Σκαρμούτσος: Έσφαζαν τον Παναιτωλικό

Έχοντας παίξει σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Άρη και άλλες ομάδες, ο Νίκος Σκαρμούτσος ήταν από τις πρώτες “ηχηρές” μεταγραφές όταν ανέλαβε ο Φώτης Κωστούλας τον Παναιτωλικό. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2006, όταν τα καναρίνια έπαιζαν στη Γ’ Εθνική.

Σε μεγάλη συνέντευξή του που φιλοξενείται στο gazzetta.gr αναφέρεται αναλυτικά στην καριέρα του και μιλάει για την εμπειρία που έζησε στον Παναιτωλικό. Επισημαίνοντας ότι έβλεπε την προοπτική που υπήρχε τότε, αλλά και τον πόλεμο που δέχτηκε η ομάδα από το σύστημα. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του:

Άργησε να ανέβει ο Παναιτωλικός. Όπου πηγαίναμε μας “έσφαζαν”»

 Και πας Παναιτωλικό. 

«Στον Παναιτωλικό του Κωστούλα. Δεν τον ήξερε ακόμη κανένας, γνωρίζαμε όλοι όμως ότι πληρώνει». 

Ήταν δύσκολο να πας σε ομάδα Γ’ Εθνικής; 

«Ναι, γιατί ήταν πισωγύρισμα. Όμως έβλεπα την προοπτική που υπήρχε στην ομάδα και δικαιώθηκα γι’ αυτό, γιατί ο Παναιτωλικός έχει καθιερωθεί και είναι τοπ». 

Τι σου είχε κάνει εντύπωση στην ομάδα; 

«Η οργάνωση, το Emileon, τρομερό κεφάλαιο για εμένα ο Παναιτωλικός. Η ομάδα είχε πολύ κόσμο, καλούς παίκτες. Εκανα φίλους εκεί». 

Είχες και τον Μπακάκη; 

«Στην Ακαδημία. Ήταν ένα παιδί που ξεχώριζε από τότε. Ωραίες χρονιές». 

Προπονητές ποιους είχε εκεί; 

«Σταθόπουλο, Σηφάκη, Γεωργαμλή, Μαραγκό… Ζήσαμε τις “ωραίες” εποχές με την Ηλιούπολη». 

Από Παναιτωλικό τι θυμάσαι; 

«Θυμάμαι ότι πήγαμε καλοί παίκτες με καλά συμβόλαια. Είχα βλέψεις και δεν μπορέσαμε να ανέβουμε, γιατί τότε καλώς ή κακώς – και το έλεγα ως αρχηγός – η ομάδα ήταν εκτός πραγμάτων. Τότε δεν έφτανε το να πληρώνεις καλά τους παίκτες. Επρεπε να έχεις και τη διαιτησία, για να μη κρυβόμαστε. Ο Παναιτωλικός δεν την είχε ποτέ, όπου πηγαίναμε μας “έσφαζαν”. Δεν το είχε καθόλου αυτό, δεν υπήρχε 50-50 ποτέ, πάντα μας κυνηγούσαν κι αυτό στοίχισε. Ο Παναιτωλικός τότε απέκλεισε τον Ιωνικό, τον ΟΦΗ. Αδικήθηκε. Αυτή η ομάδα ανέβηκε αργά». 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ