Ο Έλληνας Φαραώ, ο Ουάρντα και ο Σαλάχ…

Η Ελλάδα έχει τον δικό της… Φαραώ στην Αίγυπτο, τον γυμναστή Αντώνη Σαριόγλου, τον οποίο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ επέλεξε για το τεχνικό τιμ της Εθνικής Αιγύπτου, μετά τη συνεργασία που είχαν στον Άρη. Ο Σαριόγλου μίλησε στην εφημερίδα Live Sport και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον… Έλληνα (όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του) Αμρ Ουάρντα!

«Το δυνατό σημείο της Αιγύπτου είναι η μεσοεπιθετική της γραμμή. Ο Ουάρντα έχει πολύ ταλέντο και το δείχνει με τη χρονιά που κάνει. Έχει πειθαρχία, αφομοιώνει πολύ εύκολα την τακτική της ομάδας και την εκτελεί άψογα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά τα στοιχεία είναι που του άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής ομάδας. Η πειθαρχία και η τακτική αρέσει πολύ στον Κούπερ. Είναι σωστός επαγγελματίας και εκτελεί άψογα τις εντολές μας. Στην Αίγυπτο τον φωνάζουν Έλληνα, επειδή παίζει στον Παναιτωλικό. Τον έχω γνωρίσει προσωπικά και είναι πολύ καλό παιδί».

Ο γυμναστής της Εθνικής Αιγύπτου ρωτήθηκε αν ο Ουάρντα μπορεί να φτάσει το ίνδαλμά του, τον Μοχάμεντ Σαλάχ. «Ο Σαλάχ δεν είναι απλά ένας καλός παίκτης, αλλά το σύμβολο της χώρας. Όλοι τον αγαπούν και του εύχονται τα καλύτερα γι’ αυτόν. Είναι ταπεινό παιδί και πολύ καλός παίκτης, με αρκετές παραστάσεις κι ας είναι μόνο 24 ετών. Δυνατό του σημείο είναι η ταχύτητα. Αναφορικά με τον Ουάρντα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οποιαδήποτε σύγκριση έγινε ήταν άστοχη. Είναι ένα νέο παιδί με μέλλον μπροστά του. Ο Παναιτωλικός τον βοήθησε τακτικά και του έδωσε ανταγωνιστικές συνθήκες. Και να μην πάρει μεταγραφή φέτος θα εξελιχθεί κι άλλο στην ομάδα του Αγρινίου. Είναι ένας σύλλογος άλλωστε με σωστούς ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ