Στην άκρη οι νέοι!

Είναι προφανές ότι στο φιλικό με τον Αστέρα ο Ματζουράκης ήθελε να τσεκάρει την ομάδα του παίζοντας (σε μεγάλο βαθμό) με τακτική… ΑΕΚ. Και οι επιλογές των προσώπων και η διάταξη και ο τρόπος που έπαιξε, είχαν αυτό το σκεπτικό. Έδωσε χώρο στον αντίπαλο, μείωσε τις αποστάσεις και ζήτησε αλληλοκάλυψη, παρουσιάζοντας ένα συμπαγές σχήμα.

Οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Αστέρας δεινοπάθησε να διασπάσει τη διάταξη του Παναιτωλικού και οι τελικές του ήταν μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού. Παρότι διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, που πέρα από τη συμβολή τους στην ομαδική λειτουργία, μπορούν να αναστατώσουν με ατομικές ενέργειες την αντίπαλη άμυνα.

Στον τομέα αυτό ο Παναιτωλικός άγγιξε το άριστα. Όπως καλά πήγε και μεσοεπιθετικά, αφού πέρα από τα δύο γκολ, απείλησε σε δύο – τρεις περιπτώσεις, με κορυφαία τη φάση με το δοκάρι του Ουάρντα.

Από τον τρόπο που αντιμετώπισε αυτό το φιλικό, πρέπει να σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Ότι ο έμπειρος τεχνικός είναι λάτρης του δόγματος που πιστά υπηρέτησε και σε προηγούμενες ομάδες στο παρελθόν και τον Παναιτωλικό το Γενάρη: Βασιζόμαστε στο παλιό υλικό και ότι νέο έχουμε το εντάσσουμε σταδιακά στην ενδεκάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πέντε μεταγραφές του καλοκαιριού, μόνο ένας ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο Τσοκάνης. Ίσως γιατί είναι η μόνη θέση της ενδεκάδας που δεν υπάρχει παλιός! Στις υπόλοιπες δέκα έπαιξαν παίκτες που έκαναν και την περσινή προετοιμασία του Παναιτωλικού, συν ο Μουνιός που ήρθε στον Γενάρη.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των νέων παικτών, καθώς ο Τομανέ ή ο Ρότσα που αγωνίστηκαν περισσότερο από μισή ώρα (ο Ρόσα χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Ροντρίγκες ήταν απών), είχαν πάρα πολύ καλή απόδοση και θα μπορούσαν άνετα να είναι στην 11αδα.

Λογικό είναι (και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές) βασιζόμενη στον περσινό κορμό, η ομάδα να έχει μεγαλύτερη συνοχή τώρα στην αρχή της σεζόν και να εφαρμόζει καλύτερα το πλάνο του προπονητή, όπως συνέβη στην Τρίπολη. Κι απ’ ότι φαίνεται με αυτή τη λογική θα πάει και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ