Πλήρωσε την αδράνεια…

Το κακό ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο στην Λιβαδειά στοίχισε στον Παναιτωλικό ένα γκολ που ουσιαστικά… τέλειωσε το ματς. Το επίσης κακό ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Περιστερίου να απειλήσει, να βρει το γκολ και να πάρει την νίκη με 1-0 που ουσιαστικά ισοδυναμεί με… μισή (και κάτι παραπάνω) πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Τίτορμος με μια ακόμη ήττα στον θεσμό, θα αναγκαστεί να ψάξει την πρόκριση στα 2 ματς με ομάδες της Football League (Πανθρακικό, Καλλιθέα) που τα τελευταία χρόνια πάντως είναι… δήμιοι στα όνειρα για πορεία στον θεσμό. Αυτή την φορά όμως δεν υπάρχει δικαιολογία για κάτι άλλο.

Ο Γιάννης Ματζουράκης έχοντας στο μυαλό του και την κούραση από τα έως τώρα ματς, αλλά και το γεγονός ότι την Δευτέρα υπάρχει το σπουδαίο ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, φρέσκαρε την ενδεκάδα. Χρησιμοποίησε πρόσωπα που είτε ως τώρα δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή όπως ο Ρόσα, ο Καμαβουάκα, αλλά και ο Μαρκόφσκι, είτε καθόλου όπως ο Κριστιάνο που πήρε την θέση του Κυριακίδη.

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ο Παναιτωλικός φρόντισε να είναι περισσότερο… τακτοποιημένος στην αμυντική λειτουργία του ώστε να μην «φάει» φάσεις από τον Ατρόμητο. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε αφού η άμυνα μόλις μια φορά… εκτέθηκε, αλλά το πλασέ του Λημνιού δεν είχε πρόβλημα να το μπλοκάρει ο Πορτογάλος κίπερ.

Ουσιαστικά όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος ήταν ανούσιο από φάσεις με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν λύσεις και ρυθμό!

Αντίθετα στην επανάληψη, ο Ατρόμητος μπήκε φουριόζος με τον Παναιτωλικό να βιώνει ένα… εφιαλτικό 15λεπτο (46′-60′) και να είναι τυχερός που δεν παραβιάστηκε η εστία του στις φάσεις του Λημνιού, του Μπρίτου και του Λε Ταλέκ. Η πρόθεση του Κορακάκη να πάρει το ματς ήταν ξεκάθαρη καθώς αμέσως πέρασε στο γήπεδο τους Ούμπιδες και Τόνσο δίνοντας το… σύνθημα για φουλ επίθεση.

Από την άλλη πλευρά αντίδραση δεν υπήρξε. Τελικά εκεί που φάνηκε η… φωτιά να σβήνει, στο 65′ ο Ούμπιδες συνεργάζεται άψογα με τον Λε Ταλέκ αυτός κάνει την σέντρα και με εξουδετερωμένο τον Κριστιάνο σε κενή εστία ο Μπάγκα σκοράρει και… 1-0! Περίπου δέκα λεπτά μετά ο Γιάννης Ματζουράκης, έκανε διπλή αλλαγή με τον Τομανέ και Λεντέσμα να… ρίχνονται στην μάχη.

Ο Πορτογάλος πήγε δίπλα στον Μαρκόφσκι με τον Τίτορμο να παίζει φουλ επίθεση και… ρέστα για τον βαθμό. Η καλή στιγμή υπήρξε στο 78′ όταν από φάουλ του Λεντέσμα, ο Τομανέ δεν μπόρεσε στην καρδιά της μικρής περιοχής να αγγίξει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Το παιχνίδι… έσβησε στο 88′ για τους Αγρινιώτες όταν το σουτ του Λεντέσμα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πλέον στις 29 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο, το τρίποντο κόντρα στον Πανθρακικό είναι κάτι… παραπάνω από μονόδρομος έτσι ώστε να μην ολοκληρωθεί και φέτος πρόωρα η περιπέτεια του Παναιτωλικού στο Κύπελλο!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ