Τα «ψώνια» από Πορτογαλία

Οι Ρότσα και Ροντρίγκεζ έγιναν σήμερα επίσημα παίκτες του Παναιτωλικού, που για ακόμη μία φορά στράφηκε στη Πορτογαλία για «ψώνια». Με την προσθήκη τους, τα «καναρίνια»έφτασαν τις 12 από την χώρα της Ιβηρικής σε διάστημα πέντε ετών, όταν και άρχισαν να δημιουργούν τα «κονέ» τους στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Ας θυμηθούμε τους προηγούμενους 10 που μας ήρθαν από εκεί, στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

«Σεφτέ» έκανε ο Άντι. Ο Γκανέζος μπακ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 ως δανεικός από τη Πόρτο, στη μία σεζόν που έμεινε έπαιξε σε 25 ματς, σημείωσε ένα γκολ και η παρουσία του κρίθηκε θετική. Μάλιστα πρόσφατα τέθηκε θέμα επιστροφής του, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά οι «κυανοκίτρινοι»… ενεργοποίησαν πάλι τις γνωριμίες τους στη Πορτογαλία. Πρώτος έφτασε ο Ράφαελ. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο προερχόμενος από τη Πόρτο έκανε δύο πολύ καλές σεζόν, υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας σε 57 παιχνίδια και πέρσι λόγω προσωπικών προβλημάτων επέστρεψε στη «δεύτερη πατρίδα του» για την Αραούκο. Το καλοκαίρι του 2013 αποκτήθηκε δανεικός από τη Μπράγκα και ο Γκάλο. Ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ που έχουν παίξει στη χώρα μας, αγωνίστηκε σε 33 ματς, σημείωσε δύο γκολ και πλέον αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Εκείνο το διάστημα ήρθε και ο Κάρλος Άσκες από τη Μπενφίκα. Ο Περουβιανός στόπερ δεν «κόλλησε» στην Ελλάδα, έμεινε ένα εξάμηνο στη πατρίδα μας, γύρισε δανεικός στη χώρα του και πλέον παίζει στη Βόλφσμπουργκ.

Λίγο αργότερα, τον Γενάρη του 2014, αποκτήθηκε ο Ανέν. Αξιόπιστος αριστερός μπακ, ήρθε δανεικός από τη Μπράγκα, σε έξι μήνες έπαιξε σε 14 παιχνίδια και πέρσι τελείωσε τη χρονιά στη Σεντ Γκάλεν, θυμίζοντας όμως πλέον γυρολόγο αφού πέρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα από πολλές ομάδες σε Βέλγιο και Νορβηγία.

Το καλοκαίρι του 2014 έγιναν δύο «ψώνια» από Πορτογαλία. Ο πρώτος ήταν ο Κάπελ, που μέχρι και φέτος έπαιζς στην ομάδα. Ήρθε από τη Μπράγκα και σε 56 ματς ο Ολλανδός εξτρέμ σημείωσε εννέα γκολ. Στο φινάλε εκείνης της μεταγραφικής περιόδου αποκτήθηκε και ο Μορένο. Ο Κολομβιανός φορ όμως είχε προβλήματα στο γόνατο. Παρόλα αυτά σημείωσε έξι γκολ σε 15 παιχνίδια, αλλά δεν συνέχισε. Μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα στη Βαγιαδολίδ, ολοκλήρωσε τη περασμένη σεζόν στη Τοντέλα.

Το περασμένο καλοκαίρι εκτός από παίκτές ήρθε και ο προπονητής από Πορτογαλία, αλλά ο Λιονέλ Πόντες δεν κατάφερε να πείσει. Ο μόνος παίκτης που αποκτήθηκε τότε από τη χώρα του ήταν ο Μάρκος Πάουλο. Ο Βραζιλιάνος μέσος προερχόμενος από την Ακαντέμικα, έπαιξε σε 28 ματς και σημείωσε τρία γκολ. Τον περασμένο Γενάρη τα «καναρίνια» έκαναν ακόμη δύο προσθήκες από τη συγκεκριμένη χώρα, που θα συνεχίσουν και του χρόνου. Τον πορτιέρο Κριστιάνο Περέιρα για να πλαισιώσει τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ (έπαιξε με τον Ηρακλή) και τον νεαρό Μοζαμβικανό μπακ-εξτρέμ Κλέσιο από τη Μπενφίκα, που έπαιξε σε επτά ματς του δεύτερου γύρου.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ