Στόχος το 10

Στα 23 του είχε ήδη δύο τίτλους. Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας με την Βιτορούλ, στην οποία πήγε τον Γενάρη και σε 15 αγώνες σκόραρε 6 φορές. Το 2013 κατέκτησε και το κύπελλο της χώρας του με την Πετρολούλ. Αυτό που ήθελε είναι να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Ρουμανίας και η πρόταση του Παναιτωλικού ήταν μια καλή ευκαιρία. Στο Αγρίνιο έχει σίγουρο έναν άλλο τίτλο, αυτόν του πρώτου σκόρερ της ομάδας.

Άνοιξε λογαριασμό με ένα εντυπωσιακό γκολ τη 2η αγωνιστική της Super League με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, αλλά ο τραυματισμός του σ’ εκείνο το ματς τον κράτησε για μεγάλο διάστημα εκτός. Πλέον μετράει 23 αγώνες και το κοντέρ του σκοραρίσματος δείχνει 9 γκολ.

Στα έξι χρόνια της παρουσίας του Παναιτωλικού στη Super League κανένας παίκτης του δεν έχει πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια σεζόν και ο Βλαντ Μοράρ είναι ο πρώτος που μπορεί να το κάνει. Κόντρα στη Λαμία ευστόχησε από τα 11 βήματα και «έπιασε» την καλύτερη έως τώρα επίδοση που έχει η ομάδα από την περίοδο 2013-2014, όταν ο Ανρί Καμαρά σκόραρε 9 φορές. Ο Ρουμάνος έχει ακόμα δύο ευκαιρίες (με Ολυμπιακό εκτός, με Αστέρα εντός) να πετύχει και 10ο γκολ.

Στην πρώτη παρουσία του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία ο Καμαρά είχε σημειώσει 7 γκολ και την περίοδο 2013-2014 πέτυχε 9 γκολ. Τη επόμενη ο Μορένο και ο Βιγιαφάνιες πέτυχαν από 6. Τα δύο επόμενα χρόνια ο Μαρκόβσκι με 8 και 6 ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Φέτος, λογικά, θα είναι ο Μοράρ που προηγείται με 9. Ακολουθεί ο Ρόσα με 6, ο Ντίας με 5 και ο Μάζουρεκ με 3.

Ο Μοράρ έχει σκοράρει με δύο τρόπους. Με σουτ 5 φορές και με πέναλτι (απόλυτα εύστοχος) άλλες 4. Ακόμα δεν βρήκε στόχο με εκτέλεση φάουλ παρότι δοκίμασε (και απείλησε) αρκετές φορές, ούτε με κεφαλιά. Το γκολ της ισοφάρισης στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ψηφίστηκε το κορυφαίο της 11ης αγωνιστικής.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ