Πόσο «κοστίζει» ένα «ναι»

Το σημερινό 8-8 της Σούπερ Λιγκ, έχει δύο πλευρές. Σαν ένα νόμισμα. Η μία «λέει» ότι πλέον πολλοί «ξύπνησαν», ωστόσο η άλλη αναφέρει πως υπάρχουν ακόμη ομάδες που στηρίζουν το υπάρχον σύστημα. Αν δούμε τα παρακάτω νούμερα, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το «γιατί». Υπέρ της στάσης του Ολυμπιακού να μην εκλεγεί τώρα πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ τάχθηκαν ακόμη επτά ομάδες. Αν εξαιρέσει κανείς τον Ηρακλή και τη Λάρισα, οι υπόλοιπες πέντε έχουν τον… λόγο τους. Συνολικά τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν μαζί 21 «δανεισμούς» παικτών του Ολυμπιακού και 17 αποκτήσεις πρώην «ερυθρολεύκων» ως ελεύθεροι! Σίγουρα αυτό από μόνο του δεν αποτελεί κάτι το «μεπτό», ωστόσο εξηγεί ως έναν βαθμό γιατί δεν θέλουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα….

Την ίδια στιγμή για τον «Γηραιό» μάλλον ξέχασαν το πώς υποβιβάστηκαν πριν από μερικά χρόνια και έτσι «σώθηκε» ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ για τους «βυσσινί» ακούγονται μακρινά τα λόγια του Αλέξη Κούγια, που έλεγε ότι «αυτό το παχύσαρκο παιδάκι που δεν ξέρω πώς έκανε χρήματα και πώς του επετράπη από την ΕΕΑ να πάρει τον Ολυμπιακό, που νομίζει ότι μπορεί να μεταφέρει στο ποδόσφαιρο, ό,τι κάνει στην καθημερινότητα του».
«Πρωταθλητής» στο «πάρε» από τον Ολυμπιακό είναι ο Πανιώνιος. Σε αυτό το διάστημα έχει αποκτήσει ως ελεύθερους τους Ολαϊτάν, Ιμπαγάσα, Παναγόπουλο, Σκουρτάι, Φακίνο, Καθάριο, Σιώπη. Τους δύο τελευταίους του είχε και ως δανεικούς πιο πριν, όπως και τον Κολοβό που είχε παραχωρήσει στον Ολυμπιακό, αλλά και τους Μπεν,Τζανδάρη, Καραμάνο, Γιαννιώτη, Διαμαντάκο, Γκαλίτσιο, Μήτρογλου. Από… κοντά είναι και ο Ατρόμητος, που έχει πουλήσει αλλά κράτησε ως δανεικούς τους Τάτο, Καραμάνο, τον πρώτο τον απέκτησε μετά ξανά ελεύθερο από τους «ερυθρόλευκους» όπως και τους Παπάζογλου, Επστάιν, Ανατολάκη. Παράλληλα είχε πάρει ως δανεικό και τον Μήτρογλου.

Αρκετοί έχουν κάνει και το δρομολόγιο Πειραιάς-Λιβαδειά ως δανεικοί. Συνολικά αυτά τα χρόνια το έχουν πραγματοποιήσει επτά παίκτες. Οι Μπεν, Πελέ, Λυκογιάννης, Γκρμπιτς, Σοϊλέδης, Κατσικογιάννης και Λάτσκο. Ο Σουμπίνιο το έκανε ως ελεύθερος. Στην Κέρκυρα αυτό το διάστημα βλέπουμε δύο δανεικούς (Βασιλόγιαννης, Επστάιν) και ισάριθμους ελεύθερους (Γκαζαριάν, Στολτίδη), ενώ στη Τρίπολη που προφανώς δεν θυμούνται τον Γιάχο, έχουν πάρει τέσσερις ελεύθερους, τους Ζαραδούκα, Μπέρτο, Ιωαννίδη, Γιαννούλη.

Ολα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν είναι «κακά», όμως αποτυπώνουν ως έναν βαθμό γιατί η επιθυμία του Ολυμπιακού γίνεται εύκολα αποδεκτή από πολλές ομάδες. Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλες έτσι. Ο Παναιτωλικός ποτέ δεν μπήκε σε αυτή τη διαδικασία – αν και του προτάθηκε – ουδέποτε δεν «ξεπούλησε» τις ιδέες του για μία μεταγραφή και για αυτό είναι από τους πρώτους που καταγγέλουν το σύστημα. Το έχει «πληρώσει» με διαιτητικές «σφαγές» και με πολλά άλλα, ωστόσο είναι πάντα με το κεφάλι ψηλά.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ