Ο νόμος του Αγρινίου!

Όταν αποφάσισε να παίξει ως Παναιτωλικός… καθάρισε! Ο Τίτορμος αφού στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πάλι με την φωτιά, στο δέυτερο κυριάρχησε και με την καρφωτή κεφαλιά του Άργκους επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Τα «καναρίνια» πήραν μια δίκαιη νίκη, επέστρεψαν στα τρίποντα και πλέον με 30 βαθμούς έχουν κάθε λόγο να νιώθουν άνετοι για την συνέχεια.

Φλύαρος Παναιτωλικός, επικίνδυνος ΠΑΣ

Ο Παναιτωλικός από το πρώτο λεπτό πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα και το παιχνίδι παίζονταν προς το μισό της εστίας του Νεόφυτου Μιχαήλ. Όμως το… πολύ λάδι κι από τηγανίτα τίποτα βρήκε και εδώ την εφαρμογή του καθώς οι Αγρινιώτες ήταν φλύαροι και χωρίς ουσιαστικά την μεγάλη φάση για να προηγηθούν πλην ίσως της… κάτι σαν ευκαιρία του Μάζουρεκ που από το γύρισμα του Μοράρ δεν μπόρεσε να σκοράρει με τακουνάκι.

Η ανάπτυξη του Παναιτωλικού ήταν προβλέψιμη, αφού από τα άκρα ήταν δύσκολο να γίνει κάτι. Από τα δεξιά ο… κατά συνθήκην δεξιός μπακ Τσιγγάρας το προσπαθούσε αλλά ως εκεί κι από τα αριστερά ο Αμαράλ ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά βοήθησε σε αντίθεση με την αλλαγμένη εικόνα του στο 2ο ημίχρονο. Καθώς η ώρα περνούσε και οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, έβλεπαν τον Παναιτωλικό φλύαρο κι ακίνδυνο πήραν θάρρος.

Έτσι μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο «Άγιαξ» πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έκανε τρεις κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Για καλή τύχη του Τίτορμου στις σπουδαίες ευκαιρίες με τον Νικολιά, ο Γιαννακόπουλος ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ με την λήξη του ημιχρόνου το φαλτσαριστό σουτ του Μάνου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι και… γκοοοολλλλ !

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε το κοντινό πλασέ του Βιδάλ, αλλά στη συνέχεια καταγράφεται και η πιο σημαντική ευκαιρία του Παναιτωλικού ως εκείνο το σημείο.

Όταν ο… ξεχασμένος Μιχάι βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Μιχαήλ όμως το πλασέ που έκανε το έβγαλε ο Κύπριος με τα πόδια και έτσι το γκολ δεν ήρθε. Όμως ούτε στο 57′ νικήθηκε ο κίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα που έδιωξε με υπερένταση του απευθείας φάουλ του Αμαράλ από τα πλάγια. Σε εκείνο το σημείο άρχισε το πρώτο… ανακάτεμα της τράπουλας του Δέλλα από τον πάγκο αφού έβαλε τον Γκούγκα αντί του Μανά, με τον Πορτογάλο να είναι στο κέντρο και τον Ντίαζ να πηγαίνει στα πλάγια δεξιά, προκειμένου να υπάρξει από εκεί ανάπτυξη για τον Παναιτωλικό. Η μεγάλη φάση έρχεται άμεσα.

Στο 63′ σέντρα του Γκούγκα, ο Μάζουρεκ πιάνει την κεφαλιά ανάμεσα στους αμυντικούς του ΠΑΣ αλλά στέκεται άτυχος αφού σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι! Νέα φάση στο 78′ με το δυνατό σουτ του Αμαράλ αλλά πάλι κόρνερ ο Μιχαήλ.

Όμως αυτή ήταν η στιγμή που η πίεση έφερε αποτέλεσμα. Από την άψογη σέντρα-γέμισμα του Μάρκος Πάουλο (ασίστ με την επιστροφή του στη δράση), ο Άργκους με καρφωτή κεφαλιά πήρε τους πάντες παραμάζωμα και άνοιξε το σκορ κι έκανε στο 79′ το 1-0 για τον Παναιτωλικό. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το ματς, δεν είχαν την φάση που θα κινδυνέψουν, δεν ρίσκαραν και πήραν την σπουδαία νίκη που κάνει πιο χαλαρή την συνέχεια στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Αμαράλ, Μιχάι, Άργκους, Ντίας, Λουσέρο (70′ Μάρκος Πάουλο), Μάζουρεκ, Μανά (59΄Γκούγκα), Ουίλιαν, Μοράρ (77′ Μπαϊροβιτς)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ν. Μιχαήλ, Σκόνδρας, Κάργας, Μιχαήλ (84΄Ξύδας), Κάστρο, Βιδάλ (76′ Πάντελιτς), Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Λέο (76′ Νάουμετς), Μάνος

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ