Τα έκανε… μούσκεμα!

Η επιστροφή στο πρωτάθλημα ήταν εφιαλτική για τον Παναιτωλικό, καθώς το 2-3 από την Ξάνθη του έβγαλε στην επιφάνεια τα κενά του και κυρίως την τραγική αμυντική του λειτουργία.

Οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν για 2η φορά φέτος στο γήπεδο τους και όπως είχε συμβεί και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έτσι και τώρα τα πολλά λάθη στα μετόπισθεν σε συνδυασμό με την σημαντική απουσία του Ροντρίγκες τον έριξαν στο… καναβάτσο, παρά τα 2 γκολ που σημείωσε!

Οι φιλοξενούμενοι ουκ ολίγες φορές και σίγουρα σε όλα τα γκολ εξέθεσαν με το παραπάνω την άμυνα του Τίτορμου που έχασε τα… αυγά και τα καλάθια.

Ο Γιουνές με 2 ασίστ, ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι έκανε ό,τι ήθελε τους Αγρινιώτες και δικαίως η ομάδα του έφυγε για πρώτη φορά σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας με τρίποντο από το «κλουβί».

Ο Γιάννης Ματζουράκης όσο αφορά το βασικό σχήμα έκανε αναγκαστικά… λίφτινγκ καθώς με δεδομένες τις απουσίες του Κλέσιο, αλλά και του Ροντρίγκες, έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Καμαβουάκα, ενώ μετά από την μακρά ταλαιπωρία της ασθένειας του στην 11άδα επέστρεψε και ο Γιώργος Μύγας.

Παράλληλα στις πρώτες επιλογές ήταν και ο λυτρωτής της αναμέτρησης με την Λάρισα, Μάρκο Μαρκόφσκι, αλλά και ο Ρόσα που επίσης τα είχε πάει καλά σε εκείνο το παιχνίδι.

Το έφαγε στην κόντρα…

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ρυθμός ήταν κακός ενδεικτικό της αγωνιστικής απραξίας των δύο ομάδων με τον Παναιτωλικό να έχει την αγωνιστική πρωτουβουλία αλλά να μην μπορεί να την μετουσιώσει ούτε καν σε ευκαιρία.

Τελικά για άλλη μια φορά σε αγώνα των δύο ομάδων η Ξάνθη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 20′ κι ενώ ο Παναιτωλικός είχε το κόρνερ, οι παίκτες των φιλοξενούμενων αναπτύχθηκαν γρήγορα, έβγαλαν μια υποδειγματική αντεπίθεση και ο Τριάδης, ο οποίος ξεκίνησε την φάση, την ολοκλήρωσε κιόλας καθώς έκανε το 0-1!

Η απάντηση του Παναιτωλικού παραλίγο να είναι άμεση, αλλά τελικά ο Ζίφκοβιτς έκανε μια εκπληκτική επέμβαση στο απευθείας φάουλ του Φερέιρα. Το τέρμα των φιλοξενούμενων γενικότερα… ξύπνησε τους παίκτες του Τίτορμου, που πλέον είχαν στην πλάτη τους και το σκορ, αλλά και το γλιστερό τερέν από την συνεχόμενη βροχή.

Εντούτοις, ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν, έφεραν την μπάλα προς την περιοχή του Ζίφκοβιτς αλλά και πάλι έλειπε αυτή η τελική πάσα που θα δημιουργούσε κινδύνους.

Κάπως έτσι λοιπόν… απάντηση στο γκολ του Τριάδη δεν ήρθε, με την τελευταία σημαντική ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 44′ από το φάουλ του Φερέιρα και το ημίχρονο έκλεισε με αβαντάζ της Ξάνθης.

Στο ίδιο έργο θεατές

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ξάνθη βρήκε πάλι αποδιοργανωμένη την άμυνα του Παναιτωλικού και όπως είχε γίνει και στην αναμέτρηση της Λιβαδειάς νωρίς-νωρίς οι Αγρινιώτες βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω και ουσιαστικά κατάφατσα με την ήττα!

Ο Γιούνες, που ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα με νέα ασίστ βρήκε το κεφάλι του Λάζιτς ο οποίος χωρίς πρόβλημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Όπως είχε συμβεί και πέρσι, οι ακρίτες βρέθηκαν μπροστά με δύο γκολ, αλλά ο Παναιτωλικός πάλι με πέναλτι ξαναμπήκε στο ματς! Στο 62΄ ο Λισγάρας ανατρέπει τον Καμαβουάκα και ο Τίκας δείχνει την… άσπρη βούλα παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ο Ουάρντα, επίσης όπως και πέρσι, είναι εύστοχος και τα «καναρίνια» μειώνουν σε 1-2 ξεσηκώνοντας και τον κόσμο. Ο Μύγας σττο 70΄με δυνατό αριστερό σουτ, είχε την επόμενη καλή φάση για την ισοφάριση, αλλά στόχο δεν βρήκε.

Τελικά οι όποιες ελπίδες για κάτι καλό πήγαν… περίπατο στο 73′ όταν ο Γιουνές κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κυριακίδη. Ο ίδιος το εκτέλεσε και έκανε το 1-3 για την Ξάνθη.

Από κει και πέρα οι παίκτες του Λουτσέσκου απλά έκαναν διαχείριση του σκορ, αφού οι μαζεμένες αλλαγές του Ματζουράκη, έφεραν την μείωση σε 2-3 με το γκολ του νεοεισελθέντα Ρόσα αλλά τίποτα περισσότερο παρά την όποια πίεση υπήρξε για την μεγάλη ανατροπή!

Το 2-3 έμεινε ως το φινάλε κι έτσι τα «καναρίνια» δεν μπόρεσαν να πάρουν το «τρίποντο» που θα τους κρατούσε ψηλά στην βαθμολογία, ενώ πλέον αποκτά ιδιαίτερη σημασία η… μάχη του Σαββάτου στην Βέροια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κούσας, Ρόσα (80′ Λεντέσμα), Μάκος, Φερέιρα (80′ Ρότσα), Μαρκόφσκι, Πάουλο, Μύγας, Καμαβουάκα, Ουάρντα (74′ Τομανέ), Τσοκάνης

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90’+ Οκάν), Γιουνές (85′ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης (90’+ Ορφανίδης), Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς, Λισγάρας

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ