Τεράστια νίκη, βαθιά ανάσα (1-0)

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε απόψε (10/2) ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Στεργιάκη στο τέρμα, τους Στάγιτς, Μλάντεν, Οικονόμου στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρεθ, Χατζηθεοδωρίδη, Φ. Ντουάρτε στον άξονα και τους Ντίαζ, Καρέλη επιθετικό δίδυμο.

Οι Περιστεριώτες είχαν τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, τους Κιβρακίδη, Τσακμάκη, Τζαβέλλα, Ντε Μποκ τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Κούντε, Εντερ Γκονζάλεθ στα «6-8άρια» και τους Γιουμπιτάνα, Βαλέντσια, Ρομπάιγ πίσω από τον φορ Αντζιέλσκι.

Ο Καρέλης… άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα και 1-0

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα λεπτά κύλησαν σε σετ παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ορισμένα στατικά που δεν τους απέφεραν κάτι και έπαιζαν «πολύ» από τα αριστερά τους, οι γηπεδούχοι ήθελαν να «χτίσουν» με κοντινές πάσες και ο αγώνας κυλούσε κάπως έτσι. Στο 19′ είχαμε την πρώτη αξιοσημείωτη φάση όταν μετά από συνδυασμό των Τορεχόν, Φ. Ντουάρτε, Καρέλη ο τελευταίος έστρωσε στον πρώτο που από καλή θέση σούταρε άουτ και λίγο αργότερα τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ.

Ο Ντίας κέρδισε τη δεύτερη μπάλα, ο Πέρεθ ελίχθηκε όμορφα και την κατάλληλη στιγμή έπαιξε για τον Καρέλη που πλάσαρε εύστοχα και έτσι… άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα για την τρέχουσα σεζόν. Ο 31χρονος φορ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία ομαδική προσπάθεια για την ομάδα του και ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα.

Με 10 ο Παναιτωλικός, απείλησε για το 2-0, ο Αντζιέλσκι «φλέρταρε» με το 1-1

Λίγο αργότερα όμως άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης, καθώς στο 29′ αποβλήθηκε ο Οικονόμου με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από «σκληρό» του φάουλ στον Εντερ Γκονζάλεθ. Ο έμπειρος στόπερ πήρε αδιαμαρτύρητα την άγουσα για τα αποδυτήρια και εύλογα η εικόνα του αγώνα διαφοροποιήθηκε. Ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που είχε «γυρίσει» σε ένα 3-5-1 (ο Μαλής πέρασε στα στόπερ, ο Ντίας στον άξονα) και έψαχνε την «κόντρα».

Η δράση κυλούσε στο μισό των «κυανοκίτρινων», οι οποίοι όμως «απορροφούσαν» την πίεση των αντιπάλων τους και στο 43′ «άγγιξαν» το 2-0 όταν ο Φ. Ντουάρτε βρήκε τον Τορεχόν, εκείνος πάτησε στα αντίπαλα καρέ και «έκοψε» για τον Μαυρία που ακολούθησε τη φάση και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε. Δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα όμως θα μπορούσαμε να είχαμε και το 1-1, όταν ο Αντζιέλσκι πλάσαρε εξ’ επαφής ψηλά άουτ , μετά από παράλληλη που πέρασε από όλους.

Φουλ επίθεση ο Ατρόμητος, ο Κούντε «γύρισε» στόπερ

Στο δεύτερο μισό και ο Ατρόμητος θέλησε να παίξει φουλ επίθεση, καθώς ο Καμαρά πέρασε κοντά στον Αντζιέλσκι και τη θέση του Τσακμάκη στα στόπερ πήρε ο Κούντε που «οπισθοχώρησε» από τα χαφ. Πλέον οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να μείνουν ψηλά, να πρεσάρουν και να «κλείσουν» τον αντίπαλό τους γύρω από τα καρέ του.

Ασφυκτική πίεση των φιλοξενουμένων στις αρχές του δεύτερου μισού, απίστευτη χαμένη διπλή ευκαιρία στο 51′!

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού το πέτυχαν και μέχρι περίπου το 60′ έβαλαν πάρα πολύ δύσκολα στα «καναρίνια», που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Σε αυτό το διάστημα έφεραν αρκετές φορές την μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων, βρήκαν ορισμένα σουτ με καλές προϋποθέσεις και την τεράστια διπλή ευκαιρία του 51′, αλλά… λογάριαζαν χωρίς τον Στεργιάκη.

Ο 25χρονος πορτιέρε αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε, ενώ στο παραπάνω λεπτό ίσως και να έκανε τρν επέμβαση της καριέρας του, αφού αρχικά αλλοίωσε την πορεία της μπάλας σε κεφαλιά-λόμπα του Αντζιέλσκι και έτσι εκείνη αποκρούστηκε αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του και στη συνέχεια είπε «όχι» στον Βαλέντσια που πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε νέα από το μισό μέτρο!

Ισσορόπησε ο Παναιτωλικός, με τρεις φορ ο Ατρόμητος (!), το 1-0 παρέμεινε

Κάπου στο 60′ όμως ο Παναιτωλικός ισορρόπησε, ενώ και με την είσοδο του Λιάβα στον άξονα (μετέπειτα πέρασε μπακ-χαφ και ήταν οι Τσιγγάρας, Χουάνπι εκεί), άρχισε να «απορροφά» την πίεση των φιλοξενουμένων. Οι οποίοι σήκωναν συνεχώς την μπάλα αλλά οι τρεις στόπερ των γηπεδούχων (κυρίως ο Μλάντεν) έπαιρναν όλες τις σχετικές «μονομαχίες» και την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» έβγαιναν με αξιώσεις στον κενό χώρο. Μάλιστα παρουσιάζονταν πιο απειλητικά, καθώς βρήκαν ορισμένες ευκαιρίες όπως το σουτ του Χουάνπι που απέκρουσε ο Τσιντώτας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από ένα αντίστοιχο του Κούντε στο 57′ ο Ατρόμητος απείλησε ξανά στο 86′ με μία κεφαλιά του Εντερ σε στατικά. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε (8′ αθροιστικά οι καθυστερήσεις) οι Περιστεριώτες πίεσαν, ουσιαστικά έπαιζαν με τρεις φορ (από το 68′ είχε περάσει και ο Βέργος στο ματς, ενώ προς το φινάλε ο Βαλέντσια έπαιζε δίπλα σε εκείνον και τον Αντζιέλσκι) αλλά η άμυνα των «κυανοκίτρινων» αντέδρασε σωστά σε όλες τις περιπτώσεις.

MVP: Ο Στεργιάκης. Οχι μόνο για την μεγάλη διπλή επέμβαση του 51′, αλλά και για την εν γένει εικόνα και παρουσία του. Σταθερότατος.

Στο ύψος τους: Οι τρεις στόπερ των γηπεδούχων Μλάντεν, Μαλής, Στάγιτς ζήτημα αν έχασαν μαζί 2-3 «μονομαχίες» μέσα στα καρέ τους. Ιδιαίτερα ο Ρουμάνος ήταν εξαιρετικός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιουμπιτάνα. Ο Ατρόμητος έπαιξε αρκετά από την πλευρά του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Η γκάφα: Ο Ατρόμητος βρήκε σχεδόν 20 στατικά γύρω από τα καρέ του Στεργιάκη (κόρνερ/φάουλ) όμως απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 87′ με τον Εντερ.

Το «στραγάλι»: Στο 2′ ακυρώθηκε σε ροή αγώνα γκολ του Αντζιέλσκι ως οφ σάιντ του σκόρερ, όταν και πήρε το «ριμπάουντ» μετά από σουτ του Ρομπάιγ, το VAR συμφώνησε καθώς ήταν φανερά εκτεθειμένος. Στο 30′ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Οικονόμου για φάουλ στον Εντερ, που ήταν και επίσης το VAR δεν ζήτησε από τον ρέφερι να ξαναδεί τη φάση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ματς με πολλές «αναγνώσεις», καθώς όταν μία ομάδα παίζει για πάνω από 60′ με παίκτη λιγότερο προφανώς και υπάρχουν «ελαφρυντικά» για πολλά. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αριθμητική του υπεροχή μόνο στο διάστημα 46′-60′. Από εκεί και πέρα και έβγαλε κάποιες φάσεις, αλλά και ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ