Πρώτος Έλληνας ο Καρέλης

Έκλεισε τον α’ γύρο με 9 γκολ και ανοίγοντας το σκορ στις αρχές του β’ ημιχρόνου στον αγώνα της 4ης Ιανουαρίου 2023 με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, ο Νίκος Καρέλης έγινε ο πρώτος σκόρερ του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία. Παρέμεινε ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος.

Έπαιξε βασικός λίγες ημέρες μετά απέναντι στον ΟΦΗ, ακολούθησε τραυματισμός και έχασε τη θέση στην 11αδα (ξεκίνησε μόνο με τον ΠΑΣ), στην οποία επανήλθε τη Δευτέρα στο Γ. Καραϊσκάκης. Εκεί επανάκτησε την επαφή του με τα δίχτυα, μειώνοντας το σκορ σε 2-1 στις αρχές του β’ ημιχρόνου.

Παρότι όλο αυτό το διάστημα ο αγωνιστικός χρόνος του ήταν περιορισμένος, κανείς δεν τον ξεπέρασε στον πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας. Τον έφτασαν ή τον πλησίασαν. Ο Νίκος Καρέλης έχει 11 γκολ (από τα 24 συνολικά του Παναιτωλικού) σε 18 συμμετοχές. 11 γκολ έχει και ο Λιβάι Γκαρσία (από τα 44 συνολικά της ΑΕΚ) σε 20 συμμετοχές.

Και οι δύο σκόραραν τη Δευτέρα, όπως και ο Μπακαμπού που ακολουθεί με 10 (από τα 41 συνολικά του Ολυμπιακού). Πιο πίσω είναι ο (τραυματίας εδώ και καιρό) Αϊτόρ με 8 γκολ και ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό Άντραζ Σπόραρ με 7. Από 7 έχουν επίσης ο Ολιβέιρα (ΠΑΟΚ), ο Πινέδα (ΑΕΚ), ο Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα) και ο Πάλμα (Άρης).

Ακολουθούν τέσσερις με 6 γκολ κι άλλοι εννιά παίκτες με 5 γκολ. Σύνολο 22 ποδοσφαιριστές της Super League έχουν από 5 γκολ και άνω. Μόνο ο πρώτος του πίνακα Νίκος Καρέλης (11) και ο τελευταίος της 22αδας Βασίλης Μάντζης (5) του Ιωνικού είναι Έλληνες.

Συνολικά έχουν σκοράρει φέτος 144 παίκτες εκ των οποίων μόλις 34 είναι Έλληνες!!! Ο Παναιτωλικός είναι η κορυφαία ομάδα στην κατηγορία αυτή, καθώς πέραν του Καρέλη, σκόρερς έχουν χριστεί οι Κολοβός (1), Χουχούμης (1), Μαλής (1).

Πήρε, δηλαδή, 14 γκολ από 4 Έλληνες παίκτες του. Ο Ολυμπιακός πήρε 9 γκολ από 5 Έλληνες. Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Ιωνικός που πήρε 7 γκολ από 3 Έλληνες παίκτες του και τέταρτος ο Ατρόμητος που πήρε 6 γκολ από 3 Έλληνες παίκτες του. Από εκεί και κάτω το…χάος.

Κανένας Έλληνας του Άρη και Αστέρα Τρίπολης δεν έχει σκοράρει φέτος…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ