Ο εκτελεστής της ΑΕΚ

Η φετινή χρονιά έχει πολλά κεφάλαια για τον Παναιτωλικό. Από τις «πεντάρες» του ξεκινήματος και τη μάχη για την παραμονή στην εξομάλυνση και τις ελπίδες για πλέι οφ. Ελπίδες που εξανεμίστηκαν από τις τέσσερις σερί αναμετρήσεις χωρίς νίκη (2 ήττες, 2 ισοπαλίες). Και μετά το 0-3 από τον ΠΑΟΚ, η μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Μάρκος Πάουλο να στέλνει με… buzzer beater τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ιστορικής νίκης των «Καναρινιών», μιας και ήταν η πρώτη επί της Ένωσης στην ιστορία του συλλόγου. Ο 27χρονος Βραζιλίιάνος μέσος μιλάει στο Match Review του gazzetta.gr και… χαρίζει τη δόξα στους συμπαίκτες του, τονίζει ότι βάσει ρόστερ οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν φέτος να βγουν Ευρώπη, αποκαλύπτει τι άλλαξε ο Μαντζουράκης και εκφράζει την ελπίδα του ότι του χρόνου, ο Παναιτωλικός θα βγει από τα ελληνικά σύνορα!

Πως αισθάνεσαι που έγινες κομμάτι της ιστορίας του Παναιτωλικού με δεδομένο ότι είναι η πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ στα 90 χρόνια του συλλόγου; 

«Πρώτα αισθάνομαι πολύ καλά επειδή νικήσαμε, δεν είναι ότι αισθάνομαι εγώ κομμάτι της ιστορίας, αλλά μέρος της ομάδας που κατάφερε να γίνει κομμάτι της ιστορίας με αυτή τη νίκη. Έπαιξαν όλοι πολύ καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Τι συνέβη κι από την κακή εικόνα με ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, δύο εύκολες ήττες, φτάσατε σε μια τόσο μεγάλη νίκη; Μήπως έπεσαν και τίποτα… φωνές για την εικόνα σας; 

Ο προπονητής μίλησε μαζί μας, συζητήσαμε και καταλάβαμε όλοι ότι μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, ειδικά στην έδρα μας, όπου είχαμε κι άλλα ατυχή αποτελέσματα. Μετά την ισοπαλία με την Ξάνθη κάναμε δύο ήττες και καταλάβαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε την κατάσταση. Άλλαξε πολύ η ψυχολογία μας, γιατί οι προπονήσεις ήταν διαφορετικές, κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Ξέραμε ότι είχαμε μια δύσκολη αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αλλά ξέραμε επίσης ότι μπορούσαμε να νικήσουμε. Ο προπονητής μας το πέρασε αυτό, μας έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ξέρουμε ότι είμαστε ποδοσφαιριστές με ποιότητα».

 

Με βάση το υλικό της ομάδας θεωρείς ότι… αδικήσατε τους εαυτούς σας, ειδικά στην αρχή της σεζόν; 

«Νομίζω πως αξίζαμε κάτι καλύτερο. Παρότι χάσαμε έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Λούκας (Βιγιαφιάνιες), η απουσία του οποίου μας επηρέασε, θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο παραπάνω στη βαθμολογία, γιατί έχουμε όπως σας είπα ποιότητα ως ομάδα. Θα μπορούσαμε να παλεύουμε για την Ευρώπη»

Αυτό έθεσε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού στόχο για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Την Ευρώπη. Μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα σου με κάποιες προσθήκες το καλοκαίρι; 

«Πιστεύω ναι, δεν μπορούμε να πούμε για τίποτα ότι είναι αδύνατον. Κάθε χρόνο εμείς οφείλουμε να δουλεύουμε καλύτερα με την ψυχολογία που έχουμε τώρα, να συνεχίσουμε με πολύ ταπεινοφροσύνη και θα καταφέρουμε να βρεθούμε ψηλότερα».

Ήσουν το καλοκαίρι επιλογή του Λιονέλ Πόντες που επέμενε να αποκτηθείς. Η αλλαγή προπονητή σε επηρέασε; Και ποια είναι η άποψη σου για τον κύριο Ματζουράκη; 

«Νομίζω δεν με επηρέασε επειδή πάντα δούλευα πολύ, πάντα μου αρέσει να τα δίνω όλα στις προπονήσεις. Με τον Πόντες έπαιζα, μετά έπρεπε να αποδείξω πάλι την αξία γιατί όταν έφτασε ο νέος προπονητής δεν έπαιζα. Κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής ήταν στη θέση μου και αυτό που έκανα ήταν να συνεχίσω να δουλεύω. Αυτό που έκανε ο Ματζουράκης ήταν να αλλάξει την ψυχολογία μας. Όχι ότι δεν είχαμε αυτοπεποίθηση πριν, αλλά ήταν διαφορετικό με έναν Έλληνα προπονητή που ήξερε καλά το Πρωτάθλημα. Ο Πόντες δεν γνώριζε τα δεδομένα της χώρας. Μας έδωσε διαφορετικό πνεύμα ο Ματζουράκης και αυτό φάνηκε στο γήπεδο».

Είσαι από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, η οποία όμως έχει και αρκετό ταλέντο. Πιστεύεις πως τα νέα παιδιά μπορούν να καθιερωθούν;

«Μπορώ να πω ότι έχουμε μια ομάδα που έχει αρκετό ταλέντο και νεαρούς παίκτες με ποιότητα. Προπονούνται μαζί μας και δουλεύουν σκληρά. Αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό για την καριέρα σου, η δουλειά σου που κάνεις κάθε μέρα και η προσωπική σου δουλειά».

 

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Βλέπω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν ήξερα πολλά γι’ αυτό όταν ήρθα εδώ, επειδή έπαιζα στην Γαλλία και κυρίως στην Πορτογαλία. Δεν μου είχαν μιλήσει για την Ελλάδα πριν μάθω για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Όμως το στιλ ποδοσφαίρου μου ταιριάζει και ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα με ποιότητα και οργάνωση, έχει έναν πρόεδρο πολύ ειλικρινή και έναν διευθυντή επίσης. Είναι όλα πολύ καλά εδώ».

Είσαι χαρούμενος στο Αγρίνιο;

«Ναι όλα πάνε καλά εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος και είμαι αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο».

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έκανε το βήμα για τον Παναθηναϊκό. Η μεταγραφή σε μια από τις top ελληνικές ομάδες είναι στους στόχους σου;

«Δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό τώρα, έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μου. Έχω ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό και τώρα σκέφτομαι μόνο την ομάδα».

Πώς βλέπεις τα πλέι οφ; Έχεις δει όλες τις ομάδες. Ποια νομίζεις ότι μπορεί να τερματίσει πρώτη;

«Οι τρεις μεγάλες, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ νομίζω ότι είναι αρκετά ισοδύναμες. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν νέο προπονητή και βελτιώνεται, Η ΑΕΚ επίσης έχει πολύ καλές μονάδες και έναν πολύ καλό προπονητή, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει ένα γεμάτο ρόστερ και καλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Δεν είναι όπως πριν, νομίζω θα εμφανιστεί καλύτερος στη συνέχεια οπότε νομίζω θα έχουμε πολλά ματς που θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ