Ποιο φιλικό (; ήττα 2-1), στα κόκκινα η αγωνία για Μπακάκη

Την ήττα με 2-1 από την Αντερλεχτ γνώρισε σήμερα (6/12) ο Παναιτωλικός στην Κρήτη, σε ένα παιχνίδι όμως που τα πάντα επισκιάστηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπακάκη.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με 4-3-3, καθώς ο Ανέστης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μπακάκης, Μλάντεν, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης στην άμυνα, οι Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός στον άξονα, οι Νταγκό, Μόρσεϊ στα άκρα και ο Καρέλης στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Βέλγοι που παρατάχθηκαν με πολλούς βασικούς και για τα «καναρίνια» ήταν ένα πολύ δυνατό «crash test» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6’ με τον Μουρίγιο ύστερα από ωραία ενέργεια του Σίλβα και τότε άπαντες «πάγωσαν». Ο 31χρονος μπακ ζήτησε αλλαγή λόγω ενός τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο, αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική όμως υπάρχει έντονη ανησυχία πως κατά πάσα πιθανότητα έπαθε σοβαρή ζημιά και πιο συγκεκριμένα ρήξη χιαστού.

Οσο «έτρεχε» το ματς η Αντερλεχτ διατηρούσε τον έλεγχο ελέω και της ατομικής ποιότητας που διέθετε, αλλά την ίδια στιγμή και τα «καναρίνια» υπήρξαν στιγμές που κυκλοφόρησαν την μπάλα. Στο 25’, το 32’ και το 43’ ο Σίλβα «φλέρταρε» με το 0-2 (ο Ανέστης στην πρώτη και τρίτη περίπτωση του είπε «όχι», η τελευταία ήταν και δύσκολη επέμβαση), όμως αμέσως και ο Παναιτωλικός από την πλευρά του «άγγιξε» το γκολ, αρχικά με τον Καρέλη στο 26’ και με τον Νταγκό στο 36’ (ο νεαρός έκανε όμορφη ατομική ενέργεια).

Στο δεύτερο μισό ο Παναιτωλικός θέλησε να πρεσάρει ψηλά και με την είσοδο του Σενγκέλια παρουσιάζονταν απειλητικός στην «κόντρα», ενώ και ο Νταγκό έδειχνε ορεξάτος. Στο 60’ και το 63’ οι Ξενιτίδης, Καρέλης είχαν από μία καλή στιγμή, μετά οτ 70’ τα «καναρίνια» βγήκαν μπροστά όμως αυτό «μεταφράζονταν» σε κενούς χώρους και στο 87’ τους βρήκε Αρνσταντ για το 0-2.

Πάντως η ελληνική ομάδα πέτυχε το γκολ που δικαιούνταν αμέσως μετά ( 89’), με ωραίο πλασέ του Σενγκέλια από τα δεξιά.

Οι «κυανοκίτρινοι» ξεκίνησαν με τους Ανέστη, Μπακάκη, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδη, Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβό, Ντάγκο, Μόρσεϊ, Καρέλη. Επαιξαν και οι Χουχούμης, Σενγκέλια, Πέδρο, Λιάβας, Ξενιτίδης, Τσιγγάρας, Βαρόνε, Αναστασόπουλος, Αποστολάκης.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ