Τα «ψώνια» από τη Βραζιλία

Μόλις ο 7ος Βραζιλιάνος που θα παίξει στον Παναιτωλικό σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας θα γίνει ο Φάρλεϊ Ρόσα. Ο 22χρονος χαφ «κουβαλά»… βαριά κληρονομιά, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του που πέρασαν από το Αγρίνιο στη Σούπερ Λιγκ (την διετία 1975-1977 δεν αγωνίστηκε κάποιος Βραζιλιάνος), άφησαν το στίγμα τους στα «καναρίνια» τους. Μάλιστα κανείς δεν παίρνει βαθμό… κάτω από τη βάση. Οι Ράφαελ, Γκάλο, Μάνουελ Τζούνιορ βοήθησαν πάρα πολύ, ο Μάρκος Πάουλο από τα μισά της περασμένης σεζόν άρχισε να ανεβάζει… κατακόρυφα στροφές, ενώ οι Άλβες, Ρότσα μπορεί να μην… έβγαλαν μάτια, αλλά είχαν μία παρουσία στο Αγρίνιο που βαθμολογείται πάνω από τη βάση.
Ος πρώτος Βραζιλιάνος που αγωνίστηκε με τα «καναρίνια» στα «σαλόνια» ήταν ο Ρότσα τη σεζόν 2011/12. Έπαιζε στην ομάδα και στη Football League, κυρίως στον άξονα μπροστά από τα στόπερ και εκείνη τη χρονιά αγωνίστηκε σε 24 ματς και σημείωσε ένα γκολ.
Το καλοκαίρι του 2013 που ο Παναιτωλικός επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, υπήρχε ο Τζούνιορ. Είχε αποκτηθεί από τον Γενάρη στη Football League και παρά τα χρόνια του, έκανε μία πολύ καλή σεζόν. Συνολικά αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια και σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ κόντρα στη Καλλονή. Εκείνο το καλοκαίρι αποκτήθηκαν και οι Ράφαελ, Γκάλο. Για τον πρώτο τα λόγια είναι… λίγα. Ο έμπειρος πορτιέρο υπερασπίστηκε για δύο σεζόν και σε 57 παιχνίδια την εστία του Παναιτωλικού, πραγματοποιώντας ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις και προσφέροντας σταθερότητα. Ο δεύτερος έμεινε μία χρονιά, έπαιξε σε 34 αγώνες και σημείωσε δύο γκολ, ενώ αναδείχθηκε ο καλύτερος δεξιός μπακ της Σούπερ Λιγκ εκείνη τη σεζόν.

Το επόμενο καλοκαίρι κάτοικος Αγρινίου έγινε ο Αντρέ Άλβες. Ο έμπειρος στράικερ έπαιξε σε 30 παιχνίδια, σημείωσε πέντε γκολ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει εμφανίσεις ανάλογες με εκείνες στη Κύπρο. Πάντως βοήθησε όσο μπορούσε. Πέρσι ήρθε ο Μάρκος Πάουλο. Αρχικά έδειξε να μην εγκλιματίζεται, όμως στη πορεία τα πήγε καλύτερα και τελικά έκλεισε τη χρονιά με 29 ματς και δύο γκολ. Ο έμπειρος χαφ συνεχίζει και φέτος στην ομάδα, όπου μαζί με τον Ρόσα θα αποτελούν το βραζιλιάνικο δίδυμο της μεσαίας γραμμής.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ