, είναι η φυγή και η διάλυση των ομάδων.

Υ.Γ.: Δυστυχώς μόνο με παραπονεμένα λόγια του καφενέ, με παραγοντισμους και επιμέρους αντιπαραθέσεις (τοπικά) για τις διαδικασίες, χάσαμε το δάσος συμπάσχοντες “προδομένοι εραστές” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανία!».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ