Προτάσεις για Σούπερ Λίγκα με κίνητρο!

Μπορεί η Σούπερ Λίγκα να γίνει στο μέλλον πιο ελκυστική, πιο ανταγωνιστική και πιο συμφέρουσα οικονομικά για τις ομάδες; Μέσω μια μακροσκελέστατης έκθεσης που είναι πλέον στα χέρια όλων των μελών, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η ενημέρωση που μπορεί να πετύχει κάτι κάτι.

Ένα προσχέδιο με ορίζοντα την αγωνιστική σεζόν 2018-19 και που φυσικά για προχωρήσει θα πρέπει να εγκριθεί από τις ομάδες. Να τονιστεί πως τον Παναιτωλικό εκπροσώπησε στο Διοικητικό Συμβούλιο ο Μάκης Μπελεβώνης, για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου!

Τα σημαντικότερα σημεία της εισήγησης την οποία ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ είναι τα εξής:
-Ανάδειξη πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ όπου θα συμμετάσχουν οι 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και που θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα από την κανονική διάρκεια.

-Αγώνες μπαράζ των ομάδων που βρίσκονται στο γκρουπ 5-8 με φόντο ένα εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

-Πρωτάθλημα με 14 ομάδες από την σεζόν 2018-19.

-Υποβιβασμός μόνο μιας ομάδας (της 14ης) και μέσω μπαράζ η 13η θα αγωνίζεται με την 2η της Football League σε διπλούς αγώνες. Ο νικητής εξασφαλίζει παρουσία στην Λίγκα.

-Στα τηλεοπτικά θα αποφασιστεί ένα ελάχιστο ποσό που θα παίρνει στάνταρ κάθε ομάδα κι από κει και πέρα θα παίζει ρόλο η εμπορικότητα, η αγωνιστική επίδοση, ενώ θα υπάρχουν κι άλλα κριτήρια όπως:
• Η Π.Α.Ε. που θα καταλάβει την υψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα εκτός από Α.Ε.Κ., Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, και Π.Α.Ο.Κ.
• Η Π.Α.Ε. που θα έχει την καλύτερη επίθεση στο τέλος του Πρωταθλήματος εκτός από Α.Ε.Κ., Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, και Π.Α.Ο.Κ.
• Οι Π.Α.Ε. που έχουν σταθερή παρουσία στη Super League με διαφορετική αναλογία για την τελευταία δεκαετία, πενταετία και τριετία
• Η Π.Α.Ε. που στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα έχει τους περισσότερους Έλληνες με περισσότερες από 15 συμμετοχές
• Η Π.Α.Ε. που στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα έχει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που έχουν εκπαιδευτεί στη ίδια ΠΑΕ (γηγενής) με περισσότερες από 7 συμμετοχές

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ