Παναιτωλικός στην UEFA

Αντιπροσωπεία της FIFA/UEFA βρίσκεται στην Αθήνα και έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με στόχο να βρεθεί λύση με όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρχικά έγινε συνάντηση με τους τέσσερις μεγάλους (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ). Μετά με προέδρους των ΕΠΣ. Σήμερα με εκπροσώπους των υπόλοιπων ΠΑΕ της Super League. Ο Παναιτωλικός θα έχει διπλή εκπροσώπηση με τον μεγαλομέτοχο Φώτη Κωστούλα και τον πρόεδρο Μάκη Μπελεβώνη.

Οι άνθρωποι των διεθνών Ομοσπονδιών κατέστησαν σαφές στις συναντήσεις που είχαν ότι άμεσα πρέπει να περάσουν στο καταστατικό της ΕΠΟ τα εξής:

– Η μείωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από 21 σε 15 ή 17
– Η αύξηση της εκπροσώπησης της Super League στην ΕΠΟ από 11% σε 22%
– Η μείωση των επιτροπών της ΕΠΟ και δημιουργία επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
– Να έχει μία ψήφος σε κάθε μέλος της ΓΣ (Ένωση και ΠΑΕ Super League).

Επίσης, η UEFA ανακοίνωσε ότι θα διοριστεί «Επιτροπή Παρακολούθησης», η οποία θα εποπτεύει την ορθή χρήση του καταστατικού και τη λειτουργία των επιτροπών, αλλά δεν θα παρεμβαίνει στο καθημερινό έργο της Ομοσπονδίας.  Για τη διαιτησία ειπώθηκε ότι δεν πρέπει να αναμένονται δομικές αλλαγές. Μάλιστα ήταν σαφής η απειλή ότι αν οι αλλαγές που θέλει η FIFA δεν περάσουν από τη ΓΣ της ΕΠΟ και δημιουργηθεί ξανά αδιέξοδο, τότε θα επιστρέψει ο «μπαμπούλας» του Grexit.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ