Παναιτωλικός πέντε αστέρων!

Μετά από σερί αποκλεισμούς και ταπεινωτικές παρουσίες σε ομίλους, ο Παναιτωλικός επέστρεψε στην νοκ άουτ φάση (16) του Κυπέλλου Ελλάδος με εμφατικό τρόπο! Το 1-5 στην Καλλιθέα κόντρα στην τοπική ομάδα δεν χωράει μεγάλη κριτική και πλέον οι «κυανοκίτρινοι» την προσεχή Τρίτη (20/12) θα μάθουν ποιον θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση.

Aπό την στιγμή που άφησε στην άκρη τις… παιδικές ασθένειες των περασμένων ετών και κρατούσε την τύχη στα χέρια του, ο Παναιτωλικός ήταν αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση στους 16 και να μην αφήσει την Καλλιθέα να κάνει… όνειρα για οτιδήποτε.

Ο τρόπος που έπαιζε η ομάδα του Τάκη Γκώνια, με την άμυνα ψηλά, ήταν… βούτυρο στο ψωμί των «»καναρινιών» που από τα πρώτα λεπτά με τα χαμένα τετ α τετ έδειξαν τις προθέσεις του. Τελικά στο 15′ όταν ο Φάρλεϊ Ρόσα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όλα έγιναν εύκολα.

Η πρόκριση ήρθε πιο κοντά και πλέον η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου όταν στο 20′ και στο 28′ ο Μαρκόφσκι σκόραρε και απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αφού θυμίζουμε βρήκε δίχτυα και την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο τον Ηρακλή. Με το σκορ στο 0-3 στο 28′ καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Αγρινιώτες πάτησαν… φρένο.

Αντίθετα σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζονταν έβρισκαν δίχτυα μιας και στο 37′ ο Κλέσιο έβαλε κι αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ για το 0-4! Στην επανάληψη, οι ρυθμοί έπεσαν, μιας και υπάρχει και το κυριακάτικο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και φυσικά ο Γιάννης Ματζουράκης δεν ήθελε να… ρισκάρει κάτι σε ένα «τελειωμένο» ματς.

Γι’ αυτό άλλωστε απέσυρε νωρίς βασικά γρανάζια κι έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Γιαννιώτης και ο Βασιλούδης να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Όμως και πάλι το γκολ βρέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρόσα δεν έχασε την ευκαιρία της συμμετοχής και πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στον αγώνα με κοντινό πλασέ κι έκανε το 0-5.

Τελικά η Καλλιθέα με τον Τοπάλη και αρκετή δόση τύχης βρήκε το γκολ της τιμής για το τελικό 1-5. Στο ταμείο φυσικά και το πρόσημο είναι θετικό. Και για την πρόκριση και για την πεντάρα και για την εμφάνιση.

Όσο κι αν σκεφτεί κανείς ότι ο Τίτορμος έκανε το αυτονόητο, δεν έχει παρά να φέρει στο μυαλό του τα προηγούμενα χρόνια…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ