Τέλος καλό, (όχι) όλα καλά!

Ο Παναιτωλικός καθόρισε από νωρίς την τύχη του με το 2-0 του πρώτου μέρους αλλά στην επανάληψη έπαιξε με την φωτιά χωρίς λόγο. Τελικά το 3-1 επί της ΑΕΛ είναι μια μεγάλη νίκη και μια μεγάλη ανάσα για την συνέχεια. Είναι φανερό ότι το ψυχολογικό ήταν μεγάλο πρόβλημα.

Μια ομάδα χωρίς νίκη για 2 μήνες και με πολλές γκέλες στην έδρα της έδειξε πρόβλημα να διαχειριστεί ακόμη κι ένα φαινομενικά εύκολο 2-0. Το άγχος κυρίευσε τους πάντες σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα. Τελικά όπως συνέβη και στους Ζωσιμάδες, οι αλλαγές του Χάβου ήταν κομβικές και η μεγάλη νίκη ήρθε με την αισιοδοξία ότι η συνέχεια θα είναι αρκετά καλύτερα για τα «καναρίνια».

Εξ αρχής οι πάντες γνώριζαν ότι αυτό το ματς είναι «τελικός». Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Μάκης Χάβος από την αρχή… φόρτωσε την επίθεση με τους Μαρκόβσκι και Μοράρ.

Η ισοπαλία στα Γιάννενα, κυρίως με τον τρόπο που ήρθε στο δεύτερο μέρος ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Παναιτωλικού που κόντρα στην ΑΕΛ μπήκαν δυνατά. Βρήκαν απέναντι το… τείχος του Φυντάνη, αλλά το ευχάριστο ήταν ότι από ένα ομαδικό λάθος της άμυνας των «βυσσινί» ο Μοράρ απέδειξε την εκτελεστική του δεινότητα και το ότι βρίσκεται σε περίοδο φόρμας.

Το γκολ αυτό έδωσε επιπλέον αέρα στους παίκτες του Τίτορμου, που πάντως δεν απέφυγαν για άλλο ένα ματς τα εύκολα αμυντικά λάθη που εκνεύρισαν τον προπονητή τους. Ζητούμενο ήταν ένα 2ο γκολ, προκειμένου να μην ξυπνήσουν «μνήμες Απόλλωνα» όσο υπήρχε στο ματς το ρευστό 1-0 και η Λάρισα ζωντανή.

Τελικά η κλάση του Μάζουρεκ ήταν αυτή που στο 34′ έδωσε νέα δεδομένα στο ματς και άνοιξε την… ψαλίδα για τον Παναιτωλικό. Πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο και έξω από την περιοχή του Μπόζοβιτς με το αριστερό το… μπουμπούνισε. Το τέλειο γκολ. 2-0 σκορ ημιχρόνου και μεγάλο αβαντάζ για τους γηπεδούχους!

Άγχος ξανά και… άρωμα εφιάλτη

Με το… καλησπέρα του δευτέρου ημιχρόνου, το άγχος επέστρεψε πάνω από το Αγρίνιο. Όπως πολλές φορές φέτος η μπάλα χάθηκε στο κέντρο, ο Ναζλίδης στην αντεπίθεση άνοιξε την άμυνα του Παναιτωλικού, πάσαρε στον Λεοζίνιο που με άψογο πλασέ νίκησε τον Τσέναμο.

Η ΑΕΛ μείωσε σε 2-1 στο 48′ και πλέον τα εύκολα γίνονται ξανά δύσκολα. Ή για την ακρίβεια… ζόρικα! Η εικόνα του ματς ήταν ξανά ίδια με αυτή κόντρα στον Απόλλωνα. Το γκολ των «βυσσινί» γέμισε άγχος τους «κυανοκίτρινους» Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και ειδικά από το κέντρο και προς την εστία του Τσέναμο, η ομάδα έμοιαζε να καταρρέει.

Αλλαγές-κλειδιά και ανάσα!

Ο Χάβος βλέποντας τα… μαύρα σύννεφα, έκανε μέσα σε διάστημα 10 λεπτών, από το 64′ ως το 74′ και τις 3 αλλαγές του. Έβαλε παίκτες που μπορούν να κρατήσουν την μπάλα (Κλέσιο, Λόπεζ, Ρόσα) έτσι ώστε να… φάνε τον χρόνο και να περιορίσουν τους κινδύνους προς το τέρμα τους. Τελικά ο στόχος επιτεύχθηκε μιας και οι τρεις τεχνίτες κράτησαν μπάλα κι έφεραν ξανά το ματς προς την εστία του Μπόζοβιτς. Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Ρόσα βρήκε και δίχτυα για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα μιας μεγάλης νίκης!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσέναμο, Ρότσα, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μάζουρεκ (74′ Λόπεζ), Ντίας, Μοράρ (64′ Κλέσιο), Μαρκόβσκι (68′ Ρόσα)
ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (81′ Λαγός), Μασούρας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (89 Γιαννιτσάνης), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ