Ο… περίπατος έγινε θρίλερ!

Το αντίο του Λούκας Βιγιαφάνιες είχε… καρδιοχτύπι. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε νωρίς 1-0 της Καλλονής, είχε σωρεία ευκαιριών κι έδειχνε ότι θα κάνει περίπατο. Όλα αυτά ως το 55′. Τα γκολ δεν έρχονταν, οι ευκαιρίες χάνονταν και οι γηπεδούχοι πήραν… θάρος. Βγήκαν μπροστά, δημιούργησαν στιγμές για να ισοφαρίσουν και χρειάστηκε ξανά ο Κυριακίδης να φωνάξει παρών και να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο.

Ακόμη κι έτσι ήρθε η νίκη, η ομάδα έφτασε στους 26 βαθμούς και πλέον μπορεί να κοιτάζει το μέλλον της με πιο θετική ματιά. Να ονειρεύεται; Ποιος ξέρει… Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον είναι πιο ήρεμη, έχει κάνει ένα καλό σερί και προσφέρει σε μεγάλο βαθμό και θέαμα!

Γκολ αλλά δεν το… κλείδωσε

Από το… πρώτο λεπτό του αγώνα, ο Παναιτωλικός έδειξε τις διαθέσεις του και πήρε τα ηνία του αγώνα. Έκλεισε την Καλλονή στα καρέ της, η οποία με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσε να βρει λύσεις.

Η… προειδοποιητική βολή ήταν στο 6′ όταν από εξαιρετική ενέργεια του Βιγιαφάνιες, ο Μαρκόφσκι πλάσαρε, αλλά ο Δαύκος έδιωξε. Στην 2η καλή φάση ήρθε και το γκολ του Παναιτωλικού.

Για άλλη μια φορά τα «καναρίνια» δίδαξαν αντεπίθεση, αφού από κόρνερ της Καλλονής ξεκίνησε το γκολ. Ο Βιγιαφάνιες έκανε κοντινή πάσα στον Ουάρντα, που αφού απέφυγε εξαιρετικά έναν αντίπαλο του διέσχισε από πλάγια αριστερά όλο το γήπεδο.

Την κατάλληλη στιγμή… γύρισε την μπάλα στο πέναλτι κι εκεί με άψογο πλασέ ο Κάπελ έκανε το 1-0. Από κει και πέρα το ματς ήταν μονόλογος για τους Αγρινιώτες, που όμως δεν… κλείδωσαν από το ημίχρονο την νίκη, αφού έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και με τον Μαρκόφσκι σε 2 περιπτώσεις, αλλά και με τον Ουάρντα στην κλασικότερη!

Ευκαιρίες, άγχος και πίεση

Στο ίδιο μοτίβο και η επανάληψη. Μονόλογος για τους Αγρινιώτες αλλά και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Από την σέντρα του δευτέρου μέρους έως και το 52΄ο Παναιτωλικός είχε 4 τελικές και καλές φάσεις για γκολ με τους Ουάρντα, Μαρκόφσκι, Κέβιν και Κάπελ. Το γκολ όμως δεν ήρθε και κάποιες… σκέψεις για εκείνον τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου πέρασαν από όλους.

Η Καλλονή αφού είδε τους γηπεδούχους να… σπαταλούν ευκαιρίες πήρε θάρρος κι από το 55′ και μετά κυριάρχησε στο γήπεδο κι ανάγκασε τον Κυριακίδη και την άμυνα του Παναιτωλικού σε σωτήριες επεμβάσεις για να κρατήσουν το 1-0.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό ήταν στο 75′ η τελική του Ουάρντα, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Όμως και σε αυτή την περίπτωση ο Δαύκος είπε όχι… Στο 80′ ο κίπερ της Καλλονής δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όμως εξ επαφής ο Αλεξίεβιτς έχασε το άχαστο!!! Τελικά παρά την… πίεση της Καλλονής, τα «καναρίνια» άντεξαν και πήραν την μεγάλη από κάθε άποψη νίκη.

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουγιέδα (57′ Αλεξίεβιτς), Ουάρντα, Βιγιαφάνιες (82′ Βασιλούδης), Κάπελ, Μαρκόβσκι (90′ Χαντάκιας)

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Γκόλιας, Ελλακόπουλος, Σπυρόπουλος (81΄Νομπρέγκα), Φαβάλι (63΄Γουέρε), Μανούσος, Κάρλσον (46′ Γεωργίου)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ