Στον Παναιτωλικό βασανίζουν τα ταλέντα!

Μόνο αυτό δεν γράφτηκε. Ότι το Emileon είναι το σύγχρονο… Νταχάου για ποδοσφαιριστές που επιλέγουν τα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού για να δοκιμάσουν την τύχη τους στο ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι περιγράφει αθηναϊκή εφημερίδα και αναπαράγουν διάφορα μέσα στη συνέχεια, την ιστορία του Κώστα Πανάγου, του νεαρού ποδοσφαιριστή από τη Ναύπακτο, ο οποίος πριν τρία χρόνια επιλέχτηκε ανάμεσα σε άλλα παιδιά και εντάχθηκε στον Παναιτωλικό.

Υποστηρίζει το δημοσίευμα: «Οι Αγρινιώτες είχαν αδιαφορήσει για την περίπτωσή του, παρ’ ό,τι το παιδί αντιμετώπιζε βιοποριστικό πρόβλημα, λόγω του ότι οι γονείς του έμειναν άνεργοι, ενώ ο πατέρας του είχε και θέματα υγείας. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή μάλιστα έφτασε να στείλει κι εξώδικο στη διοίκηση του Παναιτωλικού, ζητώντας να της απαντήσει αν δέχεται το μοναδικό της αίτημα, ένα σπίτι στο Αγρίνιο ώστε ο παίκτης να γλιτώσει τα καθημερινά έξοδα μετακίνησης (η απόσταση πήγαινε-έλα έφτανε τα 240 χλμ.), δύο γεύματα στο EMILEON και δίδακτρα φροντιστηρίου, καθώς πρόκειται για μαθητή του 19! Απάντηση ωστόσο δεν πήρε ποτέ και πλέον αγωνίζεται στην U20 του Ολυμπιακού».

Όταν διαβάζεις κάτι τέτοιο, ψάχνεις να δεις τι γίνεται. Και να κάποια στοιχεία που προκύπτουν:

Ο κανόνας που ισχύει για ΟΛΑ τα παιδιά των τμημάτων υποδομής που οι οικογένειές τους δεν ζουν στο Αγρίνιο, είναι να σιτίζονται (δωρεάν φυσικά) στο Emileon! Εκεί έτρωγε και ο Πανάγου από την ημέρα που φόρεσε την κυανοκίτρινη φανέλα.

Δεύτερος κανόνας γι’ αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών, είναι η διάθεση διαμερισμάτων στο Αγρίνιο για τη φιλοξενία τους. Περισσότεροι από είκοσι ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής μένουν σε διαμερίσματα που πληρώνει η ομάδα. Ο Πανάγου επέλεξε να ζει στο σπίτι του και να πηγαινοέρχεται. Φυσικά ο Παναιτωλικός κάλυπτε (ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) το κόστος των μετακινήσεων!

Όντως, κάποια στιγμή, ο πατέρας του ενημέρωσε για δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Και ποια ήταν η «αδιαφορία» του Παναιτωλικού; Του πρότεινε να εγκατασταθεί η οικογένεια στο Αγρίνιο και να αναλάβει τα έξοδά της!!! Και όχι μόνο αυτό. Να βοηθήσει τον πατέρα να βρει και δουλειά.

Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, αφού ο πατέρας του Πανάγου ισχυρίστηκε ότι επιθυμούσε να μετακομίσει την Αθήνα λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Και από τον Παναιτωλικό προτάθηκε να βρεθεί ομάδα στην οποία θα «δανειστεί» ο νεαρός ποδοσφαιριστής στο ταλέντο του οποίου οι κυανοκίτρινοι είχαν επενδύσει, μέχρι να βρεθεί μία λύση. Κάπου εκεί χάθηκαν τα ίχνη του…

Οι πραγματικοί λόγοι αυτής της τακτικής φάνηκαν λίγο αργότερα. Όταν στον Παναιτωλικό ενημερώθηκαν με έγγραφο ότι ο ποδοσφαιριστής κάνει χρήση του δικαιώματος που προβλέπεται σε περίπτωση μετοίκησης λόγω μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, να μεταγραφεί σε ομάδα της αρεσκείας του. Ο Πανάγου είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό, στον οποίο πήγε με τη συγκεκριμένη διαδικασία…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ