Ο Εντινγκά στον αέρα

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Εντινγκά έβαλε υποψηφιότητα για MVP με το γκολ που πέτυχε, αλλά ο Μελίσσας τον κέρδισε με όσα έκανε στο β’ ημίχρονο. Ο Κογκολέζος που μεγάλωσε στη Γαλλία, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα, σκόραρε στο 6’ και είχε κομβικό ρόλο στην ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού.

Με την εμπειρία του ήταν «κολώνα» στο χώρο του με τις τοποθετήσεις του, μάρκαρε σωστά, πέρασε πάσες και βοήθησε πολύ στις στατικές φάσεις στην περιοχή. Πρέπει να σταθούμε, όμως, σε ένα στοιχείο που έλειπε από το παιχνίδι του Παναιτωλικού ως τώρα. Τις πολλές κερδισμένες κεφαλιές στο κέντρο. Όσοι έχουν αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή υστερούσαν στον τομέα αυτό. Λόγω ύψους, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντίας, που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά και Αρσούρα, Ντάλσιο που έχουν παίξει στον άξονα, δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στις εναέριες διεκδικήσεις. Μια κερδισμένη κεφαλιά σου δίνει κατοχή και ευκαιρία να επιτεθείς. Μια χαμένη φέρνει τον αντίπαλο πιο κοντά στην περιοχή σου.

Ο Εντινγκά είχε υπεροχή στον τομέα αυτό, που μπορεί να είναι πιο εμφανής απέναντι σε αντιπάλους που παίζουν λιγότερο με τη μπάλα κάτω.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ